ovidelu47 Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 Salut,am o intrebare spre exemplu daca ar fi sa ma apuc de facut parodi muzicale de unde pot obtine o licenta pentru youtube ?Un exemplu mai concret ar fi cei de la NoapteaTarziu au multe "parodi" in care folosesc negativul din melodii protejate prin drepturi de autor. De unde obtin ei o astfel de licenta pentru a utiliza melodia originala sau un fragment din aceasta in propria lor creatie? Quote
Byte-ul Posted December 16, 2015 Report Posted December 16, 2015 https://www.youtube.com/yt/copyright/ro/fair-use.html Quote
ovidelu47 Posted December 17, 2015 Author Report Posted December 17, 2015 Da, dar pe cine sa contactez sa vad daca imi ofera sau nu dreptul de a utiliza negativul lor. Quote
MazaBoY Posted December 18, 2015 Report Posted December 18, 2015 Poi cred ca trebuie sa il contactezi pe autor...daca vrei sa folosesti un negativ de la o melodie ha ha ha production sau cum plm se numeste, il suni pe smiley ..ma gandesc. Quote
wildchild Posted December 18, 2015 Report Posted December 18, 2015 Nup, casa de disc-uri. Arti?tii n-au de-a face cu casa, cea care face claim-ul de copyright. Scrie pe net la fiecare album cine-i label-ul. Quote
ovidelu47 Posted December 18, 2015 Author Report Posted December 18, 2015 Complicata treaba,mai ales daca doresc un negativ de la o piesa a unui artist strain,deobicei daca uploadezi pe youtube ceva protejat prin copyright apar mai multi "autori" si cum faci sa obti aprobarea ii contactezi pe fiecare in parte? Quote
Sir-Galahad Posted December 18, 2015 Report Posted December 18, 2015 Nu mai uploada manele pe youtube. Quote