theandruala Posted July 8, 2015 Report Posted July 8, 2015 Salut.Ma poate ajuta cineva?Vreau si eu sa stiu care sunt diferentele dintre c# si vb?Din cate am vazut cu amandou faci cam acelasi lucru, aplicatii cu grafica.Dar care sunt avantajele fiecaruia?Care este mai usor?Pe care-l pt invata mai repede, tinand cont ca ma descurc ok si in c++? (doar pe algoritmica) Quote
seboo00111 Posted July 8, 2015 Report Posted July 8, 2015 (edited) C#, daca esti deja familiar cu C++ nu vad motiv pentru a trece la VB.VB este mai usor, dar nu ai atata "control" fata de C#.Cel mai bine este sa ramai la C++, alegi un framework pe care sa-l inveti pana la os (recomand Qt, cele mai bune aplicatii /jocuri (+cross-platform) sunt facute cu el) si apoi o sa-ti fie destul de usor sa-ti pui ideile in practica.Bafta. @M2G;Da, ai dreptate, ma gandeam ca C# e mai "low level" ca VB dar mi-am amintit ca revenim la .net.W/e.. pana si sintaxa VB-ului e mai urata.Daca vorbim de job-uri... fara dubii C#-ul e peste VB. In primul rand este (oarecum) cross-platform , folosit de multe soft-uri pentru development ( Unity(win+mac) imi vine acum in minte, Monodevelop, etc. ) , poti sa portezi programele si pentru iOS/android.Ca sa las ce-i mai frumos la sfarsit... MS au in vedere sa faca C#-ul opensource.. Edited July 8, 2015 by seboo00111 Quote
M2G Posted July 8, 2015 Report Posted July 8, 2015 seboo00111 said: C#, daca esti deja familiar cu C++ nu vad motiv pentru a trece la VB.VB este mai usor, dar nu ai atata "control" fata de C#.Cel mai bine este sa ramai la C++, alegi un framework pe care sa-l inveti pana la os (recomand Qt, cele mai bune aplicatii /jocuri (+cross-platform) sunt facute cu el) si apoi o sa-ti fie destul de usor sa-ti pui ideile in practica.Bafta.De ce nu ai atata control?Din cate stiu e doar diferenta de sintaxa si nimic mai mult.C#: int aVB: Dim a as IntegerAs recomanda sa inveti C#. Sunt mai multe joburi pe C# decat VB si are sintaxa asemanatoare cu C++, deci o sa-ti fie mai usor sa faci trecerea. Quote
Byte-ul Posted July 8, 2015 Report Posted July 8, 2015 C# e exact acelasi cacat cu VB, doar ca difera sintaxa. VB-ul e mai user-friendly.Iti recomand C#. Quote
BitMap Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 theandruala said: Din cate am vazut cu amandou faci cam acelasi lucru, aplicatii cu grafica.Salut, in ce sens grafica? Cu ambele tehnologii poti crea aplicatii desktop cu ferestre sau la consola, web ( asp.net framework ), gaming/multimedia ( directx, xna ). Deci ai de unde alege.Si eu cred ca ai avea mai mari sanse pe C#, iar sintaxa de la C++ te va ajuta. Cea din VB e mai "wordy".VBImports SystemNamespace Hello Class HelloWorld Overloads Shared Sub Main(ByVal args() As String) Dim name As String = "VB.NET" 'See if an argument was passed from the command line If args.Length = 1 Then name = args(0) Console.WriteLine("Hello, " & name & "!") End Sub End ClassEnd NamespaceC#using System;namespace Hello { public class HelloWorld { public static void Main(string[] args) { string name = "C#"; // See if an argument was passed from the command line if (args.Length == 1) name = args[0]; Console.WriteLine("Hello, " + name + "!"); } }} Quote
.Breacker Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 Recomand C#. Sunt foarte multe job-uri, si am in familie un var care castiga destul de bine. Quote
gigiRoman Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 C# si vb fac parte din familia .net. Compilatorul le trece in common intermediate language.C# e implementarea de java a microsoft, la care au adaugat niste visual basic. Quote
Z2G Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 @theandruala C# + Unity = $$$ asset store rullz https://www.assetstore.unity3d.com Quote
theandruala Posted July 9, 2015 Author Report Posted July 9, 2015 Multumesc tuturor pentru sfaturi.Dupa ce m-am consultat si cu fosta mea profesoara de info, am ales c#.Sper ca o sa ma descurc Am inceput cu X si 0, daca are cineva o parere...Va rog sa-mi spunetiZippyshare.com Quote
Ganav Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 theandruala said: Salut.Ma poate ajuta cineva?Vreau si eu sa stiu care sunt diferentele dintre c# si vb?Din cate am vazut cu amandou faci cam acelasi lucru, aplicatii cu grafica.Dar care sunt avantajele fiecaruia?Care este mai usor?Pe care-l pt invata mai repede, tinand cont ca ma descurc ok si in c++? (doar pe algoritmica)C# categoric: https://support.microsoft.com/en-us/kb/308470Complete Comparison for VB.NET and C# - CodeProjectWhat is the difference between C#.Net and VB.Net (Except Syntax)? - Stack Overflow Quote