Jump to content
Guest Nemessis

Sfaturi de om batran pentru ai nostri hackeri tineri

Recommended Posts

Guest Nemessis

Sunt in comunitatea RST de foarte mult timp si am avut ocazia sa intalnesc si sa discut cu tot felul de oameni ce isi pierd timpul pe aici. Nu stiu, ma uit pe forumul nostru, ma uit la comunitatile de hacking romanesti si ma crucesc cand vad atatea persoane care pornesc cu stangul si nu inteleg cele mai basic reguli din jocul asta.

 

A fi "hacker" asa cum majoritatea pustanilor isi doresc, nu reprezinta nimic. Poti sa fii hacker in adevaratul sens al cuvantului si nimeni sa nu stie de existenta ta. Nu e nevoie sa te afirmi, nu e nevoie sa fii spaima internetului. Conteaza sa poti face ceea ce vrei, cand vrei si cum vrei. Asta se numeste puterea cunoasterii si a informatiei.

 

Un aspect important este modul in care socializezi cu oamenii, modul in care esti perceput ca persoana, felul in care poti sa iti argumentezi ideile si deciziile. Au fost destule cazuri in care victimele unora dintre noi au ajuns sa ne fie prieteni si sa ne ajutam reciproc. Nu o sa inteleg niciodata de ce unii dintre voi isi trateaza jignitor "victimele" care nu le-au gresit cu nimic. Unii oameni merita sa li se vorbeasca frumos si este foarte important sa va fie prieteni. Poate pe moment nu vor conta in vietile voastre dar cu timpul pot fi factori decisivi in ceea ce veti face. Cu cat cunoasteti mai multi oameni cu care sa va intelegeti bine, cu atat sansele de a avea relatii (pile) in diferite domenii de activitate vor creste considerabil. Daca tot sunteti in stare sa atrageti atentia asupra voastra macar folositi lucrul asta intr-un scop care va poate ajuta in timp. Distractia e distractie, dar faceti diferenta intre oamenii care va sunt nefolositori si cei de care poate veti avea nevoie candva.

 

Aveti ceva de impartit cu o persoana care chiar a gresit fata de voi? Bun, faceti tot posibilul sa o ardeti indiferent de mijloace. Nu iertati, nu tineti cont de varsta si sex, nu trebuie sa aveti mustrari de constiinta, nu va fie frica si cel mai important NU UITATI. De multe ori am preferat sa astept si un an de zile pana sa iau masuri impotriva cuiva si rareori s-a intamplat sa nu reusesc sa provoc neplaceri. Chiar daca respectivele persoane uita pe moment de voi, cu siguranta isi vor aminti atunci cand le serviti pe tava o faza care le da fiori reci pe coloana.

 

Nu exista inamic inofensiv. Intotdeauna exista sansa ca cineva pe care nu dati doi lei sa va arda cum nici nu va gandeati vreodata ca e posibil. Indiferent daca inamicul vostru virtual are sau nu cunostinte de hacking, nu aveti voie sa lasati garda jos. Atacati in valuri dar nu slabiti niciodata atacurile. Porniti de la o metoda simpla dar stresanta si avansati catre ceva mai hard. Nu va slabiti niciodata inamicul pentru ca ii veti da timp de respiro. Aflati la ce tine cel mai mult si faceti tot posibilul sa ajungeti la acel lucru, fie ca e vorba de familie, iubit/iubita, sau un site, ori o functie intr-o comunitate. Trebuie sa va tineti mereu inamicul in garda pana ajunge sa isi doreasca doar sa il lasati cat mai repede in pace. In felul asta nu va avea timp sa ia masuri si cu siguranta data viitoare va fi mult mai atent sa nu va deranjeze cu ceva. Cand atacati un site, un serviciu, o persoana etc. nu uitati ca totul trebuie sa fie cat mai agresiv. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa injurati ca la usa cortului doar ca sa va dati rotunzi. Fiti agresivi prin ceea ce reusiti sa faceti. Agresivitatea impresioneaza si demoralizeaza foarte multi oameni.

 

Nu confundati virtualul cu viata reala. Nu apelati la violenta fizica asupra celor cu care aveti conflicte pe net decat in cazuri foarte extreme cand totul devine mult prea personal si deja va afecteaza viata reala. Daca nu sunteti in stare sa duceti jocul pana la capat folosindu-va de tehnologie atunci renuntati sa mai participati la el. Un om care apeleaza la violenta fizica pentru a iesi invingator intr-o lupta inceputa pe net nu are cum sa fie respectat de comunitate. Nu ma intelegeti gresit. Sunt crescut in cartier, imi place violenta si as apela la ea in orice situatie, dar exista o mare diferenta intre viata reala si cea de pe net. Respectati aceasta diferenta si regulile jocului.

 

Nu exista recrutare membri RST. Nu a existat cu adevarat niciodata. Topicul respectiv este pus degeaba acolo. Ne faci o impresie buna, intri in grupul nostru. Exclus pupincuristii. Ne provoaca sila si facem misto de ei cand stam la taclale intre noi. Sunt multi membri vechi care ar merita sa faca parte oficial din echipa RST dar nu mai exista cu adevarat o asemenea echipa. Acum suntem doar un grup de prieteni sau fosti prieteni care din cand in cand mai fac cate o boacana. Inca studiem "chestii" dar scopul nu mai e sa ne afirmam. Totul se rezuma la hobby si la faptul ca trebuie sa scoatem un ban din cunostintele noastre.

 

Frustratii. Ar fi multe de spus dar o sa incerc sa fiu succint. Multi oameni isi anunta retragerea de pe forum motivand ca au ajutat comunitatea foarte mult si au fost ignorati. Aici baieti nimeni nu este dator cu nimic nimanui. Daca ati ajutat comunitatea ati facut-o pentru ca asta v-ati dorit, nu pentru ca v-am cerut-o noi in mod personal. Ati vrut sa va afirmati, sa cunoasteti alti oameni, sa acordati ajutor si sa primiti ajutor. Si culmea multi dintre voi ati reusit toate astea si probabil v-a fost de folos macar o data. Nu stafful inseamna comunitatea, membrii fideli sunt cu adevarat cei care conteaza si cu care puteti invata o gramada de chestii. De ce am fi obligati doar noi cei din staff sa va ajutam cand cereti shell-uri ca sa dati spam sau sa puneti scam-uri sus? De ce ar trebui sa sharuim cu voi ceea ce am gasit si incercam sa mentinem in mediu privat, cand multi dintre voi incep sa imparta la prieteni toate informatiile obtinute de la noi? E amuzant cand vad ca numele meu e pomenit in unele articole legate de retragerea oamenilor de pe forum si mi se reproseaza ca am cerut de la ei nu stiu ce cc-uri si mi-au dat si mi-au facut si au dres. Whatever. Probabil ca iarba le afecteaza unora memoria prea mult si confunda persoanele. Sau poate am eu alzheimer... cine stie?

 

Nu ardeti membrii stabili ai comunitatii din care faceti parte. Nu am fost de acord cu astfel de practici si nici nu voi fi vreodata. E ca si cum ti-ai taia singur craca de sub picioare. Cand ceilalti oameni vad ca tu ii arzi pe cei cu care ar trebui sa fi prieten, nu vei mai prezenta incredere. Da, esti tare, ai furat mailul cuiva foarte activ pe forumul pe care stai si tu. Cu ce te ajuta asta in clipa in care oamenii te vor privi cu neincredere si iti vei lua o mare muie din partea lor exact atunci cand ai nevoie de ajutor? De ce te-as ajuta eu pe tine cand tu l-ai ars pe un membru ce a dat dovada de bun simt si poate m-a ajutat cand am avut nevoie? Mai are rost sa precizez ca e o dovada de infantilism sa faci asa ceva?

 

Intalnirile. Explicati-mi logica. Faci tampenii ilegale pe net, te injuri cu lumea cat poti de mult, iti faci dusmani, dupa care te duci sa te intalnesti fata in fata cu niste necunoscuti cu care ai luat contact exact in mediul in care ai generat o gramada de probleme. Noi ne-am intalnit la inceput, dar cand am vazut ca erau invitati, fara sa ne dam acordul, oameni cu care nu am avut tangente am renuntat la chestiile astea. E cea mai mare prostie pe care o puteti face.

 

Urmatorul punct din postul meu este referitor la felul in care atrageti atentia asupra voastra. Multi dintre voi nu aveti stil. Nu stiti sa faceti totul sa para amuzant, agresiv dar in acelasi timp si incredibil. Conteaza foarte mult prima impresie si modul in care vor decurge lucrurile dupa aceea.

Spre exemplu un deface pe un site mare in care apare "Hacked by cutare" va trece destul de neobservat. O chestie tampita care iti aduce zambetul pe buze va avea parte de foarte multe reactii. Cine nu poate intelege acest lucru sa arunce un ochi la club show-off la deface-ul facut pe elenagheorghe.ro. In urma acelui deface au aparut articole in ziare unde se preciza ca pe hacker il cheama Bebe (da, bebexar al nostru care saracul nici nu stia despre ce e vorba). Asta e o faza amuzanta care poate va ramane in memoria multora dintre noi.

 

Alt exemplu poate fi cand in urma unui mic furt de id Yahoo!, un post de radio a anuntat o zi intreaga ca trupa Bordo face preselectie pentru a aduce noi fete in grup si minorele de 16 ani pot trimite poze nud la adresa de mail a trupei. Daca nu se intampla acest lucru cine ar fi dat doi bani pe furtul unui id ce apartinea unei trupe de cacat?

 

Nu te lua de cine nu trebuie. Cand stii ca esti depasit intelectual de cineva fereste-te de acea persoana. Daca stii ca esti prost nu te mai da rotund pentru ca ti-o furi. Cand ai 12 ani si doar cateva luni de experienta in domeniul hacking stai la locul tau pentru ca ai sansa sa iti primesti o lectie de te ustura curul. Varsta conteaza. Cunostintele conteaza. Felul in care abordezi problemele conteaza. Cand ii creezi necazuri cuiva deja inseamna ca poti avea probleme. Daca nu detii toate calitatile de mai sus poti fi sigur ca tu vei fi victima odata si odata. Poate tu te crezi mare pizdos dar conteaza rezultatul final nu impresia pe care ti-ai facut-o singur despre tine. In cazul in care nu te duce capul e clar ca nu o sa fii in stare sa iti aperi curul.

 

Limbajele de programare. Aici e aici. Daca vreti sa va apropiati macar putin de adevarata conotatie a cuvantului "hacker" va trebui sa invatati macar basic-ul unor limbaje de programare. Daca doriti doar sa va afirmati sau doar sa va ardeti dusmanii fara a va pierde timpul cu limbajele de programare invatati sa utilizati metodele si tool-urile deja existente intr-un mod in care nimeni nu le-a folosit pana acum.

Daca nu stiti nici limbaje de programare si nici nu sunteti in stare sa va dezvoltati propriile metode si propriul stil de a actiona veti fi cu adevarat script kiddies. Retineti: hackingul din ziua de azi nu mai inseamna doar programare si retelistica. Inseamna atingerea scopului.

Urmeaza cireasa de pe tort inainte de finalul acestui lung si probabil plictisitor articol. Multi au spus ca noi cei din staff suntem basinosi, ca nu bagam membrii in seama, ca nu le dam add pe messenger si nu le raspundem la intrebari. Pe bune acum, avem si noi o viata. Avem id-urile personale de messenger pline ochi cu oameni pe care nu ii cunoastem. Uneori nu avem chef sa vorbim cu nimeni, sau sa raspundem la intrebari tampite si cereri idioate. Unii dintre voi sunteti foarte buni in hacking si chiar v-am remarcat, dar dupa atata timp am obosit sa mai stam la discutii cu oameni cu care nu am avut tangente pana acum. Pe altii nu ii cunosc si nu vad de ce i-as adauga in lista mea de prieteni. In momentul de fata prefer mai mult sa stau sa vorbesc pe messenger cu prietena decat sa discut despre hacking cu necunoscutii sau cunoscutii de pe net.

A da. Cand dati add cuiva prezentati-va inainte. Asa e normal si de bun simt. Eu personal dau ignore oricarui om ce imi da add fara a se prezenta inainte si care nu spune din timp de ce cacat vrea sa fie in lista mea de mess.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

nu stiam ca pot sa citesc atat...

Nu te lua de cine nu trebuie. Cand stii ca esti depasit intelectual de cineva fereste-te de acea persoana. Daca stii ca esti prost nu te mai da rotund pentru ca ti-o furi. Cand ai 12 ani si doar cateva luni de experienta in domeniul hacking stai la locul tau pentru ca ai sansa sa iti primesti o lectie de te ustura curul. Varsta conteaza. Cunostintele conteaza.

Varsta nu conteaza in unele cazuri , daca ai un nivel de cunostinte superior * target-ului * n-o sa ai probleme , asta cat timp esti destul de matur si nu te dai un spectacol ca Simona Sensual.

Urmatorul punct din postul meu este referitor la felul in care atrageti atentia asupra voastra. Multi dintre voi nu aveti stil. Nu stiti sa faceti totul sa para amuzant, agresiv dar in acelasi timp si incredibil.

O poza facuta in paint sau un mesaj ( funny ) (ne)codificat will do the trick.

Ne provoaca sila si facem misto de ei cand stam la taclale intre noi.

Nimic nou , sunt sigur ca multi si-au dat seama ca nu exista un team . Felicitari pentru nytro care totusi incerca sa faca ceva.

Multi au spus ca noi cei din staff suntem basinosi, ca nu bagam membrii in seama, ca nu le dam add pe messenger si nu le raspundem la intrebari.

Din moment ce o persoana X are o functie importanta pe un anume forum , persoana Y care se inregistreaza pe forum considera ca X este super inteligent , ca stie sa faca orice , ca e in stare sa ii raspunda la orice intrebare , chiar daca pe forum exista si o persoana Z , care nu are functie , dar poate sa ajute persoana Y .

Intalnirile. Explicati-mi logica. Faci tampenii ilegale pe net, te injuri cu lumea cat poti de mult, iti faci dusmani, dupa care te duci sa te intalnesti fata in fata cu niste necunoscuti cu care ai luat contact exact in mediul in care ai generat o gramada de probleme.

Cat timp stiti cu cine va intalniti , nu exista riscuri prea mari .

Personal m-as intalni cu Paxica boss , chiar daca stiu ca imi trebuie chiloti de titanium si trebuie sa imi pazesc fundul 24/24 , pe de alta parte nu m-as intalni cu tromfil deoarece nu il cunosc aproape deloc , chiar daca pe forum da dovada de o persoana extrem de civilizata si la locul ei.

No hard feeling tromfil :D , doar un exemplu.

Regula pe internet

Oferi respect , primesti respect.

Link to comment
Share on other sites

nu stiam ca pot sa citesc atat...

Varsta nu conteaza in unele cazuri , daca ai un nivel de cunostinte superior * target-ului * n-o sa ai probleme , asta cat timp esti destul de matur si nu te dai un spectacol ca Simona Sensual.

O poza facuta in paint sau un mesaj ( funny ) (ne)codificat will do the trick.

Nimic nou , sunt sigur ca multi si-au dat seama ca nu exista un team . Felicitari pentru nytro care totusi incerca sa faca ceva.

Din moment ce o persoana X are o functie importanta pe un anume forum , persoana Y care se inregistreaza pe forum considera ca X este super inteligent , ca stie sa faca orice , ca e in stare sa ii raspunda la orice intrebare , chiar daca pe forum exista si o persoana Z , care nu are functie , dar poate sa ajute persoana Y .

Cat timp stiti cu cine va intalniti , nu exista riscuri prea mari .

Personal m-as intalni cu Paxica boss , chiar daca stiu ca imi trebuie chiloti de titanium si trebuie sa imi pazesc fundul 24/24 , pe de alta parte nu m-as intalni cu tromfil deoarece nu il cunosc aproape deloc , chiar daca pe forum da dovada de o persoana extrem de civilizata si la locul ei.

No hard feeling tromfil :D , doar un exemplu.

Regula pe internet

Oferi respect , primesti respect.

tu esti ultimul care ar trebuii sa isi dea cu parerea din toate punctele de vedere :))))

@Tot ce ai spus e adevarat.

Varsta conteaza.Tactul conteaza.Si partea cu intalnirile e true, mai ales cand acestea se dicuta public, si te poti trezii cu persoane pe care nu ai vrea sa le intalnesti, si daca esti si bulangiu poti sa o iei pe coaja.

Deci la intalniri e recomandat sa se discute in privat.

Link to comment
Share on other sites

despite long line urilor tale.. pe scurt.. ma uit ce vine in urma si e jale.bravo tie ca te ai apucat sa ti depeni amintirile sau sa i initiezi pe copii ceea ce inseamna respectul dar cu parere de rau tre sa ti zic.. degeaba.pur si simplu degeaba.nu au astia nimic in cap.absolut nimic.zero.vid.NIMIC.deci fara deci.. noi ne ducem.. si nu ramane nimeni sa ne ia urma.mai bine.. decat cu brainless.. mai bine.. ne pierdem fara istorie.eu unul sunt mai multumit.

Link to comment
Share on other sites

Pu?ini se reg?sesc în toate situa?iile descrise de tine, Nemessis, dar cu siguran?a fiecare a g?sit macar o fraz? în care s? î?i dea o palm? sau s? î?i spun? "Da, a?a este". Am citit cu pl?cere postul tau ?i î?i mul?umesc pentru sfaturi. HGD

Edited by Xakepatop
Link to comment
Share on other sites

intrebare?vrea careva sa "devina" hacker?nu conteaza pana la urma ce stii si ce poti sa pui in aplicare?de asemenea,un criminal cand se naste stie ce o sa devina?definitely not.de aceea nu cautati sa fiti "hackeri" ci bazati-va pe tot ce stiti sa faceti.nu uitati in ultima instanta vorba lui Machiavelli "scopul scuza mijloacele".

Link to comment
Share on other sites

In discursul pe care l-ai facut vazusem in multe locuri fraze filozofice care au fost spuse si in acelasi timp scrise de foarte mult timp.Multe din aceste fraze au influentat foarte mult in secolele care au trecut filozofia orientala si nu numai .Te refereai la inamici , la victime si la restul ce ai scris in legatura cu ei. Acest lucru imi aduce aminte o singura fraza care mi-a ramas in minte "Cea mai buna batalie este cea castigata fara lupta" ,iar celora la care le place sa citeasca si inca nu au citit recomand The art of war by Sun Tzu

Edited by pyth0n3
Link to comment
Share on other sites

toate cunostintele de-aici concentrare intr-o singura minte abia ca le ating pe cele ale unui hacer adevarat.

tu esti pupincuristu :)), sunt si oameni foarte buni care nu isi arata valoarea pentru ca nu are nici un rost, ar trebui sa mai vedeti ce faceau altii pe vremea cand romanii se jucau cu p**a in nisip

Link to comment
Share on other sites

Foarte adevarat tot ceea ce ai zis...Recent am citit pe forum aici, un post in care un baietas a aflat parola unui id [cred ca era o persoana necunoscuta ,si nu avuse tangente cu respectivul] si a inceput sa-i injure pe cei din lista respectivului chiar pe profu' de engleza,etc...

Faza este ca daca afli parola unui id si nu ai nicio tangenta cu respectivul nu inteleg de ce trb sa mai ii faci si probleme care pot avea repercusiuni in viata reala,etc ii iei acolo niste conturi ce ti se par mai interesante si gata...La urma urmei din ce am inteles eu a fi hacker nu inseamna a injura, ci inseamna capacitatea de sesizare a unor vulnerabilitati care pot fi exploatate..

Mi s-a mai parut interesant ceea ce ai zis privind imprietenirea cu persoanele care au fost "hackuite"...Si mie mi s-a intamplat de curand o astfel de chestie...

Totul consta in felul in care reactioneaza persoanele,daca sunt persoane gen :cocalari,pitipoance,sau alte specimene din fauna urbana le "arzi" din placere,dar daca dai peste niste persoane de treaba parca ai o retinere...

In orice caz,un articol foarte bun.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...