Jump to content
Noriega

Sfaturi de om batran pentru ai nostri hackeri tineri 2024 (tot Nemessis doar ca folosesc alt nickname)

Recommended Posts

Au trecut 15 ani de la postarea "Sfaturi de om batran pentru ai nostri hackeri tineri". Acum am 42 de ani, am trecut prin multe experiente mai mult sau mai putin placute, asa ca viziunea mea personala despre viata este, cumva, putin mai diferita.

 

Sa facem un rezumat la ce am spus in urma cu 15 ani.

 

Quote

A fi "hacker" asa cum majoritatea pustanilor isi doresc, nu reprezinta nimic. Poti sa fii hacker in adevaratul sens al cuvantului si nimeni sa nu stie de existenta ta. Nu e nevoie sa te afirmi, nu e nevoie sa fii spaima internetului. Conteaza sa poti face ceea ce vrei, cand vrei si cum vrei. Asta se numeste puterea cunoasterii si a informatiei.

 

In continuare sunt de aceasi parere. A fi "hacker" este un mindset. In opinia mea a fi "hacker" (blackhat), inseamna in primul rand a sta ascuns. Daca nu te ascunzi cum trebuie nu mai esti hacker, esti puscarias. Doza de dopamina de care ai parte atunci cand primesti laude pentru ce ai facut este o recompensa personala de scurta durata. Nu considera ca ai facut mare lucru. Intotdeauna vor fi alte persoane care vor face acelasi lucru mult mai bine si intr-un mod mult mai interesant decat ai facut-o tu. Nu ti-o lua in cap si nu dezvolta un complex de zeu. Eu am trecut prin asta. E neplacut si te transforma intr-o persoana greu de suportat. Hackingul e pielea pulii, mai ales cand iti chiorăie mațele de foame.

 

Quote

Un aspect important este modul in care socializezi cu oamenii, modul in care esti perceput ca persoana, felul in care poti sa iti argumentezi ideile si deciziile. Au fost destule cazuri in care victimele unora dintre noi au ajuns sa ne fie prieteni si sa ne ajutam reciproc. Nu o sa inteleg niciodata de ce unii dintre voi isi trateaza jignitor "victimele" care nu le-au gresit cu nimic. Unii oameni merita sa li se vorbeasca frumos si este foarte important sa va fie prieteni. Poate pe moment nu vor conta in vietile voastre dar cu timpul pot fi factori decisivi in ceea ce veti face. Cu cat cunoasteti mai multi oameni cu care sa va intelegeti bine, cu atat sansele de a avea relatii (pile) in diferite domenii de activitate vor creste considerabil. Daca tot sunteti in stare sa atrageti atentia asupra voastra macar folositi lucrul asta intr-un scop care va poate ajuta in timp. Distractia e distractie, dar faceti diferenta intre oamenii care va sunt nefolositori si cei de care poate veti avea nevoie candva.


Acum citesc si eu, dupa 15 ani de la prima postare, ce opinie aveam despre relationarea cu oamenii. Nu numai ca nu mi-am schimbat parerea, dar chiar am ajuns sa ii indrum si pe altii sa procedeze la fel. A fi o persoana de treaba inseamna pe termen lung a creea conexiuni si relatii de calitate. Pe langa treburile mele am un job stabil, bine platit, pe care l-am obtinut folosind acest principiu. O fosta "victima" a mea este acum angajatorul meu. Lucrez de peste 7 ani in compania detinuta de aceasta persoana, iar datorita faptului ca am fost mereu corect, muncitor si respectuos, aceasta persoana a fost mereu alaturi de mine in cele mai grele momente ale vietii mele si m-a ajutat extraordinar de mult atunci cand aveam nevoie de ajutor. Nu strica sa fii o persoana corecta si de treaba, pentru ca, in general, oamenii cu care interactionam sunt oameni buni.

 

Quote

Aveti ceva de impartit cu o persoana care chiar a gresit fata de voi? Bun, faceti tot posibilul sa o ardeti indiferent de mijloace. Nu iertati, nu tineti cont de varsta si sex, nu trebuie sa aveti mustrari de constiinta, nu va fie frica si cel mai important NU UITATI. De multe ori am preferat sa astept si un an de zile pana sa iau masuri impotriva cuiva si rareori s-a intamplat sa nu reusesc sa provoc neplaceri. Chiar daca respectivele persoane uita pe moment de voi, cu siguranta isi vor aminti atunci cand le serviti pe tava o faza care le da fiori reci pe coloana.


Nu mai fac parte din comunitatea de hacking de foarte multi ani, nu ma mai invart in aceleasi cercuri de oameni in care ma invarteam inainte, asa ca opinia mea actuala se bazeaza pe experientele mele din ultimii 10 ani. Cumva este greu sa prezint aceasta parte, pentru ca am ajuns la un nivel de maturitate si de skilluri in comunicare care rezolva de la sine toate aceste probleme.
Ce am invatat:
- transmiteti-i direct omului care este perceptia voastra despre ce s-a intamplat
- aflati daca persoana respectiva a gresit intentionat, sau pur si simplu a fost o neintelegere
- daca a fost o neintelegere aratati-va bunavointa si incercati sa dregeti situatia, chiar daca nu ati fost voi de vina. Neintelegerile sunt insotite de regrete. Daca persoana respectiva regreta cu adevarat ca a gresit, faceti tot posibilul sa ii aratati ca intelegeti prin ce trece si ca nu ii purtati pica. Chiar daca aceasta atitudine nu vă va aduce intotdeauna mari beneficii, va veti simti foarte bine in pielea voastra, si veti dezvolta o relatie OK cu acea persoana.
- daca NU a fost o neintelegere puteti urma sfaturile mele anterioare. Regulile raman aceleasi. Nu tineti cont de varsta si de sex, nu trebuie sa aveti mustrari de constiinta, nu trebuie sa va fie frica si NU UITATI. Din pacate asta este viata si uneori este nevoie sa aratam de ce suntem in stare pentru a fi lasati in pace.
 

Quote

Nu exista inamic inofensiv. Intotdeauna exista sansa ca cineva pe care nu dati doi lei sa va arda cum nici nu va gandeati vreodata ca e posibil. Indiferent daca inamicul vostru virtual are sau nu cunostinte de hacking, nu aveti voie sa lasati garda jos. Atacati in valuri dar nu slabiti niciodata atacurile. Porniti de la o metoda simpla dar stresanta si avansati catre ceva mai hard. Nu va slabiti niciodata inamicul pentru ca ii veti da timp de respiro. Aflati la ce tine cel mai mult si faceti tot posibilul sa ajungeti la acel lucru, fie ca e vorba de familie, iubit/iubita, sau un site, ori o functie intr-o comunitate. Trebuie sa va tineti mereu inamicul in garda pana ajunge sa isi doreasca doar sa il lasati cat mai repede in pace. In felul asta nu va avea timp sa ia masuri si cu siguranta data viitoare va fi mult mai atent sa nu va deranjeze cu ceva. Cand atacati un site, un serviciu, o persoana etc. nu uitati ca totul trebuie sa fie cat mai agresiv. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa injurati ca la usa cortului doar ca sa va dati rotunzi. Fiti agresivi prin ceea ce reusiti sa faceti. Agresivitatea impresioneaza si demoralizeaza foarte multi oameni.


Nu este nevoie sa mai repet. Odata ce o persoana capata statutul de "inamic" trebuie tratata ca atare. Acum nu mai vorbesc din pozitia de "hacker", ci vorbesc din pozitia de om. Doar sa aveti grija sa nu categorisiti o persoana care a facut o simpla greseala ca fiind "inamic".

 

Quote

Nu confundati virtualul cu viata reala. Nu apelati la violenta fizica asupra celor cu care aveti conflicte pe net decat in cazuri foarte extreme cand totul devine mult prea personal si deja va afecteaza viata reala. Daca nu sunteti in stare sa duceti jocul pana la capat folosindu-va de tehnologie atunci renuntati sa mai participati la el. Un om care apeleaza la violenta fizica pentru a iesi invingator intr-o lupta inceputa pe net nu are cum sa fie respectat de comunitate. Nu ma intelegeti gresit. Sunt crescut in cartier, imi place violenta si as apela la ea in orice situatie, dar exista o mare diferenta intre viata reala si cea de pe net. Respectati aceasta diferenta si regulile jocului.


Nimic nou sub soare. Opinia mea este aceeasi.


Voi sari peste anumite puncte pentru ca nu ma mai reprezinta. Nu mai sunt parte din comunitatea RST, deci nu se mai aplica unele situatii.
 

Quote

Nu te lua de cine nu trebuie. Cand stii ca esti depasit intelectual de cineva fereste-te de acea persoana. Daca stii ca esti prost nu te mai da rotund pentru ca ti-o furi. Cand ai 12 ani si doar cateva luni de experienta in domeniul hacking stai la locul tau pentru ca ai sansa sa iti primesti o lectie de te ustura curul. Varsta conteaza. Cunostintele conteaza. Felul in care abordezi problemele conteaza. Cand ii creezi necazuri cuiva deja inseamna ca poti avea probleme. Daca nu detii toate calitatile de mai sus poti fi sigur ca tu vei fi victima odata si odata. Poate tu te crezi mare pizdos dar conteaza rezultatul final nu impresia pe care ti-ai facut-o singur despre tine. In cazul in care nu te duce capul e clar ca nu o sa fii in stare sa iti aperi curul.


Parerea mea este aceeasi. Hai sa o simplificam si sa dam un exemplu din viata de zi cu zi. 
Mergi pe strada. La un moment dat dai peste unul plin de muschi, agresiv, pus pe harta, care o cauta cu tine. Daca ai 60 de kg imbracat si zero experienta in lupta, trebuie sa fii cam retard sa ai impresia ca intr-o confruntare 1 la 1 ai avea sanse sa castigi lupta. La fel a fost, este, si va fi, pe internet. Trebuie sa stii care iti sunt limitele. Daca exista o sansa reala de a fi dominat de cineva pe internet sau in viata reala, evita acel confict. E ok. Nu este o rusine sa respecti niste limite pentru a te proteja. Viata e lunga, de ce sa ti-o complici cand poti evita complicatiile?

 

Quote

Limbajele de programare. Aici e aici. Daca vreti sa va apropiati macar putin de adevarata conotatie a cuvantului "hacker" va trebui sa invatati macar basic-ul unor limbaje de programare. Daca doriti doar sa va afirmati sau doar sa va ardeti dusmanii fara a va pierde timpul cu limbajele de programare invatati sa utilizati metodele si tool-urile deja existente intr-un mod in care nimeni nu le-a folosit pana acum.

Daca nu stiti nici limbaje de programare si nici nu sunteti in stare sa va dezvoltati propriile metode si propriul stil de a actiona veti fi cu adevarat script kiddies. Retineti: hackingul din ziua de azi nu mai inseamna doar programare si retelistica. Inseamna atingerea scopului.


Nu am stapanit niciodata si nici nu cred ca voi stapani vreodata un limbaj de programare. Dar cand a fost nevoie am stiut sa fac singur cateva scripturi sau sa rog / platesc pe cineva sa ma ajute sa fac niste scripturi / programe. In ziua de azi nu cred ca mai conteaza daca esti "hacker" sau nu. Toata lumea este orientata catre castiguri financiare, nu catre a castiga respect in anumite comunitati de baieti priceputi de pe internet. Nu este neaparat un lucru rau, pentru ca vremurile s-au schimbat, prioritatile s-au schimbat, oamenii s-au schimbat. Daca nu stii un limbaj de programare nu este o problema atata timp cat nu iti doresti sa detii, pe bune, statutul de "hacker". Daca esti orientat catre castiguri financiare invata sa ceri programatorului ce ai nevoie, invata sa faci un flow, invata sa comunici cat mai bine ce ai nevoie si mai ales, invata sa vanezi bug-uri pentru a iti perfectiona aplicatia, fie ca este un soft care ruleaza pe propriul pc/telefon, fie ca este o aplicatie web.

 

--------------------


Acum na, nu stiu cine ma mai cunoaste pe aici, cui ii mai pasa de existenta mea si de viata mea. Dar pentru cei care ma cunosc si au cea mai mica curiozitate ce am mai facut de cand am disparut, o sa fac un rezumat al ultimilor 8 ani din viata mea. Nu pentru a imi alimenta egoul, ci pentru a lasa scris experientele prin care am trecut, pentru ca am trecut prin momente de cosmar pe care am reusit sa le depasesc cu brio.

Am trecut prin probleme de sanatate mai mari de cat mi-as fi imaginat vreodata. Fibromyalgia mi-a rapit 3 ani din viata si m-a facut din om neom. Din cauza asta am trecut prin axietate si depresie in adevaratul sens al cuvantului. Datorita unui coleg de munca am aflat despre metoda Wim Hof si am reusit sa inving anxietatea, depresia si fibromyalgia, despre care se spune ca este imposibil de vindecat. Inca ii mai simt prezenta uneori, dar reusesc foarte rapid sa o elimin din minte si din organism.

Am trecut prin viciul cocainei si al alcoolului. Cine ma cunoaste mai bine stie ca aveam de ani de zile o adictie pentru iarba. La iarba am renuntat la inceputul pandemiei si o consider istorie. A fost cel mai jegos si pervers drog. Mi-am futut rau de tot receptorii canabinoizi si de aici pana la fibromyalgie a fost doar un mic pas. Cand aud prajiti care lauda iarba si efectele ei incerc sa le deschid ochii, chiar daca sansele de a ii convinge sunt minime. Este greu sa te pui cu prostia din mintea oamenilor, mai ales cand acestia fac cherry picking care sa le valideze pozitiv consumul de iarba. Si eu am fost prost asa ca incerc sa nu ii judec pe altii. Dar intre noi fie vorba, fumatorii cronici de iarba sufera de un retard pe care este foarte greu sa il combati. Toti fumatorii cronici, absolut toti, au aceeasi retorica retarda. Iarba e buna, iarba vindeca cancerul, iarba nu da dependenta, iarba nu este gateway drug. Gresit! Iarba FUMATA cauzeaza cancer pulmonar, probleme cardiace, este gateway drug si duce inevitabil la anxietate si depresie. Prajitii sunt prosti rau de tot si nu au nici o directie coerenta in viata. Nici macar consumul de heroina nu mi-a futut sanatatea si creierul asa cum mi le-a futut iarba.
Sfat: daca esti prost macar nu mai semnaliza si nu mai face reclama unui drog care fute vieti mai rau decat heroina. Heroina iti da macar un scop, acela de a face rost de urmatoarea doza. Iarba te face apatic, visator, anxios si pierde vara. Adica un ratat care nu realizeaza cat de ratat este. Cele mai proaste decizii luate in viata au fost luate in perioada cand fumam. Am pierdut ani de zile visand la ce voi face maine, fara a face cu adevarat ceva in sensul asta, pentru ca iarba asa cum te face sa visezi si sa iti faci planuri, tot la fel te face sa te si indoiesti de planurile facute.

 

De cocaina nu m-am mai atins de aproape un an. Nu am pofta de ea, sau vreun gand sa ma mai apuc din nou sa o consum. Am fost in preajma ei de cateva ori in ultima perioada si nu mi-a trezit nici o emotie. Muie cox. Iarba a fost mult mai nasoala, dar si mizeria de cox strica sinusuri, neuroni, relatii si prietenii.

Cu alcoolul inca mai este o vaga problema, dar am ajuns sa reduc portia de tarie de la minim 300ml pe zi, la 300ml o zi pe saptamana. Consider ca este o problema pentru ca vreau sa reduc consumul la 0.

 

Am inceput sa meditez in 2019 si am continuat sa o fac pana in ziua de azi. Cea mai buna alegere. Am urmat cursurile lui Paul Olteanu (RECOMAND), am inceput sa citesc carti de dezvoltare personala, neurostiinta, sa urmez cursuri de bussiness si am studiat tehnici de terapie. In momentul de fata pe langa job-ul pe care il am in IT si ce mai fac eu pe langa (tot in domeniul IT), am inceput sa lucrez cu cupluri care au probleme in relatie si cu persoane care se confrunta cu atacuri de panica, PTSD si anxietate profunda. Sper ca in curand sa fac un switch major de cariera si sa ma ocup exclusiv cu terapia de cuplu, terapia persoanelor cu atacuri de panica, celor cu anxietate si a celor cu PTSD. Se pare ca skillul de a manipula oameni poate fi folosit si in scopuri bune, nu doar in scopuri rele.

In caz ca va intrebati daca ma mai ocup de hacking: oarecum. La job ma folosesc de experienta pe care o am pentru a descoperi directii noi. Nu mai comit ilegalitati, dar experienta dobandita de-a lungul anilor a fost cea care mi-a asigurat un post cald intr-o companie superba pentru care lucrez de mai mult de 7 ani. Se pare ca oamenii care gandesc "outside of box" sunt o raritate vanata de recrutori. Asa ca pot spune, fara teama de a gresi cu ceva, ca toti anii in care m-am ocupat doar de hacking au meritat. Din toate punctele de vedere.

Sunt bine. Cred ca mai bine decat oricand. Mintea la 40+ ani functioneaza altfel. Caut liniste si pace, imi vad de familie, job si planuri, iar asta mi-a usurat viata destul de mult. Nu va speriati de varsta asta. Este o perioada foarte frumoasa daca aveti langa voi persoane dragi si stabilitate emotionala.

 

Cam atat momentan. Ne mai auzim peste 15 ani, daca mai exista forumul :)

P.S.: @Nytro te pupa fratele tau si scuze ca am disparut ca magarul in ceata cu proiectul ala din pandemie. Au aparut niste probleme nasoale in viata mea la momentul respectiv. Sper sa ma revansez candva.

Edited by Noriega
  • Like 5
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

am citit postarea fara a citi titlul complet dar dupa ce am citit intregul post mi-am amintit ultimul tau post de acum 15 ani si am spus dupa cum a scris e Nemessis acum vazand titlul sunt convins. la fel de bune sfaturile ca si acum 15 ani .

Link to comment
Share on other sites

Nemessis tu cred ca ai lipsit la Lesson number two de la scoala vietii. Don't get high on your own supply. Lasa ca noile generatii au invatat lectiile...

Drogurile nu se consuma bro. Se pare ca tu ti-ai futut viata si potentialul de la niste buruieni care cresc pe orice camp.

 

Hackerul real e baiatu destept... care are cunostinte multi disciplinare despre spalarea banilor, sistemul financiar international, anonimitate pe net qubes, i2p, whonix, trinagularizare gsm, imei, proxy chains, fde, criminalitate transnationala, antifilaje, contrafilaje etc. Cei bun sunt in top cu vile in malaga, ceilalti au fost luati de fbi sau au creierii prajiti pe la corporatii amerikane.

Edited by sefu9581
Link to comment
Share on other sites

Criminalitatea cibernetica bubuie frate. Volumele cresc an de an. Numai ca trebuie sa fii foarte bun. Sunt pe telegram zeci de mii de rusi online care presteaza tot felul de servicii reale. Comunitatea de hackeri din romania a aparut prea devreme si a pierdut trenul. De ce spun asta? Majoritatea "hackarasilor" au fost extradati ca s-au ocupat exclusiv cu carduri. Erau usor sa ii fileze baieti de la bcco (diicot) cand se duceau la bancomate sa scoata cashu' si identifcau tot grupul din conversatii telefonice si intalniri. In ultimii 10 ani crimininalitatea cibernetica la nivel international a bubuit. Pana si coreeni rup bancile fraierilor. Nu poti sa fii hacker cu juma' de norma. Ori esti si iti dedici toata viata hackingul ori nu esti. Bafta. Am doar oameni care lucreaza pentru mine ce nu imi stiu numele, nu stiu cum arat, si nu stiu unde stau.

Edited by sefu9581
Link to comment
Share on other sites

Din cate am vazut eu nu prea bubuie. Adica se fac aceleasi mizerii care se faceau acum X ani. Furt de carduri din diverse surse, instalat ransomware si cerut bani sau tot felul de alte porcarii. Mie mi se pare ca "lumea" intelege mai bine lucrurile astea si nu se mai arunca toti cu "Da bro, iti trimit avans 5000 de USD pentru Lamborghini ala de zici ca mi-l vinzi cu 25000", cum se facea in tineretea mea, fiind din Valcea.

 

Eu nu mai urmaresc nimic, doar ce apare public, nu mai stiu de alte forumuri sau de grupuri, vad ce apare in presa. Si nu vad nimic impresionant.

 

Bine, exista si cazurile speciale, cu baetii care descopera 0days si le vand pe bani frumosi. Acestia sunt hackeri. Nu cei care le folosesc. Tot pe vremea mea li se zicea script kiddies, tocmai pentru ca nu posedau cine stie ce cunostiinte tehnice. 

 

@sefu9581 - Sa inteleg ca ai facut milioane? Din partea mea, felicitari celor care se descurca, cat timp:

1. Nu fac lucruri nasoale, in sensul ia banii corporatiilor, dar nu ai oamenilor de rand. Si lucruri care sa afecteze vietile oamenilor simple (gen ransomware la spitale...)

2. Nu dau in romanii nostri, care oricum in general sunt mai amarati 

 

Problema pe partea asta blackhat, indiferent de cum o vede lumea, e partea de "liniste". Din moment ce Escobar a fost prins, ma astept sa poata fi prins oricine. Indiferent de ce metode foloseste. Eu sunt genul care prefera linistea in locul unor sume mai mari de bani, si nici nu pot sa ma plang de lipsa banilor, desi nu sunt ei milioane. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Lumea s-a schimbat. Au aparut tot felul de servicii si scheme de facut bani:

 

offshore bulletproof hosting - vps, vds

mobile proxy 5g

retele de proxy-uri/vpn-uri bulletproof

one time sms

ransomware

malware

dnm

platforme de spam retele sociale dm-uri/reclame

ferme de boti cu ai

dumpuri de CC-uri, bank logs, identitati...

frauda / scamuri

money laundering (cash app, venmo, etc.)

 

 

0dayurile nu sunt profitabile ca sunt cumparate de servicii asa ca nu se fac din ele bani.

 

Am un tovaras din ucraina care s-a mutat in romania din cauza razboiului. Tipu are o platforma de sms-uri. Face peste 100 de mii de coco profit pe luna.

 

Stiu un roman in Elvetia de vinde cartele sim cu credit anonime prin posta spre toata europa si face o caruta de bani.

 

Repet, cei care nu se ocupa full time de hackareala si nu invata din mers cum functioneaza sistemul financiar international si nu studiaza tehnicile folosite de fbi/interpol/europol, sau  nu studiaza cum se spala banii vor fi prinsi si extradati. In functie de ce magarii au facut... unii primesc 5 ani, altii primesc pe viata.

 

Majoritatea hackerilor romani din anii 2000 s-au ocupat cu cardeala. Te puteau prinde foarte usor pe vremea aia. Sagetile erau filate si cei de la bcco (diicot) vedeau cu cine se intalneste, ascultau telefoanele (ca nu discuta nimeni e2e pe vremea aia ) si era suficient sa te bage la grup organizat. Majoritatea hackarasilor nici nu stiau despre antifilaj/contrafilaj. Sagetile de regula se duceau glont la atm-uri - eventual si cu cate 1-2 telefoane pornite prin buzunare. Dupa ce scoteau banii cash se duceau glont acasa sau la sefu. Oricum dupa filaje faceau si o perchezitie si prindeau sagetile cu cardurile clonate prin buzunar. Ce crezi ca faceau sagetile? Turnau tot in scris. Nici nu mai zic ca multi aveau pisicute, cd-uri si laptopuri necriptate prin casa. Iar aia de vindeau-uri dump-uri erau asa de prosti de foloseau western union si se duceau ei (sau niste sageti) sa scoata banii. Dupa ce scoteau banii de la WU isi cumparau ultimul model de BMW cu bani cash sau mai rau ii depuneau in conturile lor bancare. Baietii prin occident folosesc masti si buletine false daca au nevoie de western union. Prin anii 2000 rasareau punctele WU prin Dragasani, Pitesti, Valcea, Calea Mosilor mai rau ca ciupercile dupa ploaie. Acum nu mai foloseste nici dracu WU. Guess why ?

 

Hackareala in romania a murit din fasa. Mirajul banilor i-a atras pe hackarasii romani, dar erau condamnati din prima zi in care s-au apucat ca nu aveau access la informatie si se copiau unii pe altii. Internetul a fost si proiectat ca sa foarte fie supravegheat. Baietii foloseau messenger-ul pe vremea aia si yahoo avea protocol secret cu NSA-ul din anii 2000 sa furnizeze toate emailurile si conversatiile utilizatorilor. Hackarasii autohtoni isi riscau vietile inainte sa apara criptomonedele, sa foloseasca tor, servicii de proxy-uri platite anonim si s-au apucat toti in grup de cardeala de pe calculatoru propriu din apartamentu parintiilor fara sa stie de compartimentarea identitatii online. Internetul a fost proiectat de americani sa fie impotriva hackerilor. Scolile de formare a hackerilor de la mitica nu i-a invatat mai nimic. S-au dus ca boii si au iesit ca vacile. Cred ca o vina majora o au si institutiile romane. Trebuiau ca institutiile de forta romane sa ofere publicului access la metodele cum sunt identificati si arestati hackerasii autohtoni. Americanii barem publica o parte din documente si pot sa fie frunzarite. La unele cazuri importante poti citii toata transcrierea procesului redactata de grefiera si poti vedea toate dovezile de la tribunal. In anii 2008-2010 institutiile de forta din romania incarcau videoclipuri pe youtube de 20-30 de minute cu descinderile mascatiilor. Acum ei incarca video-uri de 10 secunde din care 8 secunde ne arata masinile mascatiilor cum ies pe poarta institutiilor. Criminalitatea cibernetica o sa existe tot timpul, barem institutiile sa fie transparente si sa invete oile cum sa se protejeze ca sa nu mai fie atatia romani extradati si faca cozi prin puscariile de aici.

 

chart.jpg

 

bafta

  • Haha 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, sefu9581 said:

Am un tovaras din ucraina care s-a mutat in romania din cauza razboiului. Tipu are o platforma de sms-uri. Face peste 100 de mii de coco profit pe luna.

 

Stiu un roman in Elvetia de vinde cartele sim cu credit anonime prin posta spre toata europa si face o caruta de bani.

 

Suna mai mult a business decat a hackereala. Da, de acord, acele servicii sunt folosite pentru cine stie ce lucruri, dar la baza astea sunt niste afaceri. Nu e tocmai "furt", sau ceva care sa fie descris din start drept ilegal. 

 

Dar cred ca si in aceste cazuri e ca la startup-uri: foarte putini au succes. Multi incearca, dar putini reusesc. 

 

Existau si in trecut metode sa te poti ascunde, dar cunstiintele tuturor erau limitate. Era vremea la care se descopereau lucruri. In prezent exista multa informatie disponibila, dar, inca o data - ca si in business, ai nevoie de O IDEE ca sa faci bani. Asta poate functiona si legal.

 

Normal, nu incurajez pe nimeni sa faca ceva ilegal, indiferent ce inseamna asta. Din punctul meu de vedere in ziua de azi o poti duce foarte bine pe calea legala. Nu cred ca "ai nevoie" de milioane de dolari ca sa o duci bine. Dar daca chiar ai nevoie si esti destept, o poti face si legal. 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Nytro said:

 

Suna mai mult a business decat a hackereala. Da, de acord, acele servicii sunt folosite pentru cine stie ce lucruri, dar la baza astea sunt niste afaceri. Nu e tocmai "furt", sau ceva care sa fie descris din start drept ilegal.

 

 

Eu am dat niste exemple simple care sunt in zona gri a legalitatii (in multe tari) pentru a incuraja cititorii cati au mai ramas de pe forum. Stiu ca majoritatea celor care au activat pe forum s-au angajat pe la stat (stim noi) sau pe la niste firme private de cyber security. Si daca faci astea doua activitati pe care le aminteam eu mai sus te poti pomeni cu mascatii la usa la 6 dimineata sa ancheteze ferma ta de sms-uri. De asta am zis ca unii risca 5 ani (cardeala, frauda, dumpuri etc), altii 10-20 de ani sau pe viata. Eu intru in categoria pe... viata. Ori la bal, ori la spital. B)

 

Eu doar am vrut sa subliniez faptul ca a murit in fasa comunitatea de criminali cibernetici in Romania. Hackerasii au incercat prea devreme si s-au ars. Acum cand totul bubuie pe net comunitatea romaneasca de hackerasi e minuscula comparand cu comunitatiile rusesti, ucrainiene, chineze, etc.

Edited by sefu9581
Link to comment
Share on other sites

On 7/20/2024 at 4:27 AM, sefu9581 said:

Hackerul real e baiatu destept... care are cunostinte multi disciplinare despre spalarea banilor, sistemul financiar international, anonimitate pe net qubes, i2p, whonix, trinagularizare gsm, imei, proxy chains, fde, criminalitate transnationala, antifilaje, contrafilaje etc. Cei bun sunt in top cu vile in malaga, ceilalti au fost luati de fbi sau au creierii prajiti pe la corporatii amerikane.

Comunitatea de hackeri din romania a aparut prea devreme si a pierdut trenul.

Majoritatea hackerilor romani din anii 
2000 s-au ocupat cu cardeala. Te puteau prinde foarte usor pe vremea aia.

Au aparut tot felul de servicii si scheme de facut bani:

 

offshore bulletproof hosting - vps, vds

mobile proxy 5g

retele de proxy-uri/vpn-uri bulletproof

one time sms

ransomware

malware

dnm

platforme de spam retele sociale dm-uri/reclame

ferme de boti cu ai

dumpuri de CC-uri, bank logs, identitati...

frauda / scamuri

money laundering (cash app, venmo, etc.)

 

Am ras irl. Ai gresit forumul baiatul meu. In primul rand pentru ca confuzi termenul "hacker" cu indivizii care se ocupa de frauda. Surpriza. Cel putin la noi in Romania, marea majoritate a celor care sau ocupat cu frauda au fost niste imbecili fara skilluri deosebite, care asteptau sa auda o combinatie de la baietii care mai descopereau cate o smecherie. Crezi ca la nivel international sta altfel treaba? :)))
In afara de mobile proxies si Venmo*, toate celelalte existau inainte sa descoperi tu internetul. Si sunt destul de sigur ca nu ai mai mult de 25-30 de ani, pentru ca altfel ai fi stiut ca tot ce ai insiruit tu exista de cel putin 20 de ani si ca serverele RST au fost confiscate in primavara lui 2012 tocmai din cauza ca cineva care se ocupa de toate astea a avut o oarecare legatura cu RST si FBI + autoritatile romane ne-au bagat pe toti in aceeasi oala.


*Pe vremuri se spalau bani prin Liberty Reserve, acum se folosesc alte servicii. Iti dai seama ce mare diferenta este? :))
 

Quote

Nemessis tu cred ca ai lipsit la Lesson number two de la scoala vietii. Don't get high on your own supply. 

 Mai copilule, ai impresia ca am fost vreodata dealer de droguri ca sa se aplice vorba asta la mine? Ma inveti tu despre scoala vietii? Un analfabet functional si parerist ma invata despre scoala vietii? 'tu-ti copilu' ma-tii :)) 

  • Haha 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Noriega said:


Am ras irl. Ai gresit forumul baiatul meu. In primul rand pentru ca confuzi termenul "hacker" cu indivizii care se ocupa de frauda. Surpriza. Cel putin la noi in Romania, marea majoritate a celor care sau ocupat cu frauda au fost niste imbecili fara skilluri deosebite, care asteptau sa auda o combinatie de la baietii care mai descopereau cate o smecherie. Crezi ca la nivel international sta altfel treaba? :)))

 

In ultimii 20 de ani, toate dosarele de la diicot si toate extradarile criminalilor cibernetici din Romania au fost exclusiv pe carduri clonate, dump-uri de baze de date, ceva malware pt phishing si tzepe pe ebay. Au mai fost si deface-urile si penetrarile serverelor cu nu stiu ce exploituri si scanere de pentesting de pe net. Altii mai tari social engineering vezi Guccifer 1.0. Asta e realitatea. Chiar daca iti place sau nu, asta e realitatea. Comunitatea autohtona de "hacheri" cam asta a reusit sa faca in toti ani sai de glorie. Tzepe pe ebay, clonare de carduri, pentesting cand toata siteurile foloseau wordpress si vBuletin. Mai erau unii de vindeau dumpuri de carduri, social engineering si isi faceau o mica "infrastructura" de spear phishing. Istoria recenta ne arata ca toate dosarele au fost exclusiv pe categoriile astea conexe cu cardeala.

 

1 hour ago, Noriega said:


In afara de mobile proxies si Venmo*, toate celelalte existau inainte sa descoperi tu internetul.

 

da da da. Ransomware as a service, one time sms, ferme de boti pt social media (nu blackseo), offshore bulletproof hosting (offshore nu ca virusica de avea bulletproof hosting pt retea de malware si phishing in apartament ;)), dnm cei drept exista farmers market in anii 2006 prin paypal, wu.

 

1 hour ago, Noriega said:


Si sunt destul de sigur ca nu ai mai mult de 25-30 de ani, pentru ca altfel ai fi stiut ca tot ce ai insiruit tu exista de cel putin 20 de ani si ca serverele RST au fost confiscate in primavara lui 2012 tocmai din cauza ca cineva care se ocupa de toate astea a avut o oarecare legatura cu RST si FBI + autoritatile romane ne-au bagat pe toti in aceeasi oala.

 

"virusica" caruia i s-a dinamitat usa la datacenter-ului bulletproof din bloc cand nu era acasa :)) In dosarul lui scrie ca isi accesa de pe telefonul mobil (cu abonament pe numele sau :)) ) prin http panoul de dashboard ca sa vada daca serverele sunt online si nu sunt blacklistate ip-urile de spamhaus. Avea un sistem de notificari a infrastucturii critice ca m-ai avea atacuri de flood si avea servere blocate.

 

 

1 hour ago, Noriega said:


*Pe vremuri se spalau bani prin Liberty Reserve, acum se folosesc alte servicii. Iti dai seama ce mare diferenta este? :))

 

Ceea mai excelenta idee de a spala bani era sa folosesti un serviciu online inregistrat si operat din Costa Rica care tinea baza de date cu toate tranzactiile utilizatorilor sai. Ghici ce s-a intamplat cand in 2013, CEO-ul a fost arestat si a fost o descindere la serverele LR ? Te-ai prins, baza de date cu absolut toate tranzactiile (depozitele si withdraw-urile) de pe platforma au fost copiate si arhivate de FBI. Liberty Reserve a avut un volum total de 6 miliarde in toti anii sai de glorie. Piata criminalitatii cibernetice e estimata la peste 100 miliarde pe an. Este foarte clar ca nici nu stii ce inseamna spalarea de bani daca foloseai Liberty Reserve sa cashuesti banii obtinuti ilegali.

 

1 hour ago, Noriega said:


Mai copilule, ai impresia ca am fost vreodata dealer de droguri ca sa se aplice vorba asta la mine? Ma inveti tu despre scoala vietii? Un analfabet functional si parerist ma invata despre scoala vietii? 'tu-ti copilu' ma-tii :)) 

 

Drogurile nu se consuma, doar se vand. Trebuie sa te feresti de ele ca de dracul.

 

 

Repet, hackareala din Romania a murit din fasa ca totul se rezuma la transferuri bancare care lasau urme. Cum hackerii din romania nu prea stiau cu ce se mananca spalarea banilor si internetul era usor de supravegheat erau filati si ii prindeau usor. Toti s-au copiat intre ei ca sa dea tzepe pe net sau sa faca frauda cu carduri. Si asa au fost toti prins. Comunitatea romaneasca de hackareala a murit ca it was ahead of its time. Personal nu cred ca o sa isi revina vreodata pentru ca s-au ars ca turmele in anii 2000 si restul au devenit sclavi corporatisti sau bugetari.

Edited by sefu9581
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, sefu9581 said:

Repet, hackareala din Romania a murit din fasa ca totul se rezuma la transferuri bancare care lasau urme. Cum hackerii din romania nu prea stiau cu ce se mananca spalarea banilor si internetul era usor de supravegheat erau filati si ii prindeau usor. Toti s-au copiat intre ei ca sa dea tzepe pe net sau sa faca frauda cu carduri. Si asa au fost toti prins. Comunitatea romaneasca de hackareala a murit ca it was ahead of its time. Personal nu cred ca o sa isi revina vreodata pentru ca s-au ars ca turmele in anii 2000 si restul au devenit sclavi corporatisti sau bugetari.

 

Nu stiu ce să zic, din nou, confunzi termenii, daca ai fi fost pe-aici de mult ți-ai fi dat seama că nu s-a pus niciodată problema aici de așa ceva. Referitor la faptul că unii au devenit bugetari sau corporatiști, ce e rău în asta? Unii nu s-au născut să fie antreprenori, așa că tine.

 

În afara de găinăriile enumerate de tine mai sus, "hacherasii" despre care vorbești tu se ocupau cu stealere, wormi prezentați live pe la conferințele de la Yahoo!, social engineering, trolling și multe altele. Nu a fost ahead of its time, a fost la momentul potrivit, pentru oamenii potriviți. Generația noua e pe Discord și sclavetii corporatiști ca noi, ăștia mai bătrâni, nu prea mai au timp să resusciteze comunitatea.

 

HoF-urile și programele de Bug Bounty bubuie de romani, sunt comunități de oameni care fac așa ceva, aceiași oameni care probabil au învățat security by doing, de pe forum.

 

Ai HackTheYard vibes :)).

Edited by 14pe
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, sefu9581 said:

In ultimii 20 de ani, toate dosarele de la diicot si toate extradarile criminalilor cibernetici din Romania au fost exclusiv pe carduri clonate, dump-uri de baze de date, ceva malware pt phishing si tzepe pe ebay. Au mai fost si deface-urile si penetrarile serverelor cu nu stiu ce exploituri si scanere de pentesting de pe net. Altii mai tari social engineering vezi Guccifer 1.0. Asta e realitatea. Chiar daca iti place sau nu, asta e realitatea. Comunitatea autohtona de "hacheri" cam asta a reusit sa faca in toti ani sai de glorie. Tzepe pe ebay, clonare de carduri, pentesting cand toata siteurile foloseau wordpress si vBuletin. Mai erau unii de vindeau dumpuri de carduri, social engineering si isi faceau o mica "infrastructura" de spear phishing. Istoria recenta ne arata ca toate dosarele au fost exclusiv pe categoriile astea conexe cu cardeala.

 

 

da da da. Ransomware as a service, one time sms, ferme de boti pt social media (nu blackseo), offshore bulletproof hosting (offshore nu ca virusica de avea bulletproof hosting pt retea de malware si phishing in apartament ;)), dnm cei drept exista farmers market in anii 2006 prin paypal, wu.

 

 

"virusica" caruia i s-a dinamitat usa la datacenter-ului bulletproof din bloc cand nu era acasa :)) In dosarul lui scrie ca isi accesa de pe telefonul mobil (cu abonament pe numele sau :)) ) prin http panoul de dashboard ca sa vada daca serverele sunt online si nu sunt blacklistate ip-urile de spamhaus. Avea un sistem de notificari a infrastucturii critice ca m-ai avea atacuri de flood si avea servere blocate.

 

 

 

Ceea mai excelenta idee de a spala bani era sa folosesti un serviciu online inregistrat si operat din Costa Rica care tinea baza de date cu toate tranzactiile utilizatorilor sai. Ghici ce s-a intamplat cand in 2013, CEO-ul a fost arestat si a fost o descindere la serverele LR ? Te-ai prins, baza de date cu absolut toate tranzactiile (depozitele si withdraw-urile) de pe platforma au fost copiate si arhivate de FBI. Liberty Reserve a avut un volum total de 6 miliarde in toti anii sai de glorie. Piata criminalitatii cibernetice e estimata la peste 100 miliarde pe an. Este foarte clar ca nici nu stii ce inseamna spalarea de bani daca foloseai Liberty Reserve sa cashuesti banii obtinuti ilegali.

 

 

Drogurile nu se consuma, doar se vand. Trebuie sa te feresti de ele ca de dracul.

 

 

Repet, hackareala din Romania a murit din fasa ca totul se rezuma la transferuri bancare care lasau urme. Cum hackerii din romania nu prea stiau cu ce se mananca spalarea banilor si internetul era usor de supravegheat erau filati si ii prindeau usor. Toti s-au copiat intre ei ca sa dea tzepe pe net sau sa faca frauda cu carduri. Si asa au fost toti prins. Comunitatea romaneasca de hackareala a murit ca it was ahead of its time. Personal nu cred ca o sa isi revina vreodata pentru ca s-au ars ca turmele in anii 2000 si restul au devenit sclavi corporatisti sau bugetari.

Sa-mi bag pula in ea de logica si de informatii obtinute la mana a 5-a :)) 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

nu sunt sigur că ești tu Nemessis dar dacă ești, mă bucur, probabil zilele astea a fost cel mai mare trafic din ultimii ani pe forum, oricum ce consider că nu întrebuințezi bine e limbajul vulgar, în rest, Doamne ajută!

 

și da, kw3rnel mai lipsește la apel de mult timp :)

Edited by virusz
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  

2 hours ago, virusz said:

ce consider că nu întrebuințezi bine e limbajul vulgar

Nu mi s-a mai spus asta pana acum, dar acum ca mi s-a spus promit ca o sa fac tot posibilul sa il perfectionez. Ma mir ca dupa atatia ani in care m-ai vazut cum slobozeam zilnic pe cineva inca mai ai pretentii de la mine :)) 

Lasand gluma la o parte, in ultimii ani, de cand m-am apucat serios de trolling si de studiat de ce noi ca specie facem tot ceea ce facem, am invatat ca pe internet poti tine "captivi" mental oamenii daca le trezesti emotii nasoale. De exemplu, daca noi doi avem o "cearta" virtuala si te fac cu ou si cu otet, cresc sansele ca tu sa imi urmaresti in continuare activitatea. Faci asta de nervi, pentru ca prinzi boala pe mine si cauti sa ma prinzi pe picior gresit ca sa simti satisfactia ca mi-ai intors-o si te-ai razbunat. Asteptarea unui asemenea rezultat -> dopamina.

Pe langa tot ceea ce se intampla intre noi apar si spectatorii care se amuza cand vad scandalul. Din cauza asta vor intra periodic ca sa vada cum ne certam ca prostii. Practic ii programezi sa se astepte si la alte scandaluri. Asteptarea aceasta rezulta in cazul lor tot in... ai ghicit, cresterea dopaminei. Exact ca in cazul cainilor lui Pavlov toata lumea este conditionata. In ambele cazuri dopamina joaca rolul cel mai important atat pentru cei implicati in mod direct, cat si pentru spectatori.

Zoso are publicul pe care il are in momentul de fata pentru ca este carcotas. Cele mai comentate articole ale lui sunt cele in care se ia de alte persoane, sau cele ale invitatilor lui imbecili care mai scriu pe blog din cand in cand. Lumea nu mai intra pe zoso.ro pentru opiniile lui istete, ca a imbatranit si nu mai intelege la fel de bine societatea in care traieste. Lumea intra la el pe blog pentru subiectele polarizante si pentru carcota la adresa altora. Urmaritorii lui mai intra si pentru ca cei care comenteaza sunt enervanti si "trebuie pusi la respect" prin comentarii menite sa ii contrazica si sa ii "intepe". In continuare Zoso are trafic cacalau din cauza asta. Nu mai are influenta de pe vremuri, pentru o da de gard mult prea des ca sa fie luat prea in serios, dar are trafic si va avea inca 20 de ani de acum inainte folosind aceeasi schema. Ii pot baga in aceeasi oala pe Faiar si comunitatea lui plina de putzoi imbecili. Dar uite ca si eu ii urmaresc pe amandoi in continuare. Pentru ca e fun, uneori ma enerveaza, alteori sunt 100% de acord cu ei. Emotii, emotii, emotii. Nu e vorba de informatie, cat este vorba de emotii.

Uite, pe @sefu9581 o sa il mai vezi pe aici atata timp cat va avea cu cine sa se ciondaneasca. Daca nu il va mai baga nimeni in seama o sa plece, pentru ca s-ar plictisi. Deci solutia care este? Sa ne luam de ma-sa aia grasa pentru ca el sa nu paraseasca forumul si sa continue showul. El va considera ca noi suntem fraierii de care poate sa isi bata pula ca sa se distreze, dar nu realizeaza ca el este cel captiv in toata povestea asta, nici chiar dupa ce va citi conceptul de conditionare clasica dupa care ma ghidez. Pentru ca ma-sa e grasa, iar el va verifica oricum de cateva ori pe zi forumul ca sa vada daca mai zic ceva despre el, sau daca are ce sa mai zica el despre noi ca sa ne "intepe". Simplu, nu? :)

 

Quote

și da, kw3rnel mai lipsește la apel de mult timp :)

kw3rln

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

kw3rln da, memoria :)), ce să zic, am văzut că se poartă "glumele" pomenite, tot așa procedam dar a trecut timpul și cred că e un viciu, acum cumva citind și alte postări mi-a trecut senzația de la prima idee.

Edited by virusz
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, virusz said:

kw3rln da, memoria :)), ce să zic, am văzut că se poartă "glumele" pomenite, tot așa procedam dar a trecut timpul și cred că e un viciu, acum cumva citind și alte postări mi-a trecut senzația de la prima idee.

E ok, no worries. Ma bucur sa te revad, chiar daca in trecut noi doi nu am interactionat prea mult. Tu cu ce te ocupi? Care mai este viata ta? Chiar sunt curios ce s-a ales de membrii vechi ai forumului.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Noriega said:

E ok, no worries. Ma bucur sa te revad, chiar daca in trecut noi doi nu am interactionat prea mult. Tu cu ce te ocupi? Care mai este viata ta? Chiar sunt curios ce s-a ales de membrii vechi ai forumului.

 

și eu precum am mai zis, mă bucur că ai mai trecut pe aici, consider că am trecut peste perioada critică, nu ajunsei la cocă decât la sare, da am scăpat repede, de canabis m-am lăsat, m-a oprit în plandemie un filtru și aveam +-5 kile în portbagaj cu borcane cu muguri pe care mă duceam să îi bag în sobă :))), am scăpat că nu s-a uitat în portbagaj, în rest fac reparații electronice și nu îmi mai aprind țigara de la un scurt-circuit, am niște capre alpine și albine, de băut beau lapte cu miere și câte un vin roșu dar mai rar, la relantiu numa mereuț.

Link to comment
Share on other sites

Just now, virusz said:

 

și eu precum am mai zis, mă bucur că ai mai trecut pe aici, consider că am trecut peste perioada critică, nu ajunsei la cocă decât la sare, da am scăpat repede, de canabis m-am lăsat, m-a oprit în plandemie un filtru și aveam +-5 kile în portbagaj cu borcane cu muguri pe care mă duceam să îi bag în sobă :))), am scăpat că nu s-a uitat în portbagaj, în rest fac reparații electronice și nu îmi mai aprind țigara de la un scurt-circuit, am niște capre alpine și albine, de băut beau lapte cu miere și câte un vin roșu dar mai rar, la relantiu numa mereuț.

Uh. Se pare ca nu am fost singurul care a trecut prin genul asta de probleme. Bine ca ai scapat de viciile astea si ca nu ai intrat in belele cu cantitatile pe care le aveai la tine. Cum e viata de apicultor si fermier? Cum era viata inainte de a te apuca de asta si cum e acum? A fost ceva nou pentru tine, sau ai avut contact si inainte cu domeniile respective? Plus ca nu stiu ce varsta ai, ca sa inteleg in ce punct al vietii te afli :D

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Noriega said:

Uh. Se pare ca nu am fost singurul care a trecut prin genul asta de probleme. Bine ca ai scapat de viciile astea si ca nu ai intrat in belele cu cantitatile pe care le aveai la tine. Cum e viata de apicultor si fermier? Cum era viata inainte de a te apuca de asta si cum e acum? A fost ceva nou pentru tine, sau ai avut contact si inainte cu domeniile respective? Plus ca nu stiu ce varsta ai, ca sa inteleg in ce punct al vietii te afli :D

 

 

34, a fost nou, m-am mutat la casă și cam așa a început, oricum o dai e de lucru fizic, asta te poate ajuta,nu mai ai nevoie de alte "mișcări",  eram la capăt de linie și acum mă simt la jumătate :), sună ca naiba fermier și apicultor pentru mine că nu mă pot numi așa, am câteva capre și stupi în jur de 50 deci na, consider că mult mai bine pentru mine și cei de aproape, în rest, părerile se împart, mie nu îmi trebuie mai mult.

 

Edited by virusz
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Multi inainte @virusz. Sper ca in urmatorii 10 ani sa reusesc sa ma retrag si eu departe de oras si sa ma ocup de treburi gospodaresti in mare parte a zilei. Nu ma vad a fi vreodata mare gospodar, dar viata mea a luat turnura asta nasoala cu sanatatea, alcoolul si cu drogurile tocmai din cauza ca mi-am futut coloana din cauza statului la calculator. As prefera sa fac orice altceva decat sa ma distrug in continuare cu stilul asta de viata.

Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Noriega said:

Sper ca in urmatorii 10 ani sa reusesc sa ma retrag si eu departe de oras si sa ma ocup de treburi gospodaresti in mare parte a zilei. Nu ma vad a fi vreodata mare gospodar, dar viata mea a luat turnura asta nasoala cu sanatatea, alcoolul si cu drogurile tocmai din cauza ca mi-am futut coloana din cauza statului la calculator. As prefera sa fac orice altceva decat sa ma distrug in continuare cu stilul asta de viata.

 

46 minutes ago, virusz said:

m-am mutat la casă și cam așa a început, oricum o dai e de lucru fizic, asta te poate ajuta,nu mai ai nevoie de alte "mișcări",  eram la capăt de linie și acum mă simt la jumătate :), sună ca naiba fermier și apicultor pentru mine că nu mă pot numi așa, am câteva capre și stupi în jur de 50 deci na, consider că mult mai bine pentru mine și cei de aproape, în rest, părerile se împart, mie nu îmi trebuie mai mult.

 

 

Aveam dreptate in celalalt thread cand am spus ca hackerasii romani s-au lasat de hacking. In tinerete s-au facut corporatisti sau nu stiu ce bugetari si la batranete se fac tarani in ilfov sau in Vaslui... Aveam dreptate cand am spus ca Nemessis o sa revina peste inca 10 ani cu tutoriale pentru pensionarii de pe rstcenter. Parca si vad subiectele de discutii peste 10 ani: "cum sa te bagi in fata sa prinzi reducerile de la kaffland", sau "cum sa hackuesti sistemul de ajutor social ca sa primesti 10 litri de ulei sau faina". Dar deh asa e viata. Unii evolueaza intr-un an cat altii in 10 ani, iar altii involueaza. Eu am o varsta apropriata de virusez si o sa ma las de hacking cand primesc pe viata sau cand ajung pe lumea ailalta. Cine stie, o fii Dumnezeu vreun mare hacker sau "promagramator" care o simulat lumile astea in C++.

 

Lasati dracu canepa si ciupercile parfumate si puneti mana pe tastatura sa faceti bani. Altfel o sa traiti din pensie.

 

  

2 hours ago, Noriega said:


Uite, pe @sefu9581 o sa il mai vezi pe aici atata timp cat va avea cu cine sa se ciondaneasca. Daca nu il va mai baga nimeni in seama o sa plece, pentru ca s-ar plictisi. Deci solutia care este? Sa ne luam de ma-sa aia grasa pentru ca el sa nu paraseasca forumul si sa continue showul. El va considera ca noi suntem fraierii de care poate sa isi bata pula ca sa se distreze, dar nu realizeaza ca el este cel captiv in toata povestea asta, nici chiar dupa ce va citi conceptul de conditionare clasica dupa care ma ghidez. Pentru ca ma-sa e grasa, iar el va verifica oricum de cateva ori pe zi forumul ca sa vada daca mai zic ceva despre el, sau daca are ce sa mai zica el despre noi ca sa ne "intepe". Simplu, nu? :)

 

Sefule tin sa te anunt ca o sa parasesc username-ul asta si nu o sa revin vreodata pe el. O sa imi expire in 2-3 zile Proxy-ul 4G de Romania pe care l-am achizionat la inceputul lunii. Eu imi compartimentez toate conturile si nu o sa ma mai loghez folosind acest username vreodata. Amin.

 

LE2 peste 10 ani cand o sa mai creezi un topic asemnator sa ii pui titlu "sfaturi de la un pensionar  pentru ai nostri hackeri 2035".

Edited by sefu9581
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Uite @virusz, exact ce spuneam. Cand prinzi pe cineva de care poti sa iti bati lejer pula, persoana aia este captiva in toata povestea. Exact cum spuneam si mai inainte, @sefu9581 a facut exact ce l-am programat sa faca. A verificat forumul, a vazut ce am scris despre el, a luat la cunostinta ca il manipulez ca pe o tarfa mica ca sa il tin activ aici si a continuat sa posteze. Acum o sa o faca si mai des pentru ca in mintea lui de troll mic exista urmatoarele ganduri:

- Nemessis asta e prea basinos si stiu ca il pot face din vorbe

- il agit pe Nemessis ca sa il fac sa isi piarda timpul scriindu-mi mie raspunsuri
- daca ma retrag acum, Nemessis o sa considere ca a castigat

- oricum ma pot retrage din discutie cand vreau eu

- a avut dreptate ca verific daca s-a mai scris ceva despre mine, dar Nemessis e prost si nu stie ca o fac pentru distractie

- a avut dreptate cand zice ca verific forumul ca sa ii mai intep cand am ocazia, dar Nemessis e prost si nu stie ca o fac pentru distractie

 

In curand ar fi ajuns sa se gandeasca si la asta pentru a isi apara ego-ul:

 

- daca tot ce a zis despre mine este adevarat, inseamna ca si Nemessis face acelasi lucru ca si mine - verifica forumul ca sa vada daca am scris ceva despre el, nu se poate retrage din discutie ca sa nu para ca am pierdut

 

Doar ca sefu9581 nu isi da seama de acum inainte ca va da refresh la pagina forumului de 5 ori mai mult decat o facea inainte, pentru ca se simte personajul principal, dar nu va recunoaste niciodata treaba asta. Creierul ii va bloca gandurile ca a devenit o marioneta, ba chiar se va convinge singur ca o face just 4 fun, nu pentru ca dopamina ii ghideaza actiunile. Tinand cont ca nu este un razboi real intre noi, se considera validat de propria lui gandire. Ba mai mult, e posibil sa astepte pana mai fac eu 2-3 postari ca sa nu para ca a stat la panda in tot timpul asta doar ca sa imi dea un raspuns. de retras nu se va retrage din discutie pentru ca ar insemna ca a pierdut. Ce? Numai el si cu ma-sa aia grasa stiu. Nu are rost sa intelegem de ce imbecilii gandesc asa cum gandesc, pentru ca nu e nimic interesant sau util in gandirea lor, ci trebuie sa stim doar care va fi urmatoarea lor miscare. E un pattern care se aplica la toti prostii, nu e nimic special si nu necesita skilluri deosebite ca sa stii cum gandesc prostii, ci e nevoie de atentie la detalii.

Vezi ce simplu e @virusz?

Edited by Noriega
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...