Jump to content

sevenziparchive

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

About sevenziparchive

  • Birthday 01/01/1985

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sevenziparchive's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

  1. Da, pozitia strategica e unul dintre principalele motive. Au baze militare si flota la Sevastopol, pe teritorii concesionate petru inca cativa zeci de ani. De la Sevastopol au un control mult mai bun asupra Marii Negre, si implicit proximitatea acesteia. Alt factor de luat in considerare este ca in momentul in care au "un ghimpe in coasta Ucrainei" (mai degraba un cutit), au un cuvant mult mai greu de spus in ceea ce priveste deciziile geo-politico-militare si economice. Pe de cealalta parte, daca ar renunta prea usor, ar incuraja ceea ce ei probabiil ca considera o incursiune in aria lor de influenta. Motivele ar fi multe si nu le putem sti noi pe toate, dar un ultim scenariu, mai generalist, la care m-as gandi, ar fi cam asa: "Daca noi (rusii) nu putem detine control/influenta asupra acestui teritoriu, stat la granita noastra, ar fi un dezastru strategic sa permitem acapararea acestuia de "cercul NATO/Occidental/rusofob". Mai bine jucam la suma nula. Asa ca ne flexam muschii pana le vine astora mintea la cap." -- asta cred eu ca ar rezuma pozitia Rusiei , cea mai probabila, din punctul meu de vedere. Nu zic ca nu ar lua mai mult daca ar putea. Criticile sunt binevenite.
  2. windows 7 - Java Access Denied - Stack Overflow Setarile alea in Environment Variables sunt necesare pentru a putea apela compilatorul javac (si mai stiu eu ce) in orice director ai fi. Problema ta, din cate imi dau eu seama, consta in faptul ca ai directorul de lucru in folderul java si probabil nu ai drepturi de scriere in locul acela; incearca sa iti faci unul in my documents (eu folosesc my docs/projects/java/etc.) si spune-ne daca merge asa.
  3. Nu m-am obosit sa invat greedy, cea mai simpla metoda pare sa fie de genul: cat timp n-ai ajuns la n (sau mai ai de citit statii din fisier) citeste km statiei daca poti junge, scazi din rezervor daca nu poti ajunge, afiseaza oprirea la statia 'contor statie' (sau incrementezi contorul nr opriri) si incarca rezervor incrementeaza contor statie sf cat timp nu am mentionat implementarea variabilelor. te descurci cu transcrierea in cod, sper... bafta!
  4. daca se cere doar suma capacitatilor pt toate subseturile posibile, practic trebuie sa lucrezi cu div si mod. in primul rand, fiecare dintre b1 .. bn este de sine statator un subset, asa ca avem cel putin s div b1 + s div b2 ... s div bn posibilitati. mai departe, o functie probabil recursiva, ceva de genul (s - 1 x b1) div b2 o rezolvare, (s - 2 x b1) div b2 a 2-a rezolvare... (s mod bn) mod bn-1) ... mod b2) div b1 cred ca ar fi ultima rezolvare. asta e ideea mea, poate am inteles problema gresit. nu o sa stau sa programez, dar sunt curios daca e buna.
  5. Daca persista problema, probabil ca cel mai indicat e sa iti schimbi telefonul. Nu face transmisie/receptie cum trebuie. Ori te tot plimbi tu prin zone cu semnal slab.
  6. Nu stiu ce sa zic de C++, dar in Pascal ai Set of (in cazul acesta o sa fie Set of Byte). Faci o lista de seturi cu extragerile de pana acum, si apoi generezi combinatiile pe rand, verifici daca o variabila este in combinatia (Set-ul) respectiva folosind 'In'. Sper ca ti-a fost de folos.
  7. Edit: Nu conteaza, am omis ceva, calculele mele erau gresite. Back to work. LE: Dupa o cafea mi-a dat i=n/6 pentru Volumul Maxim. Va rog sa verificati. @crs12decoder: derivata unei functii reprezinta tangenta la grafic. Astfel, daca derivata e 0 (tangenta la grafic este 0, adica la orizontala) atunci s-a ajuns intr-un punct minim (respectiv maxim) al graficului.
  8. Ma bag si eu. Cand se tin 'lectiile'?
  9. Salutari comunitate! Sunt sevenziparchive si am ajuns pe acest forum in primul rand datorita tutorialelor despre programare, fiindca vreau sa imi dezvolt cunostintele in acest domeniu. Dupa o scurta privire peste forum am observat destule lucruri interesante ce-mi atrag curiozitatea si spre alte domenii. Imi plac polemicile, cat timp argumentele cu care sunt sustinute au substanta, iar interlocutorii isi acorda respect unul altuia. (aici fac referire, in principal, la bun-simt) Nu joc nici metin, nici cs. Una peste alta, sper sa ne intelegem ok. Ziua buna!
×
×
  • Create New...