daracc Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 (edited) Salutare,ma poate ajuta cineva sa elimin sau sa blochez conexiunea la internet a unui intrus,fara sa fie nevoie sa schimb parola? Initial am vrut sa schimb parola dupa care mi-am dat seama ca o sa fie un calvar sa imi schimb parola pe toate device-urile dupa... Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat,program sau mai stiu si eu,ii sunt recunoscator! Edited April 30, 2016 by daracc Quote
Byte-ul Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 (edited) Nu poti. Chiar daca ii banezi MAC-ul, o sa il schimbe si va reveni. Daca iti e greu sa schimbi parola, asta e. Ai putea totusi sa faci whitelist doar la MAC-urile dispozitivelor tale. Dar si atunci, nu il opreste nimic sa foloseasca MAC-ul unui dispozitiv de-al tau. Edited April 30, 2016 by Byte-ul Quote
nonimporta Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 mac filter, daca are routerul, lasa doar macurile care le setezi tu sa se conecteze, nu e nevoie sa schimbi parola. Quote
robyyxx2 Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 (edited) 15 minutes ago, nonimporta said: mac filter, daca are routerul, lasa doar macurile care le setezi tu sa se conecteze, nu e nevoie sa schimbi parola. Cum a zis si @Byte-ul degeaba lași doar Macuri tale fiindcă intrusul poate sa își schimbe Mac-ul cu unul care este in whitelist. Cea mai simpla soluție este să schimbi parola. Edited April 30, 2016 by robyyxx2 Quote
daracc Posted April 30, 2016 Author Report Posted April 30, 2016 "Intrusul" este un vecin caruia "minunata si inteligenta" mea sora i-a dat parola. Si baiatul trage toata ziua de imi plange routerul. Nu se pricepe atat de tare incat sa isi schimbe MAC-ul,sper! Quote
QuoVadis Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 5 minutes ago, daracc said: vecin caruia "minunata si inteligenta" mea sora i-a dat parola. Si baiatul trage toata ziua de imi plange routerul. Off: ce ar trebui sa te ingrijoreze mai tare e faptul ca probabil trage si de alte cele... On: cate "device-urI" poti sa ai incat sa fie asa un mare calvar incat sa nu vrei sa schimbi parola. Si 15 sa fie, in 10 minute le-ai rezolvat. 1 Quote
robyyxx2 Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 (edited) 13 minutes ago, daracc said: "Intrusul" este un vecin caruia "minunata si inteligenta" mea sora i-a dat parola. Si baiatul trage toata ziua de imi plange routerul. Nu se pricepe atat de tare incat sa isi schimbe MAC-ul,sper! Atunci ai 2 variante dacă ai un meniu QoS acolo poți sa setezi fiecare cata banda are disponibilă, dar odată trebuie sa gasesti Macul intrusului. Ca sa gasesti Mac-ul intra la DHCP clients, fiecare adresa mac are asociat un Ip identifica acolo IP-urile tale si ip-ul care rămâne este al "Intrusului". Copiez adresa mac asociata IP-ului si te descurci la meniul QoS. A doua varianta este sa blochezi Macul de obicei setarea se găsește la security sau firewall depinde de router. Caută unde sa creezi un blacklist si introduci Macul "intrusului". Edited April 30, 2016 by robyyxx2 Quote
daracc Posted April 30, 2016 Author Report Posted April 30, 2016 Am sa incerc a doua varianta,multumesc! Quote
gaddafi Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 Daca nu stai perete in perete cu el poti sa reduci puterea semnanului wireless pana nu mai vede el routerul. Quote
nonimporta Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 11 hours ago, robyyxx2 said: Cum a zis si @Byte-ul degeaba lași doar Macuri tale fiindcă intrusul poate sa își schimbe Mac-ul cu unul care este in whitelist. Cea mai simpla soluție este să schimbi parola. Cum ar putea afla macul whitelisted? Asta daca nu are acces fizic la router sau deviceuri. Quote
robyyxx2 Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 (edited) 6 minutes ago, nonimporta said: Cum ar putea afla macul whitelisted? Asta daca nu are acces fizic la router sau deviceuri. Airodump-ng si vezi clienții care fac trafic la router.... Documentează-te înainte sa vorbesti Edited April 30, 2016 by robyyxx2 Quote
Byte-ul Posted April 30, 2016 Report Posted April 30, 2016 28 minutes ago, nonimporta said: Cum ar putea afla macul whitelisted? Asta daca nu are acces fizic la router sau deviceuri. Se pot vedea clientii care sunt conectati la reteaua wireless chiar daca nu ai acces fizic la router. Quote
daracc Posted April 30, 2016 Author Report Posted April 30, 2016 Dupa o zi intreaga de cautat si incercat modalitati,am rezolvat!!! Cu ajutorul Cosmote-ului Explore,vechiul telefon al mamei mele.Am folosit "NetCut" un program care ii opreste conexiunea la net a "intrusului",nu il deconecteaza ci doar ii taie traficul,exact ceea ce imi doream. Initial am incercat varianta de Windows a NetCut,dar ruland Windows 10 a functionat,cel mai probabil incompatibilitatea cu Win.10. Nu m-am dat batut si am incercat si varianta de android,care este chiar foarte simplu de utilizat (asta dupa ce reusesti sa faci root telefonului). Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute,va sunt recunoscator! Quote