Jump to content
SynTAX

Carti de criptografie

Recommended Posts

• Active Members
Posted (edited)

Hai salut,

Sunt incepator, sau mai degraba voi fi incepator in acest domeniu. Imi puteti recomanda carti, lucrari si alt gen de referinte pentru a ma initia? Dispun de un coupon consistent pe Books-Express.ro si nu ma feresc sa-l folosesc, asa ca daca este ceva bun si merita cumparata fizic, cu atat mai bine.

Multumesc.

LATE EDIT: Insistent pe ideea de readable. Stiu ca sunt diferite abordari, diferite mecanisme. Eu vreau ceva cat mai general, sa-mi expuna toate variantele de criptare, sa fie cat mai "ca la prost" iar eu sa aleg ce-mi place din acel... sa zicem amalgam. Sa fac o paralela cu programarea, cu toate ca nu este domeniul meu. As dori ceva gen: sa-mi explice modul de gandire, cum lucreaza un loop, o stiva, iar eu sa imi aleg in ce limbaj sa le practic :)

Edited by SynTAX
  • Upvote 1
Posted

poti incepe cu:

Istoria codurilor secrete - Laurent Joffrin  (foarte "readable",  la sfarsitul fiecarui capitol vei avea de "spart"  cate  ceva)

poti incerca si The Codebreakers - Kahn David (history of cryptography from ancient Egypt to the time of its writing)

https://www.coursera.org/learn/crypto   (ai sa intelegi de ce ti l-am recomandat)

https://cryptopals.com/   ca sa nu mai ai timp liber

• Like 2
  • Active Members
Posted

Dar legat de ce mi-a recomandat colegul. Este ok? Adica este citibila? Stiu ca CISSP este o certificare. Poate fi ok si pentru cei care acum se initiaza?

Posted

Nu stiu ce clasifici ca fiind citibila? Lectura usoara de seara nu este.

CISSP este o certificare si (ISC)pun la dispozitie un 'study guide'. In general CISSP este o certificare entry-level sa zicem pentru functii de securitate in management - a se citi: nu intra in foarte multe detalii tehnice. 

• Like 1
Posted
On 11/15/2017 at 11:42 PM, SynTAX said:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Sunt destul de sigur ca am material pentru cel putin un an. 

Multumesc inca odata.

Daca ai pdf-uri, ceva, pune te rog la share. Multumesc !