Jump to content

Ethereal

Active Members
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Ethereal

  1. De ce ai nevoie de TempLogger sau de boost? Din ce inteleg eu, xLogger este un wrapper pt. un vector de ostream-uri.
  2. Deoarece CMD.exe e scris in asa fel incat sa recunoasca aceleasi comenzi ca cele folosite candva in MS-DOS. Parametrii tai functionali sunt transmisi folosind api-ul windows, cmd-ul in sine nu are nimic de-a face cu asta - este un executabil care face apelurile corespunzatoare atunci cand il folosesti. Cat despre exercitiul tau de logica, cmd.exe simuleaza comenzile din ms-dos deci seamana la suprafata cu interfata acestuia. N-ai observat ca windows-ul tau nu face folosinta de absolut niciun script .bat, de niciun apel catre cmd pt a rula normal. Cmd este doar un emulator. MS-DOS este un sistem de operare, iar in sistemele actuale(>=windows nt 3.1) nu exista nicio bucata de cod care ruleaza folosind functii,api-uri sau orice tine de acesta. Asa ca nu te mai entuziasma tu pt ca poti lista directoare la fel cum o faceai in ms-dos. MS-DOS = sistem de operare. CMD = executabil ce ofera CLI si apeleaza functii din windows API corespunzatoare sau alte executabile din sistem. [Exemplu: pt a crea un proces nou apeleaza functia CreateProcess(..) ce se afla in Kernel32.dll.] Cum pot fi asemanate cele doua cand sunt lucruri total diferite?
  3. Ce softuri sunt bazate pe ms-dos? Kernelul folosit in windows nt si xp a fost scris de la zero - nu contine nimic din vechiul kernel. Sper ca nu confunzi un CLI ( command line interface) cu MS-DOS (disk operating SYSTEM). Ba mai mult, unele .exe contin un stub in header care afiseaza "This program cannot be run in DOS mode.". Command prompt-ul este un simplu executabil - nici macar nu are acces la anumite configurari de sistem, poti sa te gandesti la el ca la un emulator de CLI daca vrei. Asocierea CMD MS-DOS este o greseala - singura asemanare dintre cele doua este una pur cosmetica, faptul ca interactioneaza cu userul printr-o interfata text.
  4. Incepand cu Windows NT sistemul de operare de la Microsoft nu mai este bazat in niciun fel pe ms-dos.
  5. eu schimbam gateway-ul la calc meu si pica netul pt. toata reteaua - tot la scoala am descoperit.
  6. In clipul cu routerul zice ca parola de la router se gaseste in manulul de utilizare si apoi tasteaza o parola de 5 caractere. Cred ca a lasat parola default ("admin").
  7. M-am amuzat enorm. Bravo hellscream, ai dovedit ca esti petarda. In alta ordine de idei: Pingul se realizeaza pe protocolul ICMP unde nu exista porturi, iar marimea pachetelor se modifica adaugand "garbage".
  8. Ethereal

    atentie

    40 down, 4.967.234 to go.
  9. Ai presupus ca, printr-un soi de truc magic, poate sa faca rost de conturile adminilor ca apoi sa scrii un post total inutil. Daca putea sa faca asta crezi ca ar fi venit sa ceara un ddos?
  10. Cauta jabba ddos pe gamehack.it sau gamehackworld ( ). Merge foarte bine, nu-l am la indemana acum. Ca idee, se poate face flood udp prin nebunia aia cu remote console sau cum se numea.
  11. Cine e Seymour Birkoff? || Esti curios ce scrie in avatarul meu? Serviciile cloud nu vor putea inlocui partea de gaming sau operatiile ce necesita putere de calcul (editari video, nebunii). Apoi, nu toata lumea va accepta sa-si incredinteze informatiile personale, fie ele doar cateva documente, unor servere web.
  12. PM! Mesaj prea scurt etc. etc.
  13. Optimizand manual algoritmul in asm nu vei obtine un timp de executie foarte diferit. De altfel, compilatorul poate optimiza foarte mult codul(/O2) deci, daca nu stii cu adevarat ceea ce faci, nu are rost. Mai degraba, cauta o alternativa la algoritmul de backtracking - ce incerci tu sa faci? Te referi la astea? __stdcall __cdecl __stdcall (C++) __cdecl (C++)
  14. Chiar aseara am gasit niste articole foarte interesante despre PE header: Inside Windows: An In-Depth Look into the Win32 Portable Executable File Format, Part 2 Inside Windows: An In-Depth Look into the Win32 Portable Executable File Format
  15. La scoala ne punea sa folosim borland c++, dar la olimpiade (incepand de anul asta) se foloseste standardul nou cu mingw/gnu c++.
  16. o intrebare despre rostul existentei umane: La bac scriem int main() sau void main()? LE: Sau scriem #ifdef _MINGW_ int main() #else void main() #endif
  17. Cu facultatea ce aveti de gand? Cine da la politehnica - automatica si calculatoare de aici?
×
×
  • Create New...