tjt Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 (edited) Expert italian: "Atacul hackerilor romani asupra ziarelor La Stampa si Corriere a fost unul din cele mai relevante din ultimii 8 ani in Peninsula"Pe 30 aprilie, un grup de hackeri, care se semneaz? "Romanian National Security", a atacat trei dintrecele mai importante site-uri media din Italia: La Stampa, Corriere della Sera si RAI. Hackerii romani au l?sat un mesaj unde ?i invit? pe jurnalistii italieni s? nu mai fac? confuzie ?ntre „romani” si „tigani”. Acelasi grup, RNS, a atacat ?n ultima lun? siturile publicatiilor Daily Telegraph si Le Monde. Dar, spre deosebire de presa britanic? si cea francez?, mass media italian? a trecut sub t?cere absolut? atacul romanilor de la RNS.Despre cum a fost realizat atacul informatic al celor de la RNS, despre ce risc? hackerii romani, dar si despre t?cerea presei din Peninsul?, am vorbit cu Matteo Cavallini, responsabil cu siguranta informatic? la Ministerul Comertului din Italia. Cavallini, care are o experient? de 15 ani ?n domeniul sigurantei pe net, a fost primul italian care a atras atentia pe larg asupra atacului hackerilor romani, pe blogul s?u: matteocavallini.blogspot.com/Sursa Nu inteleg de ce au pus poza cu blogul de pe RST... Edited May 5, 2010 by tjt Quote
daatdraqq Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Nu inteleg de ce au pus poza cu blogul de pe RST...Am observat ca foarte multi asociaza RNS cu RST ,si nici nu-i condamn ,e foarte asemanator .Nu cred ca asta e bine pentru noi . Quote
greerasu_tony Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 si eu credeam ca aveti de aface cu ei Quote
Adso Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 si eu credeam ca aveti de aface cu ei RNS nu are legatura cu nici o comunitate de hacking romana(rst, isr, hackpedia) Quote
sevex Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Nu e treaba noastra, deoarece ei au facut comunitatea, cel putin numele public cu mult timp dupa RST. Deci RST ramane RST, iar RNS daca nu mai vor sa fie confundati sa-si schimbe numele (parerea mea). Quote
Flubber Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 CanCan a platit si el pentru lipsa de etica (Mar?i, 4 mai 2010, 20:32)zexe [anonim] i-a raspuns lui IlieCanCan a preluat niste poze de pe site-ul Romanian Security Team fara sa declare sursa si a fost pus in cap de aceeasi echipa. Sfatuiesc pe editorii HotNews sa corecteze greseala cu privire la denumirea grupului de hackeri pana nu se prinde vreunul ca nu va informati corect.meh, acum ne ia FBI-ul toate ip-urile si ne pun niste sniffere sa ne bage la puscarie! xD xDcata lume isi da cu parerea "nu domne, a fost X nu a fost Y pentru ca stiu eu! eu am habar! eu am dreptate! voi nu, prostilor! ce nu ati inteles ca Gigi e defapt Chichi si Chichi nu este Gigi dar defapt sunt una si aceeasi persoana?" -- mult .... a ciocolata mai mananca unii Quote
BigT Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Treaba asta trebuie lamurita ca sa nu apara probleme apoi... Nu e corect ca cei responsabili de forum sa raspunda pentru actiunile altora care nu au nicio legatura cu noi. Quote
Guest Nemessis Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Nu inteleg de ce au pus poza cu blogul de pe RST...Din doua motive simple. Primul este ca hackersblog a fost prima sursa a stirii, al doilea ca este deja reprezentativ pentru comunitatea de hacking din Romania, indiferent de numele gruparilor despre care scriem pe blog. Pe HackersBlog/blog.rstcenter.com, nu exista discriminare si limite impuse altor grupari de hacking ci doar stiri despre activitatea romanilor ce se ocupa cu securitatea IT. Ca sa fiu cat mai clar, aici pot sa iau mortii si familiile oricui, dar pe hackersblog tot vor aparea stiri despre respectiva/respectivele persoane in cazul in care ar face ceva ce merita atentia publicului larg. Quote
wildchild Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 sunt curios daca o sa dea in judecata site-urile in cauza hackerii si daca vor incepe anchetele penale.am vaga impresie ca o sa taca si o inghita papara.asta e doar opinia unui om,nu-l bagati in seama.... Quote
Johnny_X Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Ca sa fiu cat mai clar, aici pot sa iau mortii si familiile oricui, dar pe hackersblog tot vor aparea stiri despre respectiva/respectivele persoane in cazul in care ar face ceva ce merita atentia publicului larg.respect... Quote