Jump to content
Bebee

Mac or PC?

Recommended Posts

Cu siguranta pot spune ca aleg Mac :D

Deja am unul si sincer, dupa un an de zile ma intreb de ce dracu nu am luat mai demult un Apple.

Fantastic!!!

Ce e asa de misto la el ???

Eu am descarcat de pe net o imagine de mac care se poate instala si pe vmware si pot sa spun ca se misca al drecu' de greu, plus ca are setat sa ii pun in vmware 1 GB de RAM, deci... nush cat i-o fi trebuind in real life daca in vmware ii trebuie 1 GB RAM, plus ca chiar si asa merge greu ca drecu'.

Deci ? Care sunt motivele sa iti placa asa de mult ? Pretul ? :))

Link to comment
Share on other sites

Crede-ma ca se misca extraordinar de repede, am OS X Loepard 10.6.5, 4GB RAM, 250 HDD...

Am dat click si deja este acolo unde vreau eu, nu am mai vazut asa rapiditate. Pana la urma este UNIX based, ce mama zmeilor!

Apropos de pret, nu are cum sa iti placa, un super PC il iei la jumatate din pretul unui mac cu aceeasi configuratie dar vb cat se poate de serios, Mac-ul is face banii pana la ultimul penny.

Sunt Windows user de 10 ani cel putin si Mac user aprox de un an dar nu as mai trece inapoi pe un PC nici sa ma bati.

Krisler, una este sa ai un Mac in fata si sa lucrezi pe el si alta este sa ai o imagine virtuala(vmware, virtual box). Am incercat si eu inainte sa imi cumpar MacBook-ul.

Sincer, nici mie nu mi-a placut cum se misca. Insa cand am fost in Apple store si am probat un Intel based Apple am ramas uimit ce rapid este. Am VmWare Fusion si rulez pe el si Win7, o data pe saptamana...

LE: Ca jocuri am Call of Duty 2 & 4, NFS Most Wanted, Counter Strike 1.6, Warcraft, etc

Gasesti aproape orice joc si pt Mac.

Link to comment
Share on other sites

Ce e asa de misto la el ???

Eu am descarcat de pe net o imagine de mac care se poate instala si pe vmware si pot sa spun ca se misca al drecu' de greu' date=' plus ca are setat sa ii pun [b']in vmware 1 GB de RAM, deci... nush cat i-o fi trebuind in real life daca in vmware ii trebuie 1 GB RAM, plus ca chiar si asa merge greu ca drecu'.

Deci ? Care sunt motivele sa iti placa asa de mult ? Pretul ? :))

Pai e normal sa se miste ca melcu pentru ca e dublu emulat!

Emulezi un sistem de operare de 2 ori si vrei sa iti si mearga bine asta e culmea fratioare:))

Merge prost ca ai tu o tinichea...

La multimedia plus programele de la adobe nu se compara!

My pc:

snapzproxcristian001.png

Link to comment
Share on other sites

@Cartus C: Ce futere e wallpaperu' :) Pune si tu un link de download ptr. Wallpaper.

Bitse intrebari:

1. Nu sunt mai putine programele ptr. mac decat cele ptr. windows ? Adica, zici tu ca sunt in dubla versiune atat ptr mac cat si ptr windows, dar ma gandesc ca poate e asa doar ptr astea mai importante/scumpe/strict necesare, nu chiar ptr toate... Cam asta ar fi riscul la care ar trebui sa te gandesti daca vrei sa lasi windows.

2.Am vazut pe torrente unele applcatii ptr. mac dar care aveau keygen.exe. Ce execuatbile ruleaza mac ? Nu ruleaza doar .bin , ruleaza si .exe ?

3. MacOSX, nu e derivat din linux ? E mai rapid decat un linux ? Care sunt plusurile si minusurile comparativ cu Linux ?

Poate rula si programe ptr. linux ?

@egoistdream: cum adica "dublu emulat" ? Nu e pur si simplu un MacOSX instalat pe vmware de pe un CD sau o imagine iso ? Ce i s-a mai facut in plus ?

Multumesc !

btw, ce configuratii aveti la macurile voastre si cat ati dat pe ele ?

...Poate postati si un benchmark ca suna interesant. :D

Link to comment
Share on other sites

Eu am leopard pe acer (laptop , 1,5 ram ) in dual boot cu win7 si merge brici .

De asta, de pe torrente, dulbu emulat cum zicea egosidream, sau cum dracu ti-ai mers sa-l instalezi pe acer ? Astea nu se instaleaza numai pe Mac-uri ?

Si daca merge brici de ce nu te treci la mac 4 ever ?

Merge mai bine ca ubuntu sau mai stiu eu ce linux ? Mai ceva ca windows 7 (fa o comparatie intre ele) ?

Link to comment
Share on other sites

Nu poti sa compari apple cu nimic ,nici sistemele de operare nici aplicatiile . E pur si simplu altceva , ti se " muleaza pe mana" .

Am instalat kalyway .

De trecut definitiv la mac ....nu pot sa fac asta pentru ca trebuie sa-l descopar , sa-l invat ,sa ma dezobisnuiesc de obiceiurile vechi de ani de zile ,sa renunt la Spy-Net :)) .Nu am timp si nici rabdare sa fac asta ,poate pe viitor .

Link to comment
Share on other sites

vad ca OS-ul de la mac seamana izbitor de mult cu un setup de distro linux cu GNOME si awn pe el :))) Poate chiar stoarce din resurse eficient un Mac, ca la specsuri un mac lasa de dorit fata de alte PC-uri. Oricum windows e net inferior si fata de un distro linux la viteza si senzatia aceea ca "se muleaza pe tine", adica daca vrei sa te apropii de viteza unui mac(cel putin viteza de care spuneti voi ca o are) bagati fratilor un distro linux mai popular si treceti la customizat, chiar nu o sa regretati. Si nu spuneti ca linux e prost doar din 2-3 saptamani de folosire.... daca incepeti cu preconceptia asta logic ca vi se pare prost.... E cu totul altceva fata de windowze

Link to comment
Share on other sites

vad ca OS-ul de la mac seamana izbitor de mult cu un setup de distro linux cu GNOME si awn pe el

Defapt linux a cam copiat interfata macului,gandeste doar ca ubuntu a implemetat tema default cu butoane pe stanga de la versiunea 10+,oricum linux e al dracu de customizabil,chiar si fara compiz+emerald.

Nu poti sa compari apple cu nimic ,nici sistemele de operare nici aplicatiile . E pur si simplu altceva , ti se " muleaza pe mana" .

Am instalat kalyway.

In materie de desktp-uri/laptop-uri nu mi se par cine stie ce,doar designu` ce ma atrage la ele,in schimb gadgeturile sunt nice.Mi-am luat si eu un iphone,pe care in timp l-am dat pe un ipod touch cand am realizat ca nu prea mai imi e de folos un telefon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...