Jump to content
Guest Nemessis

Credinciosi vs atei - incalzirea pentru raid

Recommended Posts

Guest Nemessis
Cum imi explicati ca sute daca nu mii de oameni si-au dat viata pentru credinta lor in Dumnezeu , de explu unii din sfinti de azi au fost pusi in fata deciziei: Ori iti schimbi credinta ori mori , si au ales moartea.

De ce se vorbeste despre inainte de Hristos si dupa Hristos ?

Se vorbeste despre inainte si dupa deoarece este vorba de o masura de timp. Prima ta intrebare e aiurea. De ce si-au dat viata fotbalistii pe terenul de fotbal cand stiau ca sunt bolnavi si nu au voie sa depuna efort?

Crestinii au omorat pe perioada inchizitiei aproximativ 60 milioane de oameni. In numele lui Dumnezeu. Astea sunt fapte si dovezi confirmate istoric si recunoscute pana si de biserica catolica.

Link to comment
Share on other sites

Daca iti ofer un argument din emmanuel kant o sa zici ca nu este logic;daca iti vorbesc despre argumentul istoric la fel o sa zici...De ontologie nu mai pomenesc.Argumente teleologice or sa ti se para nestiintifice

si apropo:

"daca tu crezi in Dumnezeu si el nu exista,nu pierzi nimic, dar daca nu crezi si El exista atunci pierzi totul" Einstein

De fapt Blaise Pascal a zis treaba aia.

Oricum aceste discutii sunt fara rost. Nici un crestin nu devine ateu si nici un ateu nu devine crestin dupa o astfel de discutie. In plus, crestinii, intrebati despre religia lor raspund ori "ca asa scrie in biblie", ori "cine sunt eu sa contrazic pe dumnezeu".

Si ca o chestie total pe langa eu un inteleg ideea de "frica de Dumnezeu". Peste tot se zice ca dumnezeu e mare si milos atunci de ce sa imi fie frica de el. Sa-mi dea un motiv sa imi fie frica de el si atunci mai vorbim.

Link to comment
Share on other sites

Un lucru este foarte sigur. Acolo, undeva, exista o putere care a creat tot si a existat din totdeauna.

Deocamdata, nu sunte destul de evoluati si dezvoltati psihic cat si fizic, incat sa ne imaginem cam cine e acea persoana/acel lucru. Noi ne credem mari oameni cultivati, dar nu suntem. Sunt o gramada de lucruri de descoperit. Unii, habar nu au daca chiar exista extraterestri sau daca e doar un mit. Daca tot ce scrie in istorie e adevarat si asa mai departe.

Cum oamenii de pe vremea lui Stefancu cel Mare, credeau ca au ajuns la maximum de volutie si nu isi puteau imagina o masina, un calculator, avion etc, asa si noi acuma, ne credem zei cu tehnologia asta, neimaginandu-ne ceva mai "divin". Dar totusi, simtim ca putem face mai mult.

Si totusi, se intampla minuni...

Is it God?

Is it Satan? Doar ca sa ne ademeneasca in "armata" sa?

In ce cred eu? Eu zic ca e Karma, Teoria Haosului.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nemessis
Daca eu as fi orb ce mijloace puteti folosi sa-mi demonstrati ca o masina este albastra?Si cum va dati voi seama ca este albastra?

Culorile degaja caldura. Exista aparatura care sa verifice caldura degajata si sa afle ce culoare o provoaca. La fel si exista aparatura care detecteaza cromatica. Daca esti orb si iti permiti financiar iti cumperi un astfel de dispozitiv care sa te avertizeze sonor. Poftim. Argument.

"Daca tu crezi in Dumnezeu si el nu exista,nu pierzi nimic, dar daca nu crezi si El exista atunci pierzi totul" - Pascal nu Einstein

Daca eu cred in dumnezeu de fiecare data cand voi da gres ma voi astepta la ajutor din partea lui in loc sa iau eu atitudine. Daca tu crezi in dumnezeu si ii vei spune si copilului tau ca Biblia detine adevarul absolut, de unde stiu eu ca nu va provoca copilul tau o a doua inchizitie? A crede inseamna a propovadui credinta. Iar oamenii pun botul la orice si fac multe prostii in numele credintei.

Daca nu cred dar sunt un om bun ce respecta valorile morale nu voi pierde nimic oricum.

Link to comment
Share on other sites

Spuneau unii ca universul ar putea fi o divinitate sau nu stiu ce. Eu ma gandeam asa: exista atomi, mai multi atomi formeaza molecule, mai multe molecule formeaza ...nush ce ar urma ... ma rog, si continuam asa pana ajungem la planete, galaxii, universuri si de ce sa ne oprim aici? Daca mai multe universuri formeaza o alta chestie formeaza o alta chestie care la randul ei formeaza alta chestie ? daca totul functioneaza ca un singur organism? daca acea chestie finala este Dumnezeu? daca procesu asta se repeta la infinit?

Si pana la urma de ce sa criticam religia? Va deranjeaza cu ceva? Pana la urma religia (cel putin crestinismul) presupune sa faci bine si sa fii un om bun. Ce e rau in a fi bun?

Daca nu crezi in nimic dupa moarte ti-ai da, sau macar risca viata pentru cineva la care tii?

Si pana la urma, cum spunea acadea care il cita pe Einstein, sau Pascal: "daca tu crezi in Dumnezeu si el nu exista,nu pierzi nimic, dar daca nu crezi si El exista atunci pierzi totul".

Deci ce aveti de pierdut ?

P.s: Nu ma bag nici daca e anti crestini, nici daca e anti satanisti.

Link to comment
Share on other sites

Daca eu cred in dumnezeu de fiecare data cand voi da gres ma voi astepta la ajutor din partea lui in loc sa iau eu atitudine. Daca tu crezi in dumnezeu si ii vei spune si copilului tau ca Biblia detine adevarul absolut, de unde stiu eu ca nu va provoca copilul tau o a doua inchizitie? A crede inseamna a propovadui credinta. Iar oamenii pun botul la orice si fac multe prostii in numele credintei.

Dar poti sa crezi, ca mine, ca Dumnezeu exista si nu se amesteca in viata oamenilor.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nemessis
daca totul functioneaza ca un singur organism? daca acea chestie finala este Dumnezeu?

Si cine l-a creeat pe dumnezeu? Pentru ca dupa mintea crestinilor nu puteam exista fara ca cineva sa ne creeze. Noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu daca tinem cont de ce scrie in biblie. Daca el e tatal nostru cine e tatal lui si de ce nu e acel cineva dumnezeul nostru? Orice are un inceput. Ce a fost inainte de dumnezeu? Cum a aparut el?

Si daca noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu si avem ramasite de coada, inseamna ca dumnezeu are si el coada? Iar daca il calci pe coada ajungi in iad?

Si pana la urma de ce sa criticam religia? Va deranjeaza cu ceva? Pana la urma religia (cel putin crestinismul) presupune sa faci bine si sa fii un om bun.

Cred ca nu ai citit tot ce am scris mai sus. Crestinismul a ucis zeci de milioane de oameni nevinovati si provoaca in continuare victime la fel ca multe alte religii. Si legile presupun sa fii un om mai bun. De ce nu ramanem doar cu legile?

Link to comment
Share on other sites

Toti trebuie sa ne gasim Dumnezeul nostru.

Eu unul nu sunt atat de prost incat sa cred ca Dumnezeu te ajuta daca te duci la biserica si te vara in rai, iar daca nu vine Satana si te impunge in cur cu furca ca apoi sa te bage intr-un cazan cu smoala incinsa.

Eu consider ca exista o energie a-tot-puternica. Energia asta nu ne ajuta daca ne rugam sa ne repare masina sau sa ne mareasca penisul. Dar "zeitatea" asta ne-a dat forta sa ne ajutam singuri(si nu ma refer la ateism). Am o teorie complexa legata de utilizarea energiei(conexiuni intre mai multe domenii- psihologie, invataturi budiste, fizica cuantica and so on. Teorie care ar explica multe). Eu mi-am gasit Dumnezeul. Cu putin creier si timp de studiu puteti si voi sa il gasiti.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nemessis
Cum oamenii de pe vremea lui Stefan cel Mare, credeau ca au ajuns la maximum de volutie si nu isi puteau imagina o masina, un calculator, avion etc, asa si noi acuma, ne credem zei cu tehnologia asta, neimaginandu-ne ceva mai "divin". Dar totusi, simtim ca putem face mai mult.

Odata cu evolutia sunt din ce in ce mai multi oameni care infirma existenta unei zeitati. Daca evolutie inseamna ca te duce bibilica mai mult dar totusi odata cu evolutia religiile pierd teren, eu zic ca crestinii (cacofonie intentionata), sunt doar absurzi si nu vor sa recunoasca o chestie evidenta.

Link to comment
Share on other sites

De ce sa ne legam de trecut, sa ne intrebam daca exista Dumnezeu, atunci el cum a aparut? Exista, nu exista, nu avem cum sa stim, cum a aparut nici atat, cel putin nu in viata asta, asta bineinteles daca exista alta viata dupa viata asta, ca dupa aia imi sariti in cap.

Eu unul nu imi bat capu cu teorii (care is o caruta si nu avem cum sa aflam vreodata, sau cel putin prea curand care e adevarata), istorie, faptul ca "crestinismul a ucis milioane de oameni" (nu stiu cum ca nu am citit tot de la inceput, si chiar daca a ucis pana la urma religia e inventata de oameni, care la randu lor sunt facuti sa greseasca).

E simplu, fara sa ma gandesc la trecut, ateu sau credincios, ce ai de pierdut daca crezi? Cred ca nimic. Pana la urma ce trebuie sa va bateti atata capul, fiti oameni buni si cred ca e de ajuns. Daca faci fapte bune si exista rai si iad, nu cred ca vei ajunge in locu ala nasol.

Link to comment
Share on other sites

Eu consider ca exista o energie a-tot-puternica.

Probabil exista entitati mult mai dezvoltate ca noi ,care nu ni se arata pentru ca nu suntem inca pregatiti si care probabil cand ni se vor arata noi vom incerca sa-i impozitam .

Exista o limitare a evolutiei unei specii pe care nu o poti accelera pur si simplu .Trebuie sa trecem prin niste etape care sunt de ordinul miilor de ani .Priviti in urma si observati ca evoluam .

Evolutia noastra este strict legata de dezvoltarea capacitatii creierului de a procesa informatia .Noi folosim foarte putin din capacitatea creierului .

Probabil o sa vina si vremea cand semenii nostrii vor afla raspunsurile astea carora noi nu le dam de cap .

Vina bisericii tocmai asta este ,incearca sa ne ofere un raspuns care aste fals si opreste omul din cautare .Daca o sa cautam raspunsul il vom afla ,daca ne limitam la ce raspunsuri ne da biblia ...vai de capu nostru .

Link to comment
Share on other sites

Odata cu evolutia sunt din ce in ce mai multi oameni care infirma existenta unei zeitati. Daca evolutie inseamna ca te duce bibilica mai mult dar totusi odata cu evolutia religiile pierd teren, eu zic ca crestinii (cacofonie intentionata), sunt doar absurzi si nu vor sa recunoasca o chestie evidenta.

Corect.

Eu unul sunt crestin si cand dau cu fundu de greu, atunci cred mai tare in Dumnezeu si fac promisiuni ca voi fi cuminte si ca voi invata si etc, pentru ca simt disperare si nevoia sa speri si ai nevoie de o mana de ajutor.

Ok. Ce vroiam sa zic.

Neme, de ce crezi ca, crestinii isi boteaza copii cand se nasc? Dar de ce pocaitii cand se simt pregatiti?

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu ce sa zic. Intrebarea asta am sa o pun mai des pocaitilor (ca iei stiu multe) si profului meu de religie, sa vad cat e de smecher.

Bun. Eu cred ca, crestinii vor sa fie religia domninanta (ortodox=religia adevarata):

  • dandu-le dreptul la oameni sa faca ce vor;

  • botezind copii de mici cand ei nu sunt obligati (pacat crestinesc);

  • ca au cartea asta, Biblia pusa bine la punct, dar cand gasesc erori, ei zic: "Dumnezeu a zis: Crede si nu cerceta!" sau "Sa va fie frica Dumnezeu!" sau mai era ceva, dar nu pot sa imi aduc aminte...

About penitent:

Cat despre pocaiti, am fost la o adunare a tinerilor, sa vad care e faza, si e mult mai relaxant. Nu esti obligat sa vii de dimineata, "biserica" (un fel de vila) lor e mult mai High-Tech si e cald nu rece ca in biserica. Au banci peste tot, deci nu stai in picioare sau in genunchi. Sunt o gramada de bunaciuni, a, si ce mi-a placut foarte mult, e ca fac interactiune cu "publicul", credinciosii din sala (ei spun o pilda sau ceva si o comenteaza, dupa, ne cer parerei sau etc). La dunarea asta a tinerilor a fost si multe cantece pentru Isus ( la ei se scrie cu un 'i', WTC? ), dar din cate am inteles, e doar de 2 ori pe an si se canta doar atunci.

  • Adevarat, e ca pocaitii nu au voie sa bea, sa injure, sa si-o puna si etc, pentru ca ei se boteaza doar cand se simt pregatiti. Nu ca la noi... Nu stiu de ce nu o pune pe femeie sa-naste direct in oala de botez?

Tampita si religia, dar si omul.

Oare aia de la Area51, se ocupa doar cu aliens? Sau vor sa-l descopere si pe God?

Asa.

Ce mi se pare o prostie in general, la religii, mai ales crestinismul, e ca au 10 mii de sarbatori. Maine, poimaine o sa ajungem si noi ca indienii sa avem cate 3 sarbatori pe zi.

Adica de cand e Stefan cel Mare sfant? Criminalu ala care o omorat o ciata de turci?Ca a ridicat niste biserici? Uau! Dupa Biblie, nu suntem toti "frati si surori"?

O religie ratata.

Cand mai munceste omu, daca sunt n zile cu cruce rosie/neagra/albastra si ce mai vor ei? O sa fim toti pacatosi daca lucram peste zilele de sarbatoare? Eu unul spal si duminica, cos duminica (etc etc), ca nu pot sa las in casa murdar, sau eu sa am hainele rupte, sa fiu un rapanos.

Ok. Am multe idei sau pareri personale care mi se par cat de cat logice, dar nu pot sa formulez ca-s prost, sau asta o fi lenea...

Indeed:

Science without religion is lame. Religion without science is blind.

and

Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts.

So, God represents the infinity.

Link to comment
Share on other sites

Aici este unde text care l-am citit exact cand mi-am inceput anul studetiei....Faceam niste cercetari sa scriu un articol pe tema asta insa mi-a luat-o cineva inainte.Considerati ca avem aceleasi idei in privinta asta.Here it goes:Religion vs Faith...

Niciun alt subiect n-a creat atâtea disensiuni precum a creat religia. Dac? deschizi subiectul despre Dumnezeu, e?ti considerat un ciudat.Credin?a este în inim? ?i depinde de fiecare...cum nu ?tiai? Dac? vorbe?ti prea mult despre El, devii fanatic sau habotnic. Dac? spui c? e?ti ateu, e?ti cool, dar totu?i cam anormal. Iar dac? cite?ti Biblia ?i o consideri de sorginte divin?, este clar c? n-ai urm?rit documentarele de pe National Geographic. Iar dac? încerci s? respec?i ce scrie în Biblie, ori e?ti sectant, ori, mai r?u, ?i-ai pierdut min?ile. Doar suntem în secolul al XXI-lea, nu? Oricum ai da-o, tot nu e bine!Cineva spunea c? religia n-a f?cut decât s? pun? oamenilor arma în mân?. ?i totu?i marea majoritate a oamenilor – cei care înc? nu ?i-au b?tut capul cu God Delusion – cred în Dumnezeu, î?i fac rug?ciunile ?i merg la biseric?! C?ci are ?i religia rolul ei. Bineîn?eles, to?i dorim s? ne ajute Dumnezeu la necaz, s? ne sim?im mai lini?ti?i, s? nu mergem în iad, dac? acesta exist?. De aceea ne ducem la biseric?, intr?m cu reveren??, închidem ochii ?i brusc Îl sim?im pe Dumnezeu aproape. Ne spovedim,ne sim?im mai cura?i, mai puri, mai senini ?i, cu inima zâmbind, ie?im în tumultul vie?ii de afar?.La fel de brusc cum a venit, toat? senin?tatea dispare, iar via?a real? î?i reia cursul obi?nuit:înjur?turi, tutun, be?ii, sex, pornografie,droguri, bârfe, certuri, invidie, r?utate.Avem tot felul de vicii, care nu ne sunt neap?rat pl?cute,dar pe care pur ?i simplu nu le mai putem controla ?i acum fac parte din via?a noastr? de zi cu zi.Ba mai mult, scârbi?i de noi în?ine ?i de atâta sfin?enie compromis?, ne resemn?m: La ce ne ajut? religia? De ce s? mai merg la biseric? dac?, întorcându-m? acas?, fac acelea?i lucruri?O s? v? spun sincer: la mine, religia n-a mers.Am încercat s? m? schimb, s? fiu mai bun?, dar n-am reu?it prin religie, deoarece n-am primit decât o list? de reguli ?i ritualuri pe care nu le puteam ?ine. Pe lâng? c? nu le în?elegeam pe deplin, regulilor mai antipatice – de genul:S? nu min?i, S? nu comi?i adulter – le g?seam tot soiul de scuze. De unde s? am putere,motiva?ie s? m? schimb? Cel mult, îmi lini?team con?tiin?a c? am f?cut ceva pentru Dumnezeu! Altceva a func?ionat în cazul meu: credin?a.Nu, nu este deloc totuna: religia înseamn? cum ajung eu la Dumnezeu, credin?a înseamn? cum ajunge Dumnezeu la mine. S? m? explic: religia mi-a pus limite, m-a încorsetat ?i mi-a pus un jug greu de dus: „F? aia, nu face aia, dac? vrei s? te ajute Dumnezeu!” Religia înseamn? s? împlinesc lucruri pe care uneori nu le în?eleg sau s? urmez porunci al c?ror con?inut nici nu mi se mai pare relevant în societatea în care tr?iesc. Credin?a ?ine de inim?, exact ca într-o rela?ie. Degeaba primesc flori, dac? el nu m? iube?te. Credin?a pune în mine o dorin?? adânc?, sincer? de a-L cunoa?te ?i de a-L iubi pe Dumnezeul din spatele poruncilor.Po?i s? practici o religie ?i s? fii dependent de pornografie, dar nu po?i s? ai credin?? în Dumnezeu ?i s? mai g?se?ti pl?cere în p?cat.?i se face sil? ?i nu mai VREI s? faci acele lucruri, nu fiindc? asta ?i se impune, ci fiindc?, brusc, nu mai vrei s? le faci de dragul Lui. Hai s? fim sinceri cu noi în?ine ?i s? ne gândim:vrem rela?ii bazate pe reguli sau pe dragoste ?i libertate? Religia se învârte în jurul unor reguli, iar regulile te îndârjesc cumva s? le încalci. Credin?a, în schimb, ?ine de dragoste,iar dragostea te constrânge s? ac?ionezi. Religia î?i arat? c? nu po?i împlini porunca, credin?a î?i d? puterea s-o împline?ti. Religia poart? în sine amenin?area pedepsei, credin?a este înso?it? de promisiunea iubirii. În numele religiei s-au ucis oameni, în numele credin?ei s-au salvat vie?i. În numele religiei s-au sinucis unii oameni, pentru a-i ucide pe al?ii; în numele credin?ei s-au sacrificat unii oameni, pentru ca al?ii s? tr?iasc?.Bin Laden a avut o religie ?i a ucis, dar Maica Tereza a avut o credin?? ?i a iubit. Religia î?i d? o identitate na?ional?, credin?a î?i d? o inim? nou?. Oamenii religio?i pot avea o inim? de piatr?, dar oamenii credincio?i au sigur o „inim? de carne”.Putem r?t?ci în prejudec??i ?i putem arunca subiectul Dumnezeu la gunoi pentru totdeauna, tr?ind cum ne taie capul. Dar dac? ceva nu ne d? pace în leg?tur? cu acest subiect, merit? s? trat?m cu seriozitate problema.Ce alegem:religia sau credin?a?

In concluzie,am decis sa cred,deoarece sunt mai sufletist de felul meu si imi place sa ajut,insa nu-mi plac anumite reguli.Si asa nu sunt in stare sa le respect.Religion can go to recycle bin,i believe i have faith!God Bless!

Link to comment
Share on other sites

Nu prea exista "bine" si "rau" cel putin din punctul meu de vedere, e de aceeasi parere altcineva?

Nici eu nu cred in existenta binelui si al raului asa cum e definit de noi. Exista 2 energi opuse, dar binele si rau e definit de om si repercursiunile tin tot de conceptiile umane.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...