paxnWo Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 care se duce la academia militara ? acum am vorbit cu un prieten si cica nu se mai tine cont de notele de la purtare, iar admiterea e usoara. oricum daca termini facultatea ai viata asigurata. Quote
DLD Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Ce academie te intereseaza? Fortele terestre, aeriene sau tehnica ??? Quote
SympleBoy22 Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Acum vreo 2 ani am vrut sa intru la liceul militar.M-am dus frumusel sa dau problele si dupa 3 zile n-a mai putut.Este greu d.p.v psihic nu neaparat fizic. Quote
Fitty Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Eu vreau sa ma duc la astia, la aeriene Quote
DLD Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Fitty, e destul de greu sa ajungi la aviatie pentru ca proba eliminatorie este vizita medicala pe care o faci la spitalul militar (dureaza cam cateva zile) ! Pe urma dai examenul pentru intrare in academie (nu este greu dar sunt putine locuri, aprox 20 de locuri la piloti )! Daca reusesti sa intri si sa termini o sa ai surpriza sa zbori 4 ore pe an ca sa-ti mentii clasa (si trebuie sa tii cont ca o sa ajungi sa zbori la Borcea daca nu ai pile sa ajungi la Campia Turzii, asta in cazul in care alegi avioanele reactive) ! Aviatia nu mai este ce era inainte de 2000 (Cand pilotii zburau cate zeci de ore pe an) !SympleBoy22@ Liceul militar e labareala, e greu pentru ca esti copil si ai cam multe restrictii acolo ! Quote
SympleBoy22 Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 SympleBoy22@ Liceul militar e labareala, e greu pentru ca esti copil si ai cam multe restrictii acolo !Nu am fost cel mai prapadit de acolo dar nici cel mai bun.Aia,cred eu ca mi-a dat putina experienta pe viitor.La ora 5:30 sa fi in picioare si sa alergi 5-6 KM pana la 6 - 6:20.Eu,ca un copil ce eram atunci,la 15 ani sa fac acele lucruri erau...cel putin mie mi s-a parut greu.Nu neaparat pentru ca era efort fizic,pentru ca mai era si "labareala" dar totusi aveai niste exercitii epuizante.Pana la urma am plecat eu nu ca am picat examenul pentru ca ma gandeam asa:Daca faceam toate exercitiile alea in fiecare zi ( bine,devenea rutina ) si plus de asta imi formam o forma fizica buna si probabil sanatoasa.Eh,mai bine la mate-info:)) Quote
Fitty Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 Eu zic, ca nu o sa am probleme cu probele & shit. Quote
DLD Posted January 12, 2010 Report Posted January 12, 2010 La terstru ce sa presupuna? Transmisiuni, vanatori de munte, etc.. (in functie de ce posturi scot cei de la minister pentru anul respectiv) ! La tehnic nu prea stiu cu ce se mananca dar garantat au si sectie de informatica ! Fitty @ nu e vorba de probe ci de ce alegi tu (ti-am spus, sunt locuri putine si pilosi multi) : aviatie naviganti (piloti pe reactive), radiolocatie, antiaeriana, piloti elicoptere sau piloti elicopere MAI ! Sa nu fi sigur de sanatate pentru ca trebuie sa fi perfect sanatos, sa nu ai probleme cu tensiunea, inima, ochii, si chestii de genul (poti sa fi sanatos, iar la anlize sa-ti gaseasca ceva si sa te respinga)Aveti aici cam tot ce va intereseaza:Forte terestre: http://www.armyacademy.ro/Forte aeriene: http://www.afahc.ro/Academia Tehnica: http://www.mta.ro/ Quote
wvw Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Academia Tehnica: Academia Tehnica Militara+ http://www.mta.ro/masterat/masterinfosec/index.html Quote
temp Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 dar la terestre ? ce presupune ? daca vreau sa fiu un gras cu barba care toata ziua sa stea pe calculatoare, la tehnic ?Coaie, tu esti deja un gras cu barba care toata ziua sta pe calculator!La ce-ti mai trebuie armata ? Esti deja realizat ! Quote
AlStar Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 S-ar merita sa faci Academia Militara dupa liceu decat o facultate de informatica? Mi-ar place mult sa fiu soldat, dar sa fiu si un informatician. Aa..si nu vreau sa fiu gras..vreau sa am forma atletica.. Quote
DLD Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Se merita sa fac academia militara doar daca-ti place armata ( sa respecti programul, ordinele, sa primesti alarme la 2 noapte cand iti e lumea mai draga, sa pleci in concedii dupa ce raportezi exact coordonatele geografice in care sa e gaseasca, etc..). Dar macar nu e durere de cap si ai un salariu bunicel ! Quote
Fitty Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Pax si ce vrei sa pilotezi? Harrier? ) Quote
AlStar Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Se merita sa fac academia militara doar daca-ti place armata ( sa respecti programul, ordinele, sa primesti alarme la 2 noapte cand iti e lumea mai draga, sa pleci in concedii dupa ce raportezi exact coordonatele geografice in care sa e gaseasca, etc..). Dar macar nu e durere de cap si ai un salariu bunicel !Ignorand detaliile legate de armata, strict legat de cariera, ies mai castigat d.p.d.v. material si cultural? decat daca as face facultate info+master (+ un eventual doctorat)? Quote
Nytro Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 M-am gandit si eu sa dau la Academia Tehnica Militara ( Facultatea de Sisteme Electronice si Informatice Militare ), dar nu stiu prea multe despre ce se cere acolo. Daca se cere matematica si fizica nu am nici o sansa. A, si cele 80 de locuri nu sunt exagerat de multe... Quote
wvw Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 ies mai castigat d.p.d.v. material si cultural? Clar! Quote
Fitty Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Si sa stai la calculator mereu Aline? Bineinteles ca nu iesi mai castigat.@Nytro: hai ca fizica cel putin e usoara... Quote
wvw Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 S? stai la calculator ?i s? te ba?i cu hackerii armatei chineze (?.c.l. ) Quote
AlStar Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Nu m-ati lamurit niciunu'. Da' inca o intrebare: dupa militaria asta as putea sa ma angajez la o companie civila? cum ar fi Google ..:rofl:..(ce visez..) Quote
Guest Praetorian Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Te poti angaja unde nici nu visezi daca ai cunostinte multe, de ex la IBM, daca, cunosti de ex min 3-5 limbaje de programare etc (nu mai stiu sigur, am avut un prieten care s-a angajat la ei) iti da un test, si daca il iei, poti lua direct chiar si o functie "inalta"... Quote
AlStar Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 (edited) Chiar daca faci Academia Militara? Citisem pe undeva mai demult ca nu poti lucra pentru civili timp de cativa ani dupa absolvire..--Offtopic: Iar s-o deschis topic interesant pe RST S-aduna lumea..cu carele Edited January 13, 2010 by AlStar Quote
DLD Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Chiar daca faci Academia Militara? Citisem pe undeva mai demult ca nu poti lucra pentru civili timp de cativa ani dupa absolvire..--Offtopic: Iar s-o deschis topic interesant pe RST S-aduna lumea..cu carele La absolvirea academiei militare vei primii gradul de sublocotenet (deci, vei fi incadrat direct in armata) si nu ai voie sa iti dai demisia/renunti/sa iti schimbi locul de munca cu unul civil pana la expirarea contractului (care dureaza minim 10 ani). Dupa 10 ani vei ajunge la gradul de capitan (sau poate maior daca ai noroc) si o sa te doara in sex de civilie pentru ca vei fi obisnuit cu armata ! Quote
AlStar Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Si salariul pe perioada asta de 10 ani cat e? Quote
DLD Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Un sublocotenent in prima luna castiga 20 de milioane in mana Quote
AlStar Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 Binisor.. Si banuiesc ca as mai putea castiga in plus.. sau nu? Quote