Jump to content
mrsec

Php, lotto numere random, feedback

Recommended Posts

Posted

Din cate stiu random-ul din PHP nu e chiar random 100%.Numerele random sunt un subiect sensibil, ai putea sa folosesti random-ul celor de la random.org pentru ca sustin ca numere lor chiar sunt random.

• Active Members
Posted

mt_rand(); in loc de rand.

Am vazut undeva un tip care a generat o poza cu pixeli numere random , si se observa un flux care ar putea prezice ce numar ar fi peste un anumit numar de executii . Dar in real-case e destul de complicat de ghicit pentru ca intervin mai multi factori pid-u de exemplu care il poti afla decat din interior si ce rost mai are sa il afli daca esti in interior:)). Pe php.net spune ca functiile rand si mt_rand is functii care nu ofera siguranta criptografica si ca referinta ne da PHP: openssl_random_pseudo_bytes - Manual care cica ar fi sigur criptografic...

Posted
  badluck said:
Pare ok insa nu am observat unde verifici unicitatea numerelor extrase.

Invat din mers, si adaug pas cu pas.

Am schimbat unele lucruri...

PHP, lotto/lucky draw - Pastebin.com
Posted
  danyweb09 said:
mt_rand(); in loc de rand.

Am vazut undeva un tip care a generat o poza cu pixeli numere random , si se observa un flux care ar putea prezice ce numar ar fi peste un anumit numar de executii . Dar in real-case e destul de complicat de ghicit pentru ca intervin mai multi factori pid-u de exemplu care il poti afla decat din interior si ce rost mai are sa il afli daca esti in interior:)). Pe php.net spune ca functiile rand si mt_rand is functii care nu ofera siguranta criptografica si ca referinta ne da PHP: openssl_random_pseudo_bytes - Manual care cica ar fi sigur criptografic...

random_number.png