cALcuLatoare Posted February 19, 2020 Report Share Posted February 19, 2020 Deci, am 2 placute ram HyperX Fury Black 8GB DDR4 3000MHz CL15, procesor ryzen 7 2700x si placa de baza msi x470 gaming pro. Problema mea este urmatoarea: cand imi pun placutele in dual channel nu-mi foloseste una din ele( imi zice 16gb, 7.95 usable) si cand le pun in single channel le foloseste pe ambele fara nicio problema. Am dat update la bios(ultima versiune), am activat xmp, am mutat placutele in toate modurile posibile si am folosit si placutele individual ca sa fiu sigur ca nu e una stricat. Acum ma gandesc ca ar fi o problema la placa de baza chiar daca as spera sa nu fie asa. Ce ar trebui sa fac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aelius Posted February 20, 2020 Report Share Posted February 20, 2020 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iulik Posted February 20, 2020 Report Share Posted February 20, 2020 (edited) Ai incercat si sa pui placutele ram in pozitile 1 si 3 sau 2 si 4? Poti sa incerci si sa ii faci overclock / sa cresti voltajul cu 0.05-0.01 pe amandoua placute din bios Edited February 20, 2020 by iulik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
archerise Posted February 20, 2020 Report Share Posted February 20, 2020 https://www.youtube.com/watch?v=9uiK_JYVQH0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboo00111 Posted February 20, 2020 Report Share Posted February 20, 2020 Nu mai exista problema cu ram pe ryzen de mai mult de 1 an.(vorbim de agisa microcodes) Consulta lista Qvl de la placa de baza ca sa verifici daca kit-u e testat sa functioneze.( https://www.msi.com/Motherboard/support/X470-GAMING-PRO#support-mem-14 ) Bagi ultimu bios, placutele cum iti zice in manual si vezi daca merge(stock tot in bios) Daca bagi cate 1 stick pe rand si le vede individual, inseamna ca e placa de baza.Incearca cu alte kit-uri, desi mai degraba e placa de baza. Fa-i garantie/retur/vandut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cALcuLatoare Posted February 20, 2020 Author Report Share Posted February 20, 2020 cred ca am gasit care e problema, am incercat sa pun placutele de ram in sloturile 1 si 2, practic single channel, si nu s-a aprins monitorul si tastatura. deci cred ca e problema cu sloturile 1 si 2 si implicit nu imi detecteaza cand incerc sa pun pt dualchannel decat o placuta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...