gamer Posted September 9, 2010 Report Posted September 9, 2010 ?UR?UR = sunetul soneriei, iarna )))))))))) epic Quote
LLegoLLaS Posted September 9, 2010 Report Posted September 9, 2010 COLONEL = intestinul sub?ire ...simpleboy esti 1336..mai fa unu' si esti treispe treisi' sapte Quote
daatdraqq Posted September 9, 2010 Report Posted September 9, 2010 Cel mai tare cuvant moldovenesc care l-am auzit e "chi?leag " .Inseamna "lapte batut " . Am fost odata cu ' cineva la parintii lui intr-un sat langa Bacau si m-a intrebat mama-sa daca beau o cana de chi?leag . Era cat p-aci sa-l las pe ala acolo si sa plec ; am fost ferm convins ca m-a intrebat daca beau o cana de "chi?at" pana mi-a explicat ala ce inseamna . Quote
LiviuCool Posted September 9, 2010 Report Posted September 9, 2010 ) Fain tare dictionarul, da lipsesc multe cuvinte.Ce-ar fi daca s-ar face dictionare de expresii pe regiuni...PS.: O chicat o chierjâ-n glod! (ploua tare pe la mine). Quote
romanu Posted September 9, 2010 Report Posted September 9, 2010 sau pidar si asta am auzito la multi moldoveni Quote
demon_zone Posted September 9, 2010 Report Posted September 9, 2010 cat am mai ras, vaiiiO chicat o chierjâ-n glod!da, haha (ploua tare pe la mine). la mine doar ploua Quote
Guest User Name Posted September 10, 2010 Report Posted September 10, 2010 AMPUL? ???? AM PUL?.daca zici la roman te ia la bataie:))) Quote
bytzu Posted September 10, 2010 Report Posted September 10, 2010 Si cateva de la fratii nostri "di pisti Prut":EXTRASE DIN DICTIONARUL MOLDOVENESC-ROMANESC: Cuvintelnic - un fiel di dictionar, cu multi cuvinti, din cari oaminii inteleji si ei si pot.Miere - Lichid gros, dulsi, transparient, produs di albini or poami cazuti di mar.Chilot - Nalbituri purtati pisti... rusini or baiet si condusi aerfloturili.Divina - Fatuci draguti din icoani; fatuci draguti si din afara icoanilor; poati hi si fatuci cari ii acuzati di baiet ca a ramas bortoasi: "tu esti di vina!".Palitura - Lovituri pi spinari; di osandi ca la TSKA Moscova or florisici cari si-o pierdut sieva.Papusi - Jucareli pentru bebilusi or opinsilii fari calcai, di casi, pi cari i-o dat fimeia nieputinciosului scriitor al cuvintelnicului.Batigard - Strajer; baiet tuns la chelii, cu minti multi, cari apari pi siniva di batai; atentii, nu reusesti intotdiauna!Perji - Poamili din pruni; dicoratiuni-mozaic pi material moali, di calitatiacuvintelnicului.Piersica - Zarzari flocos;Piron - Suruboi cari si bati cu socanu or locu undi trag in gari trenurili.Tratat - Baiet cari daci vini in bataturi la tini ii dai o vodki sau pajini di hartii pi cari tovarasii domnului siecretar jeneral al PCM Voronin vor sa-l scrii in moldovinesti cu asupritorii di pesti Prut, cari vor sa-i romanizezi cu forta si cari se va siemna la Pasti. La Pastili Cailor.Dobitoc - Poati fi si animal (bou, magar or alsiva din bataturi); cretin, idiot, tiembiel ca sel pi cari l-au pus kaghiebistii di la Moscova sa faci cuvintelnic intri romani.Posolvon - Iesi afari! Mars! (din Dictionarul moldovenesc-romanesc)Manestergura - Prosop, carpi, slugi (din Dictionarul moldovenesc-romanesc)Graunatica - Neindemanatica, proasti (din Dictionarul moldovenesc-romanesc) Quote
loki Posted September 10, 2010 Report Posted September 10, 2010 unii vad ca vorbesc de moldoveni iar altii de moldovenii de peste prut. Exemplu mai sus "chisleag" se foloseste pe la noi la moldoveni pe cand cuvintele de mai sus sunt deja arhaice si se folosesc numai peste prut.In schimb ma mira modul de redactare, basarabenii folosesc scrierea corect. Poate ai gasit ceva mai fun.Apropo, urmariti topicurile de aici: Planeta Moldova :: Vezi forum - Limba (si altele de pe forumul lor) Quote
LLegoLLaS Posted September 10, 2010 Report Posted September 10, 2010 ce e pe prima apgina sunt facue de romani , la msito dar ei scriu corect mai corect chiar decat multi dintre romani Quote
Active Members Fi8sVrs Posted September 10, 2010 Active Members Report Posted September 10, 2010 apelul e legal - i`legal... Quote
dragosh1904 Posted September 10, 2010 Report Posted September 10, 2010 EVADAT = r?spunsul la întrebarea “Cine dat ?ie m?r, Adam?” )NASOL = amintiri despre viitor super tari=)) Quote
ronin33dan Posted September 12, 2010 Report Posted September 12, 2010 PS.: O chicat o chierjâ-n glod! (ploua tare pe la mine).A cazut o pruna in noroi. Asta e traducerea corecta... Quote
Cheater Posted September 12, 2010 Report Posted September 12, 2010 Dictionarul e o nascocire a lui Voronin si n-are nici o legatura cu realitatea, un exemplu ce mi-a ramas dintr-o discutie cu un basarabean ar fi:gatlegau=cravataN-au auzit oamenii in viata lor de gatlegau, a dracului inventie ruseasca menita sa indrume spre o falsa identitate mintile slabe. Quote