Jump to content

michee

Active Members
  • Posts

    314
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by michee

  1. problema ar fi ca fac o mie de ani pan'acolo la cum sunt drumurile......asta dac'ajung teafar:) 450km Buc-Cluj.....mult rau.......cred ca fac o juma de zi cel putin.....
  2. daca-i Bucuresti sigur vin si eu:)
  3. M-ai amuzit un pic, tre sa recunosc. Deci ce-am intzeles io din postul tau e ca "Du-te la Automatica c-o sa-tzi scrie inginer, nu programator pe diploma". Kkt....WTF??? Bah, ptr totzi pustanii sa va fie clar.....Daca vretzi sa invatzatzi ceva si chiar va place un domeniu, o sa invatzatzi singuri ma.....si o s-o faceti de placere. Da, de acord o fi rata mare, dar stii ce cred eu? Eu cred ca multzi din astia erau dinainte olimpici la mate,info, etc si tot ce-au invatzat au invatzat cu mult inainte, din carti si din pregatirea la olimpiade. Cunosc destule cazuri. Deci revin la ideea.....daca vrei sa-nvetzi si-ti place, o faci si singur. Da, daca vrei sa nu ai nici un fel de viatza, sa te frece niste dinozauri cu toate kkturile, din care multe ma-ndoiesc ca o sa-ti foloseasca vreodata....Du-te. Sigur poate o sa-nvetzi si niste chestii utile. Dar merita raportul beneficii/sacrificii? da, deci du-te c-o sa-ti scrie inginer pe diploma la final. O frectie. Iti garantez ptr varfurile din domeniu nu face 2 bani diploma. Joburile smechere ti le gasesti prin networking si skill-uri tehnice. Astea le potzi face dobandi si fara sa absolvi o fac. de kkt. Your life, your choice.
  4. Eu m-am lasat de Automatica in anul 3. Lucrez intr-o companie de top si moemtan vreau sa schimb. Am in prezent iar interviuri la mai toate companiile de top din Bucuresti si chiar la unele companii de-afara, c-as vrea sa plec. Pe unde-am fost am maturat concurentza si eram as la locul de munca. Deci eu zic asa: 1) automatica e infecta, numai kkturi se faceaua acolo, din anul 3 nici nu mai erau cursuri de programare 2) la Iasi am inteles ca s-ar face multe lucruri misto, eu intrasem si-acolo dar am refuzat ca prostul, am vrut la Buc ca era 'fitza' si toata lumea voia la Automatica in bucuresti 3) Oricum ar fi tre sa-nvetzi singur, sa fii smecher pe felie daca, chiar iti dorest sa faci ceva in domeniul asta. Nu-ti pune bazele intr-o facultate sintr-un kkt de diploma. La urma urmei Romania n-are o facultate in top 500 mondial, deci daca pleci prin Europa nu cred c-o sa-i intereseze pe aia prea mult ce fac. ai absolvit tu. 4) Ce zice begood ca cei care au terminat Automatica sunt partial de acord cu el, cel putin la firmele mici.....in rest, mai sus, nu cred ca lucrurile stau asa......doar parere personala.
  5. e veche man.....+ ca are o gramada de requirements
  6. felicitari inca o data, joburile in cercetare mi se par f. tari. Si inca o data ptr faza cu olimpiadele, eu personal nu stiam de asta:) Uitandu-ma in trecut si eu as fi vrut sa fi fost mai activ la olimpiade, dar n-a fost sa fie......am fost prost ca nu m-a interesat, dar incerc sa recuperez la batranetze:)
  7. @Cril salariul e mic, ptr ca eu lucrez ca programator de 7 ani si am 1200E...si lucrez in php/mysql. Ca stiu si altele asta-i alta poveste. pe C/C++/Java am inteles ca salariile ajung si la 2kE sau 2,5K E......asta din sursa sigura. Deci cum nu e mic salariul de 1200E ptr pentester? Mai ales ca cere mult mai multe decat un job de simplu programator. Da ai mei muncesc pe 2-3 sute de euro si fac o munca grea.....Da' ce sa-i faci asta-i viatza curva si nedreapta. lumea se imparte in sclavi si exploatatori, let's get over this.
  8. 0) O fi cum zice python03 la el la munca, dar in rest nu-i deloc asa, o zic si eu din proprie experientza. Benny_loppa clar e mult mai aproape de realitate 1) Eu sunt genul de om, care n-a terminat facultatea(automatica) dar a muncit pe rupte, a invatat pe rupte si consider ca-s f bun in ceea ce fac momentan programator... 2) am fost la un interviu de pentester si m-am descurcat f. bine. Nu se cerea sa stii toate variantele linux/solaris/ shell-uri si ce zicea python 03 mai sus, a fost mult mai "firesc". 3) ma intreb care ar fi salariile in piata......1200E chiar e un kkt, ii fac ca programator...io am cerut 8k Ron (voiam sa cer 10k) si gagica aia deja a inceput sa strambe din nas un pic.....WTF???
  9. 1) problemele care apar ptr sys la 2-3 noaptea sunt f.f.f rare......daca-ti faci treaba bine, nu se-ntampla si esti liber in general. Alea cu "bai nu-mi merge retzeaua si etc".....la fel se rezolva cu politici stricte. In companiile mari exista si help-desk care este un buffer ce te scapa de mult frecus. 2)daca incepi ca programator o sa lucrezi la ce proiecte vor ei, nu la ce vrei tu si te vor freca cu multe rahaturi. De obicei invetzi cam tot ce e de invatzat in cateva luni si dupa aia stagnezi. Asa ca sys-admin ma gandesc ca ai mai mult timp liberi si invetzi ce programare vrei tu si poti ajunge la un nivel f. smecher (asta daca nu esti deja si vrei sa ajungi undeva sus). Iti poti dezvolta cateva proiecte f. tari si apoi aplici direct la companiile de top, sarind astfel cativa pasi , trecand peste companiile mici.
  10. parerea mea: treci pe administrare. Din ce-am observat eu adminii au mai mult (mult mai mult, chiar 90%) timp liber ca sa faca ce doresc ei.....inclusiv sa-nvetze programare/sa faca programare alte proiecte.....acuma depinde evident si de compania unde esti. ps: daca mai angajeaza si si mie oferta, poate-s interesat:)
  11. @Nytro eu stiu ce zici, am invatzat-o pe pielea mea din pacate:).....da' voiam sa stiu de la el, poate a avut noroc de o firma mai misto. @MagicThunder are mare, mare dreptate. Eu trec prin asta zi de zi, de asta momentan m-am apucat de invatzat iar, poate prin un job misto pe-afara. Patronii romani sunt niste jegosi ordinari, multinatzionalele sunt pline de curve proaste(M sau F), angajarea in pozitii cheie e pe baze de politica interna:)
  12. la jobul actual parca, nu ziceai ca poti sa ajungi la 1200$ daca te descurci, in cateva luni?
  13. mersi ptr postare, am vazut-o pe exploit-db, dar nu mi-a mers pdf-ul.....asteptam s-o incerc la alt calculator.
  14. michee

    C++ E-Books

    mersi de carti!
  15. Congratz si din partea mea! Deci In C ai vechime de 5 ani la locul de munca, sau 5 ani de cand inveti/lucrezi in C acasa?
  16. in Romania am inteles si eu ca au aparut cateva firme, dar nu stiu mai multe detalii momentan.....de asta am si inceput acest thread.
  17. Are careva idee? In Ro ma intereseaza in special, da' merge si ptr afara. De la cat incepe salariul ptr un junior,pan' la cat poate ajunge....ce se cere/intreaba la un interviu....si orice alte informatzii din industrie sunt binevenite. Mersi,
  18. si mie mi se pare ca tema e obositoare. Pe negru parca se citeste mult mai bine.
  19. Mersi de lamuriri Zatarra. Treaba cu kernel-urile, recunosc ma depaseste, dupa cum probabil ti-ai dat si tu seama......cel putin momentan. Si-atunci ce sa fac, sa ma rog la servicii sa ruleze unu ca root? Slabe sanse....Sau de fapt, e suficient ca apare/mysql ar trebui sa aiba permisiuni pe directoarele alea, nu? Mersi, ps: da-mi si exploitul deja, daca nu-l am (desi le-am cam tot incercat pe toate), il adaug la colectie:) pps: ce e el5, am dat google si tot nu m-am lamurit.
  20. poate careva sa-mi spuna daca se poate escala pe kernelul asta? sau daca nu, de ce nu ?
  21. de ce Zatarra? Poti sa dai mai multe detalii te rog?......daca poti si daca vrei...
  22. m-ar interesa si pe mine un exploit ptr kernelu' asta, are careva?
  23. tocmai am aflat ca "ping" e foarte important, ideea e sa fie un binar cu bit-ul suid setat. Poate ajuta pe careva in viitor.
  24. glibc LD_AUDIT arbitrary DSO load Privilege Escalation Intrebare ptr cei care stiu bine c-ul si au inteles cum functioneaza acest exploit: Am un sistem hardened fara gcc chiar si fara ping. 1)pot face acest exploit sa mearga pe acel server daca, compilez c-ul pe alt server? 2) care-i rolul celor 2 comenzi ping? deoarece in cazul meu nu am acces nici la ping, pot folosi alta comanda? 3) n-am nici permisiune de scriere in /lib, deci libraria libexploit.so ar trebui s-o creez in dir-ul local. nu cred ca are asta importantza, nu? o sa mai citesc si eu referintele alea , sa vad ce mai inteleg cu skillurile mele ruginite de c. mersi, ps:sper c-am postat bine.
×
×
  • Create New...