Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/19/21 in all areas

  1. Total offtopic: @Che tu esti asta? Daca observati prima reclama (la Penny) e Che care face un brat robotic care culege ciresele de la raft. A doua reclama e tot Che (la Casa Pariurilor) care face combinatia din celalalt thread al sau.
    3 points
  2. Daca te dau banii afara din casa poti sa investesti https://github.com/JEFF0824/Intelligent-robot-system https://github.com/vituslehner/permaculture-object-detection https://github.com/Horea94/Fruit-Images-Dataset https://www.nature.com/articles/s41598-021-81216-5 https://mihaioltean.github.io/fruit_recognition_deep_learning.pdf https://www.researchgate.net/figure/Robotic-arm-grasping-a-fragile-object-using-a-stan-dard-position-controller-left-and_fig1_282879825
    1 point
  3. Exista. Am lucrat putin pe automatica si am vazut proiecte foarte similare. E mult research pe partea de Markov Chains, Reinforcment learning, Safe space representation, Learning by replication etc. Te avertizez ca astea sunt teme de PhD. si multi studiaza 3-4 ani pentru a imbunatati o singura parte a sistemului. Eventual exista solutii comerciale la pret de cateva sute de mii de $. Daca vrei sa faci tu la nivel de proiect de licenta se poate si asa, dar nu te astepta sa fie functional. Edit: @Che Am vazut ca intrebi des de AI. Sa stii ca Ai-ul nu e cum iti imaginezi tu. Nu e ca un om sa ii dai un task si el invata si face. Altfel de ce se angajeaza 'AI engineer' pe zeci de mii de $? AI-ul se construieste pt un task anume, nu poate face orice. Nu poate invata decat intr-un singur fel. AI-ul modern e defapt un optimizator care incearca sa gasesca minimul unui spatiu de solutii. Un inginer AI are jobul de a reprezenta matematic, pe intelesul optimizatorului, taskul pe care il vrei realizat. De ex: Inginerii google au gasit o serie de transformari care reprezinta features din imagini. Astfel optimizatorul reuseste sa clasifice imaginile in functie de ce reprezinta ele (clasifica caini, pisici, flori etc.). Fara reprezentarea features din imagini (Convolutii, LMST, Transformers etc.) AI-ul nu intelege ce e aia o imagine. Pentru un brat robotic trebuie sa reprezinti pozitiile si actiunile pe care le poate face. Trebuie sa descrii un goal matematic, sa reprezinti actiunile care nu pot fi executate, sa evaluezi eficienta unei solutii, etc. etc. Dupa toate astea, atunci poti antrena un AI care speri sa faca ce vrei tu. Daca ai gresit undeva, nu va functiona. De aia costa sute de mii de $ si ani pe research.
    1 point
  4. Ideea cu AI e sa nu faci cod, ci sa antrenezi AI-ul. Ii dai mura in gura la inceput si apoi pe baza experientei "invata". Incearca tensorflow de la google. Apoi trebuie sa dezvolti o interfata simpla de lucru a robotelului cu obiectul. Pe baza a ceea ce vede sa ia decizia optima. Pregateste-te ca ai mult de munca. Succes!
    1 point
×
×
  • Create New...