Jump to content

semaca16

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by semaca16

  1. Astept PM de la proprietari de site-uri porno ce doresc sa afiseze o reclama pe site-ul lor. In PM va rog sa specificati domeniul, trafic vizitatori unici pe zi cu dovada si pretul ( pe zi sau pe afisari sau pe click-uri ).
  2. Eu incep prin a spune ca am terminat facultatea acum 2 ani si nici pana in prezent nu mi-am ridicat diploma de la facultate. Nu am ridicat diploma pentru ca pur si simplu nu am avut nevoie de ea. Silviu are inca dreptate. In afara de cativa profesori (cei de la OOP, AI si baze de date ) care isi dau interesul restul sunt doar ca sa-ti futa zilele. Daca as da timpul inapoi probabil ca as face aceeasi universitate doar pentru faptul ca as avea timp sa lucrez si pentru ca intr-o multinationala oricat de bun ai fi tot iti cere o diploma. Eu am lucrat din anul 1, sem II full time. Ma duceam doar la laboratoarele si seminariile care erau obligatorii ( 6-8 ore / saptamana ). Dar chiar si asa sa nu crezi ca o sa fie usoara facultatea. Am avut si 7 restante. La inceputul facultatii eram 30 de oameni in grupa si au terminat aproximativ 15. Din cei 15 toti lucreaza in prezent ca si programatori ( site-uri, aplicatii mobile, baze de date etc... ). Cat despre ce inveti la facultate este doar o scurta introducere in lumea programarii. Nu vei invata din facultate ceva daca tu nu iti dai silinta si nu ai pasiune/inclinatie pentru programare. Dovada sta in cele 15 persoane care au renuntat din anul 2 pentru ca deja erau pierduti in spatiu. Si nu pentru ca nu ar fi invatat, ci pentru ca nu reuseau sa inteleaga materiile. Ideea e ca poti alege orice facultate vrei tu. Ori Unibuc ori Poli, viitorul depinde doar de cunostiintele tale. Daca la un interviu vine o persoana de la poli si una de la unibuc o sa fie aleasa persoana care cunoaste mai bine cerintele jobului. Parerea mea este ca in domeniul IT conteaza ce cunostiinte ai, nu ce diploma ai. Succes in orice alegere faci.
  3. Si eu am facut la 15 ani cont de Paypal si atasat card. Cand am primit 1000$ in cont mi-au limitat contul si m-au pus sa trimit datele ( CI + factura ). Chiar daca asta s-a intamplat cand aveam 20 de ani tot mi-au suspendat contul pentru ca l-am deschis cand aveam mai putin de 18 ani.
  4. La Godaddy am avut un site de ziua indragostitilor care a prins foarte bine. Aveam perioade in care erau 3000 de vizitatori online. iar cei de la godaddy mi-au spus ca daca intr-o ora nu fac ceva cu traficul sau daca nu fac upgrade la VPS imi suspenda contul. Din pacate chiar la suspendat. Dupa ce am discutat cu suportul a trebuit sa cumpar un VPS. Mi-au spus ca la partea de trafic (in 2 zile aproape 180 GB ) si spatiu nu e nicio problema, dar partea de procesor e o problema foarte mare. Afecteaza toate site-urile gazduite pe acel server. Deci cand vine vorba de procesor nu prea stau la discutii.
  5. Eu ca programator PHP am inceput cu salariul de 2000 ron, in prezent am 4500 + bonusuri ( m-am angajat in iunie 2011 ). Prima marire a fost dupa 1 an de munca, iar atunci s-a marit la 3000. Probabil ca daca mai stau inca 2 ani voi putea ajunge la vreo 6500 si acolo e cam maximul. Dar experienta invatata la firma m-a ajutat foarte mult. La urmatorul job ma pot gandii la un salariu de 7000-8000 ron, dar asta dupa o experienta de 4-5 ani. Din toti cunoscutii mei nu am auzit pe nimeni sa se angajeze pe un salariu de peste 2500 ron fara experienta ...
  6. Pentru Gmail exista o extensie de la Chrome. Eu folosesc sa aflu atunci cand cineva a citit mailul sau a dat forward. Poti vedea si ce link a accesat Daca te ajuta: mxHero for Chrome | Unleash Your Inbox!
  7. 60% e un procent mult prea mic. Parerea mea e ca 90% nu stiu ce e ala proxy/vpn.. Oricum nu cred ca vreun ISP va bloca accesul la vreun site. Gandeste-te daca ar bloca RDS-ul filelist atunci ar pierde foarte multi clienti. In cel mai rau caz legea poate fi pusa in aplicare prin instanta ( in loc sa se judece cu cel care detine site-ul, se judeca cu ISP pt a bloca accesul la site )
  8. Chrome pt sync intre calculatoare si telefon si mod incognito. Consuma cam mult RAM dar resurse sunt destule
  9. Nu au cum sa le cumpere sub 300 lei sa fim seriosi. Pretul magazinelor este cu 20-30% in plus fata de pretul de furnizor. Deci Domo sub 800 lei nu are cum sa cumpere tableta de la furnizor.
  10. Era cineva mai sus care la ora 6 ajunsese la 732000 si ceva. Numarul comenzii: 729188 Data comenzii: Joi, 30 ianuarie 2014, ora 00:48 Sunt 3000 de comenzi a minim cate o tableta. Nu cred ca vor onora o asa paguba pentru ei.
  11. Nu incercati pe what.cd pentru ca luati ban in maxim o ora. Eu am incercat 1 mb/s download, 6 mb/s upload cam 30 de minute si dupa ceva timp am luat ban instant. Pe lasttorrents si pe filelist functioneaza ok.
  12. Eu folosesc V-Mark 1200 VA. La emag costa ~350 ron. Are 2 baterii si la un calculator quad core, 4 gb ram, sursa 600w, 2 monitoare ma tine cam 10 - 12 min. Sugestie: nu le descarca repetat la maxim ca o sa-ti crape bateriile.Cand se duce jumatate din baterii opreste pc-ul. Cei de la emag ti le schimba daca ups-ul este inca in garantie.
  13. Grupa 343. Nu stiu nu am platit decat o restanta in anul 2 . Restul au fost in cele 3 incercari gratuite.
  14. Si eu dau acuma licenta la Universitate - Informatica. Nytro o chestie destul de importanta peste care ai sarit si probabil multi sunt interesati este ca in afara de 2 cursuri nimeni nu tine prezenta. Desigur daca ai prezenta la curs s-ar putea sa-ti mea dea 1 punct la nota. La laboratoare prezenta este cam obligatorie ( 3 lab pe saptamana ) cel putin 8 prezente din 12-13. Cat despre seminarii in proportie de 60% nu sunt obligatorii. Eu unu am fost angajat full time inca din anul 1 sem II. Din toata grupa mea ( 27 de pers ) in jur de 20 lucreaza la ora actuala. In concluzie iti gasesti destul de usor de munca, dar asta depinde mult de ce stii sa faci si pretentiile salariale. PRO: Tu decizi daca vrei sau nu sa te duci la facultate. Nu esti obligat. Este destul de usor de terminat daca iti dai interesul in sesiune. Restanta costa 20 de lei, dar asta doar dupa ce ai dat de 3 ori restanta gratuit. CONTRA: Cu exceptia unor profesori, majoritatea sunt batrani si depasiti de tehnologia din ziua de azi. Noroc cu cei care tin laboratoarele ca sunt din zilele noastre si mai au ceva idee. PS: Asta este strict parerea mea. @Gecko pentru angajare la mine si la o parte din colegii mei nu a contat facultatea. Mie si la o parte din colegii mei la angajare ni s-a dat un test. Pe baza acelui test esti sau nu angajat. Probabil facultatea te ajuta doar sa-ti fie selectat mai usor CV-ul dintr-un teanc de 200 de CV-uri.
  15. Daca gasesti cartea raman recunascator. Wiley: CFA Level I Exam Companion: The 7city / Wiley study guide to getting the most out of the CFA Institute curriculum - null 7city Learning
  16. Se pare ca IE 9 cauta. IE 8 nu inlocuieste javascript:.....
  17. @awne foloseste internet explorer pentru ca google chrome iti face cautarea pe google la codul ala si din cauza asta nu merge.
  18. e detectabil si plus ca nici nu il poti trimite la victima pe yahoo....
×
×
  • Create New...