andrei98M Posted December 27, 2015 Report Posted December 27, 2015 Vreau sa fac un mic studiu despre limbajele de programare care o sa se mentina in viitor. Pana acum am lucrat doar ce tine de Web, am cam 6 luni de freelancing si totul pot sa spun ca a fost ok, dar programul meu e foarte incarcat si prefer ca in timpul ramas sa invat ceva benefic. Care limbaj de programare credeti ca o sa domine piata (in functie de cat de cautat este si cat de bine platit este) ? Probabil, ati mai intalnit intrebarea asta, dar formulata prost. Daca ar fi sa faceti un top limbaje, care ar fi acela? Care credeti ca e cel mai bun pentru freelancing? Cine are chef sa vorbeasca pe subiectul asta, il rog sa "dea tot afara". Quote
Snail Posted December 27, 2015 Report Posted December 27, 2015 TIOBE Software: The Coding Standards Company Quote
Sir-Galahad Posted December 27, 2015 Report Posted December 27, 2015 Python/Perl/Java.As merge pe prima varianta. Pe langa faptul ca e accesibil ca si dificultate, se plateste foarte bine. Quote
H3xoR Posted December 27, 2015 Report Posted December 27, 2015 JavaScript.Stack Overflow Developer Survey 2015 Quote
tjt Posted December 27, 2015 Report Posted December 27, 2015 Python/Perl/Java.As merge pe prima varianta. Pe langa faptul ca e accesibil ca si dificultate, se plateste foarte bine.De ce perl ?Eu as merge pe Java. Quote
Active Members MrGrj Posted December 27, 2015 Active Members Report Posted December 27, 2015 C/ASM/Java/JS/PythonInvata una din astea si nu vei avea probleme.Fiecare domeniu presupune un limbaj specific acestuia. Quote
Byte-ul Posted December 27, 2015 Report Posted December 27, 2015 Din cate am vazut, jegul de Java este cel mai cautat limbaj de programare in acest moment. C# si Python sunt si ele foarte cautate (C# este peste Python, cred). Posibil ca in viitor Python si C# sa depaseasca Java. Quote
Vlachs Posted January 2, 2016 Report Posted January 2, 2016 Nu mai bagati pe gat .net, este foarte ok pentru windows dar nu ai sa vezi software scris pentru alte os-uri in el si cateodata e nevoie de software si pentru alte os-uri.Nu poti sa faci un top10 pentru ca fiecare limbaj se muleaza mai bine pe "ceva", zone in care exceleaza. Quote
Byte-ul Posted January 2, 2016 Report Posted January 2, 2016 Nu mai bagati pe gat .net, este foarte ok pentru windows dar nu ai sa vezi software scris pentru alte os-uri in el si cateodata e nevoie de software si pentru alte os-uri.Nu poti sa faci un top10 pentru ca fiecare limbaj se muleaza mai bine pe "ceva", zone in care exceleaza.https://github.com/dotnet/core Quote
gigiRoman Posted January 2, 2016 Report Posted January 2, 2016 John Sonmez-Soft Skills: The software developer's life manual.O carte buna care o sa va faca sa vedeti altfel lucrurile. Quote
Meteosensibilul Posted January 2, 2016 Report Posted January 2, 2016 C cruce cruce si punct NET coae Quote