micshirau Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 Tanarul din Iasi a reusit astfel sa acceseze secrete militare. Trei ani nu i-a dat nimeni de urma, spun politistii, care au reusit totusi sa-l prinda cu ajutorul informaticienilor americani.Politistii spun ca tanarul, masterand la Facultatea de Finante Banci, a reusit sa se foloseasca de o bresa din sistemul de securitate al Departamentului American de Aparare cu ajutorul unui program de tip Troian.Prin intermediul lui controla calculatoarele de acolo. A facut asta in 2006. Se conecta prin servere din Japonia si stergea apoi toate urmele de acces.Pagubele pe care le-a facut prin distrugerea sistemelor de securitate nu sunt mari - circa 35.000 de dolari, insa informatiile se puteau dovedi extrem de periculoase. Tanarul a fost arestat.Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/un-tanar-roman-de-23-de-ani-a-spart-serverele-pentagonului.html Quote
altul Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 (edited) the Beast is alive!e vorba de ultima versiune a celebrului tojan...totusi 3 ani de zile pe virus total e detectabil de 1 an si ceva...cheltuie bani aiurea..... Edited March 19, 2009 by altul Quote
daatdraqq Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 Alt roman care va lucra la microsoft Quote
OrIaX Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 nu neaparat toti care fac ast ajung sa lucreze undeva de oare ce poti sa ai acces la niste servere din greseala sau la scan etccand te vad ca esti skiddie nu te angajaza nimeni te duci la zbarna sa o iei la caca SQLi style Quote
noidee Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 Alt roman care va lucra la microsoft Singura problema e faptul ca legislatia noastra nu e bine pusa la punct. Daca tu impusti (legitima aparare) un om in America si acolo acest lucru este considerat legal, la intoarcerea in tara vei fi pedepsit pentru port ilegal de arma. In acest caz, el va fi pedepsit in amandoua tari, deci daca va lucra la Microsoft va fi numai dupa ce sta in inchisoare la noi vreo trei ani. Quote
OrIaX Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 Singura problema e faptul ca legislatia noastra nu e bine pusa la punct. Daca tu impusti (legitima aparare) un om in America si acolo acest lucru este considerat legal, la intoarcerea in tara vei fi pedepsit pentru port ilegal de arma. In acest caz, el va fi pedepsit in amandoua tari, deci daca va lucra la Microsoft va fi numai dupa ce sta in inchisoare la noi vreo trei ani.nopedaca "aia" te vor cu adevarat si prezint un real interes pt ei totul se rezolva pe cale amiabila, adica se retrag plangerile facute se despagubesc partiele si omu` e ca nou. Quote
B1Ll Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 în realitate nu a existat nici o dat? nici un proces, cu siguran?? sau vreun cap de acuzare este totul o mediatizare voit? a opiniei publice, zilele astea dac? a?i observat au fost multe news avînd ca tem? acela?i subiect.. Quote
Vlachs Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 nu va faceti probleme ca nu il angajeaza nimeni doar pentru simplu fapt ca stie sa foloseasca un troian, si daca ajunge in america risca cel putin 50 de ani de puscarie, in romania o sa spuna ca a fost un act teribilist si scapa cu avertisment sau ceva, si cred ca pc-urile din pentagon sunt in retea locala si doar unu are acces la www, in fine, nu vad ce e asa de lauda Quote
noidee Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 nopedaca "aia" te vor cu adevarat si prezint un real interes pt ei totul se rezolva pe cale amiabila, adica se retrag plangerile facute se despagubesc partiele si omu` e ca nou.Da, asta e legal si se poate face Quote
daatdraqq Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 Eu sunt de parere ca asemenea actiuni nu ar trebuii sa fie considerate infractiuni .Nu e vina hotului ca mi-a furat banii ,este vina mea ca i-am lasat la indemana lui .Prostia si fudulia se plateste . Quote
loki Posted March 19, 2009 Report Posted March 19, 2009 stirea a aparut si pe Antena3 parca (am auzit prin preajma la servici si am primit link, doream si eu sa o public ieri).Faza e, conform legislatiei romane (care sa stiti ca nu mai e un mit de ani de zile, chiar EXISTA) risca intre 3 si 12 ani de puscarie. Nu mai stiu cum ii zice: pentru acces neautorizat la informatii si altele...Intr-adevar americanu nu te angajeaza ca esti destept. Daca el e prost de ce sa te vada mai destept? El te vede simplu conform legii lui: infractor informatic. Quote
micshirau Posted March 19, 2009 Author Report Posted March 19, 2009 da lokipaki ai dreptate chiar este in lege acea infractiune care se pedepseste cu inchisoarea dar eu sincer cred ca nu va face inchisoare in romania deoarece il iau americanii la ei si cine stie ce se va mai intampla acolo Quote
paxnWo Posted March 20, 2009 Report Posted March 20, 2009 ce destepti sunt doamne flacaii care scaneaza si rooteaza. neaparat trebuiesc angajati la microsoft. Quote