Jump to content
gamer

Iti ingreuneaza astia viata, Pax

Recommended Posts

2010-09-03 - Sectiunea de comentarii a site-ului a fost napadita in ultima vreme de niste spammeri foarte incapatanati, ba chiar nesimtiti de-a dreptul. Bazandu-se pe naivitatea userilor acestia fura conturi pe care le folosesc apoi pentru a trimite zeci de comentarii cu reclama de pe conexiuni cu IP dinamic.

Tinem sa va reamintim ca user-ul si parola filelist nu trebuie divulgate nimanui, si nu trebuie introduse decat in formularul de logare pe site. Orice alt site, sau dialog (chiar aparut pe filelist) care va cere aceste date este o tentativa de frauda:

Userii rau intentionati posteaza adesea comentarii cu link-uri catre troieni care fura toate parolele inregistrate pe calculatorul victima. Aceste programe sunt prezentate ca keygen-uri, subtitrari etc. De cele mai multe ori, contul care posteaza este la randul lui furat de la o alta victima anterioara. Va recomandam sa nu executati sub nici o forma aplicatii promovate in comentarii.

Am luat cateva masuri de securitate pentru a limita problema in masura in care depinde de noi:

S-au limitat numarul incercarilor de logare repetate de pe un IP la 5/ora

S-a modificat politica de securitate a parolelor, la o lungime de minim 6 caractere, cu cel putin o litera, o cifra si un caracter special

Userii cu parole usor de ghicit prin incercari succesive (ex. '123456', numele lor etc.) au fost avertizati sa-si schimbe parola cat mai curand posibil, sub sanctiunea pierderii contului

totusi, prostii nu s-au gandit sa puna captcha la postarea mesajului =))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...