Jump to content

gigiRoman

Moderators
 • Posts

  1169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

gigiRoman last won the day on December 29 2022

gigiRoman had the most liked content!

Reputation

887 Excellent

3 Followers

About gigiRoman

 • Rank
  Registered user
  Rising Star
 • Birthday 02/05/1977

Recent Profile Visitors

13096 profile views
 1. Nu exista, in Romania este implementat protocolul EMV, daca bagi un card fara chip va fi rejectata tranzactia. Cred ca la ING te referi la faptul ca scoti bani fara card. Emite ING carduri fara chip? In tranzactiile nfc, deasemenea este implicat chipul in semnarea mesajelor. Va rog sa verificati. La care banci?
 2. Pot incerca. Dar nu din Romania. Banda magnetica se poate copia, dar cheile de pe chip nu. Si daca incearca o tranzactie fara chip in alta tara si ai o banca buna (ex. Banca Transilvania, am auzit o speta), te suna si iti zic ca a incercat cineva sa iti utilizeze cardul in alta tara (probabil au ei ceva alerte, filtre, oricum incercand in alta tara sunt tranzactii interbancare internationale). @Nytrocred totul ca numarul cardului si cvv nu se afla pe banda magnetica. in alta ordine de idei 3d secure nu e implementat peste tot, iar daca au datele de pe card (nume, numar, cvv) intr-adevar pot face plati. Recomand ca materiale cartea "Gray hat hacking", unde este un capitol despre ATM (metode de atac si aparare) si cartea SECURITATEA COMERTULUI ELECTRONIC de VICTOR-VALERIU PATRICIU, din 2000, in care sunt descrise protocoalele de transfer intre banci (probabil multe se folosesc, avand in vedere faptul ca inca se utilizeaza COBOL).
 3. Corect. Cardul de pe care scoti de la atm il tii cu bani putini. Iti mai faci un cont de backup, care nu are card asociat. Incerci sa folosesti nfc, daca suporta bancomatul. Incerci sa folosesti retragere fara card (sa introduci un cod in atm care sa iti elibereze banii, asta daca mergi la atmul bancii la care ai cardul). incerci sa scoti doar din locuri sigure. Apropo de celalalt topic cu banda magnetica, am incercat sa o acopar, ca tot se laudau ca merge la atm doar cu chip. Culmea, daca nu citeste banda, atmul rejecteaza tranzactia. Chiar daca in Romania nu se mai elibereaza numerar la bancomate pentru carduri fara chip, daca iti copiaza banda magnetica pot incerca sa retraga bani din alte tari care permit acest lucru (ca de exemplu S.U.A.). Cea mai buna metoda de protectie este sa scoti doar din locuri sigure la ore sigure.
 4. Problema cu CEO a fost cand a iesit in presa vorbind despre colaborarile de tip PFA cum ca ar trebui sa treaca toti pe CIM. Dar deja asta e politica: Ideea e sa iti vezi interesul si sa iti urmezi scopul. Daca ai acolo un mediu placut in care sa te poti dezvolta, poti ignora cu desavarsire declaratiile CEO-ului. Esti angajat, nu iobag, nu trebuie sa insusesti ideile sale daca nu esti de acord.Bafta!
 5. Avand in vedere ca e ZiTec, cred ca da, cel putin ei asa sustin oficial: https://blog.zitec.com/kickstarting-a-tech-career-internship-zitec
 6. Numarul duplicatelor e interesant de studiat. Din ce am mai vazut le marcheaza cu usurinta ca duplicate, fara sa dea acces la threadul original...
 7. Chiar, Meta (link in linkul de mai sus: https://about.fb.com/news/2022/12/metas-bug-bounty-program-2022/ ) So far in 2022, we have awarded more than $2 million to researchers from more than 45 countries. This year, we received around 10,000 reports in total, and issued bounties on more than 750 reports. Doar 750 valide din 10000 ....
 8. Daca nu ai nevoie de contabil, sigur ai de stomatolog sau broker bursier. Recomand @Checu incredere.
 9. Le gasesti si pe astea daca faci scrapping dupa linkuri pe site, dar nu pe prima pagina...
 10. Deobicei partenerii sunt in footerul paginii. Deci e suficient sa intri in prima pagina si sa extragi linkurile.
 11. In parcare aia fac verificarea video a numarului masinii la iesire. Intrarea e intotdeauna gratis. Totusi parcarea e intre 5 si 10 lei.
 12. De ce nu iti iei un sim digi si iti faci hotspot cu el? Sau sa te conectezi pe pc direct de pe telefon... Nu stiu cat de complexe sunt taskurile, dar eu am avut o perioada in care am folosit astfel de workarounduri.
×
×
 • Create New...