Jump to content
Adebisi23

Cred ca am fost 'hacked' or smth. Ajutor?

Recommended Posts

Salut,

 

Lucram acum cateva ore si cand am vrut sa deschid 'New Tab' in Browser (folosesc Chrome), unul dintre 'frequently used' icons era an old hairy pussy (literally). Reactia a fost gen 'wtf is that crap?' si am apasat click instinctiv gandindu-ma ca poate a fost vreun icon bug la un actual frequently used website. Am fost redirectionat pe 'inetfinder.com' si dupa am dat exit. M-am uitat in history sa vad de unde am fost redirectionat – 'loadcatcher.inetfinder.com'. Am dat un search pe Google dar nu am gasit niciun fel de informatie despre ' inetfinder.com' respectiv 'loadcatcher... '.

 

Mentionez ca folosesc laptop-ul doar pentru lucru, nimeni altcineva nu are acces la laptop si niciodata nu am dat/dau click 'aiurea' pe ads sau chestii dubioase/obscure. Acum intrebarea mea este cum e posibil ca acel icon sa fie la 'frequently used' ? Folosesc MacBook – ce software recomandati pt potential malware scanning? Ar putea fi asta? Stie cineva ce e 'inetfinder.com' si/sau 'loadcatcher.inetfinder.com' ? Ce masuri de siguranta as putea lua daca trebuie luata vreo masura? Multumesec anticipat.

 

O zi faina !

Link to post
Share on other sites

Ma-ndoiesc sa fie cum crezi tu atata timp cat rulezi macOS, sigur ai dat de vreo reclama dubioasa si te-a redirectat undeva. Laptopul in ce stagiu era inainte sa vezi site-ul ala? Tu unde erai?

Link to post
Share on other sites

Daca virusi s-ar (mai) putea raspandi prin browsere, fii sigur ca ai fi plin.

 

Eu ti-as recomanda o sesiune de hipnoterapie sa incerci sa-ti aduci aminte ce-ai cautat la ultima betie.

  • Haha 6
Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Gecko said:

Daca virusi s-ar (mai) putea raspandi prin browsere, fii sigur ca ai fi plin.

 

Eu ti-as recomanda o sesiune de hipnoterapie sa incerci sa-ti aduci aminte ce-ai cautat la ultima betie.

Nu cred ca e de betie.

3 hours ago, Adebisi23 said:

era an old hairy pussy (...) si am apasat click instinctiv 

Se poate sa ai ceva mizerie de extensie in browser.

Link to post
Share on other sites

Extensii ciudate de browser, click-uri pw cine stie ce site-uri, cu sau voia ta, iframe-uri de pe cine stie ce site-uri (desi nu cred ca ajung la visited) sai drag and drop la cine stie ce sau chiar Allow notifications... Nu stiu, pot fi multe cauze. Clear cache, history si tot ce e acolo, sters extensii si cam atat. Sau cine stie ce Adware de Mac, daca e Mac sau Linux nu inseamna ca nu poate lua Covid. Adica "virusi", doar ca necesita ceva interactiuni ca cele de mai sus sau gen instalare aplicatii ciudate.

Link to post
Share on other sites

Nu exista un antivirus foarte bun, sunt doar biblioteci de coduri care au fost stocate la un server din codurile malitioase existente la acest moment, un exemplu: daca ma pun maine sa fac un nou virus intre ghilimelele de rigoare, probabilitatea de succes pentru un antivirus sa ma detecteze cand ii dau upload pe net este foarte mare, dc? pentru ca am folosit cod din codul vechi... deci sa o spun intr-un cuvant: antivirusii sunt "degeaba" si punct. Si ca sa iti raspund la redirectionari "frequently used" sau "allow pass" probabilitatea de infectare este mica, dc? nu ti-ai dat acordul sa iti "uplodeze" acel cod in windows, deci? Frumusel poti sa te duci in settings daca vezi ceva dubios, cum a spus Nytro... clear cache, clear "all" sau reset browser or reinstall si have fun.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...