Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/08/21 in all areas

  1. Salut! Este posibil sa faci un fel de site/forum/"internet" dar care sa fie complet anonim si complet criptat si nestocat nicaeri pe vreun server? Mai exact: Descarci o aplicatie de telefon cum e Telegram si dupa ce te-ai logat ai acces la diverse situri si iti poti crea chiar tu un site (blog, forum, orice, nu conteaza) dar care sa nu fie hostat nicaeri pe vreun server online, adica nu e ca in reteaua Tor cu situri hostate pe servere obscure si vine politia sau cine vine si BAM, gata ci pur si simplu tu poti accesa toate aceste situri dar nici unul din ele nu este stocat/hostat pe un server astfel incat NIMENI nu poate sti al cui este situl si nici al cui este serverul fiindca serverul nu exista. Si datele de logare sa fie stocate doar pe telefonul tau si atat dar tu sa poti fi identificat in reteaua respectiva odata ce te-ai logat ca fiind intotdeauna acelasi tu si doar daca vrei tu sa dai delete si sa o iei de la capat. Asta este necesar fiindca trebuie sa poti avea acces la propriile situri. Si identificarea sa se poate face doar printr-un certificat of trust generat de logarea pe telefon si nu de IP si de nimic care ar putea duce la localizarea ta reala. Cum s-ar putea face asta? Se poate face asa ceva? Stiu ca la un momentdat era un indian numit Siraj pe Youtube care posta filmulete despre AI si postase ceva cu internetul viitorului prin blockchain. Voi cum ati gandi problema ca sa fie realizabila? Ma gandesc ca prin blockchain nu ai avea destul spatiu pe telefon. Dar cum altfel ar trebui gandita toata treaba ca sa nu iti ocupe spatiu pe telefon din ce in ce mai mult? Multumesc anticipat!
    1 point
  2. Nu poti asocia termenul de site/forum cu "nestocat nicaieri pe vreun server". Si daca incerci sa hostezi ceva in memoria RAM a calculatorului, tot e hostat pe calculatorul respectiv care poate fi considerat un server. Telegram cripteaza conexiunea, dar inregistreaza loguri/metadate (cine cu cine a vorbit, de la cat la cat, etc.). Tor doar te anonimizeaza, daca tu te loghezi de pe Tor pe gmail, RST, etc. nu ai facut nimic. Nu exista posibilitatea ca un site sa nu fie stocat nicaieri, trebuie sa fie hostat undeva. Daca e sub Tor, e doar o problema de timp pana cand cineva gaseste host-ul actual (vezi firmele de hosting care au fost date jos de FBI). Se folosesc exploit-uri, 0-day-uri, orice ca sa te scoata din reteaua Tor si sa-ti vada IP-ul tau. Datele de logare (user/parola, tokene, certificate) trebuie confirmate server-side, nu? Nu poti restrictiona ca doar tu sa ai acces, decat daca faci o restrictie pe IP, ceea ce o sa te dea de gol. La fel, nu poti controla ce se intampla cu datele tale decat daca exista o autoritate centrala pentru ele. Daca mergi pe model descentralizat (un cont pe RST, un cont pe gmail, un cont oriunde altundeva), nu ai control asupra datelor tale. Exista GDPR da, dar tot nu ai control complet asupra datelor tale. Referitor la certificat vs IP, cand faci un request oriunde, trebuie sa trimiti IP-ul tau ca sa stie ISP-ul tau ca tu ai facut cererea si la tine trebuie trimis raspunsul. Nu poti sa trimiti un request fara IP si sa primesti un raspuns concret. La blockchain are acces oricine. Poti vedea cine ce a facut, deci nu e chiar anonim. E doar o problema in a pune un nume unui ID (vezi ce am zis mai sus cu Tor).
    1 point
  3. LE: nvm. i2p nu e serverless Google i2p https://geti2p.net/en/ Nu am citit exact tot ce zici tu in romanul ala. Citeste despre i2p, solutia lor e cam "cea mai buna" posibilitate. LE: Freenet e cam ce vrei tu. I2P urmeaza o filozofie diferita. Totusi i2p e interesant de studiat.
    1 point
×
×
  • Create New...