theandruala Posted July 8, 2015 Report Posted July 8, 2015 Salut.Ma poate ajuta cineva?Vreau si eu sa stiu care sunt diferentele dintre c# si vb?Din cate am vazut cu amandou faci cam acelasi lucru, aplicatii cu grafica.Dar care sunt avantajele fiecaruia?Care este mai usor?Pe care-l pt invata mai repede, tinand cont ca ma descurc ok si in c++? (doar pe algoritmica) Quote
seboo00111 Posted July 8, 2015 Report Posted July 8, 2015 (edited) C#, daca esti deja familiar cu C++ nu vad motiv pentru a trece la VB.VB este mai usor, dar nu ai atata "control" fata de C#.Cel mai bine este sa ramai la C++, alegi un framework pe care sa-l inveti pana la os (recomand Qt, cele mai bune aplicatii /jocuri (+cross-platform) sunt facute cu el) si apoi o sa-ti fie destul de usor sa-ti pui ideile in practica.Bafta. @M2G;Da, ai dreptate, ma gandeam ca C# e mai "low level" ca VB dar mi-am amintit ca revenim la .net.W/e.. pana si sintaxa VB-ului e mai urata.Daca vorbim de job-uri... fara dubii C#-ul e peste VB. In primul rand este (oarecum) cross-platform , folosit de multe soft-uri pentru development ( Unity(win+mac) imi vine acum in minte, Monodevelop, etc. ) , poti sa portezi programele si pentru iOS/android.Ca sa las ce-i mai frumos la sfarsit... MS au in vedere sa faca C#-ul opensource.. Edited July 8, 2015 by seboo00111 Quote
M2G Posted July 8, 2015 Report Posted July 8, 2015 C#, daca esti deja familiar cu C++ nu vad motiv pentru a trece la VB.VB este mai usor, dar nu ai atata "control" fata de C#.Cel mai bine este sa ramai la C++, alegi un framework pe care sa-l inveti pana la os (recomand Qt, cele mai bune aplicatii /jocuri (+cross-platform) sunt facute cu el) si apoi o sa-ti fie destul de usor sa-ti pui ideile in practica.Bafta.De ce nu ai atata control?Din cate stiu e doar diferenta de sintaxa si nimic mai mult.C#: int aVB: Dim a as IntegerAs recomanda sa inveti C#. Sunt mai multe joburi pe C# decat VB si are sintaxa asemanatoare cu C++, deci o sa-ti fie mai usor sa faci trecerea. Quote
Byte-ul Posted July 8, 2015 Report Posted July 8, 2015 C# e exact acelasi cacat cu VB, doar ca difera sintaxa. VB-ul e mai user-friendly.Iti recomand C#. Quote
BitMap Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 Din cate am vazut cu amandou faci cam acelasi lucru, aplicatii cu grafica.Salut, in ce sens grafica? Cu ambele tehnologii poti crea aplicatii desktop cu ferestre sau la consola, web ( asp.net framework ), gaming/multimedia ( directx, xna ). Deci ai de unde alege.Si eu cred ca ai avea mai mari sanse pe C#, iar sintaxa de la C++ te va ajuta. Cea din VB e mai "wordy".VBImports SystemNamespace Hello Class HelloWorld Overloads Shared Sub Main(ByVal args() As String) Dim name As String = "VB.NET" 'See if an argument was passed from the command line If args.Length = 1 Then name = args(0) Console.WriteLine("Hello, " & name & "!") End Sub End ClassEnd NamespaceC#using System;namespace Hello { public class HelloWorld { public static void Main(string[] args) { string name = "C#"; // See if an argument was passed from the command line if (args.Length == 1) name = args[0]; Console.WriteLine("Hello, " + name + "!"); } }} Quote
.Breacker Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 Recomand C#. Sunt foarte multe job-uri, si am in familie un var care castiga destul de bine. Quote
gigiRoman Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 C# si vb fac parte din familia .net. Compilatorul le trece in common intermediate language.C# e implementarea de java a microsoft, la care au adaugat niste visual basic. Quote
Z2G Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 @theandruala C# + Unity = $$$ asset store rullz https://www.assetstore.unity3d.com Quote
theandruala Posted July 9, 2015 Author Report Posted July 9, 2015 Multumesc tuturor pentru sfaturi.Dupa ce m-am consultat si cu fosta mea profesoara de info, am ales c#.Sper ca o sa ma descurc Am inceput cu X si 0, daca are cineva o parere...Va rog sa-mi spunetiZippyshare.com Quote
Ganav Posted July 9, 2015 Report Posted July 9, 2015 Salut.Ma poate ajuta cineva?Vreau si eu sa stiu care sunt diferentele dintre c# si vb?Din cate am vazut cu amandou faci cam acelasi lucru, aplicatii cu grafica.Dar care sunt avantajele fiecaruia?Care este mai usor?Pe care-l pt invata mai repede, tinand cont ca ma descurc ok si in c++? (doar pe algoritmica)C# categoric: https://support.microsoft.com/en-us/kb/308470Complete Comparison for VB.NET and C# - CodeProjectWhat is the difference between C#.Net and VB.Net (Except Syntax)? - Stack Overflow Quote