Jump to content
SilviuSDS

Problema supraincalzire sistem

Recommended Posts

img0062ag.jpg

Imaginea cam spune totul despre problema mea.

Cand i-am facut poza era cu carcasa deschisa, langa geamul deschis (afara e frig) si l-am scos din priza de aseara pana acum cand am facut poza.

Daca il tin deschis si las Windowsul sa se porneasca se inchide in maxim 15 minute, dar daca il tin in deschis in BIOS nu se mai inchide.

Nu am mai avut problema asta pana acum, l-am curatat de praf e intr-o zona bine aerisita dar degeaba. Ventilatoarele merg cum trebuie amandoua si oricat de rece ar fi piesele cand ii dau drumul si intru in BIOS temperatura sistemului este de 104 C si oscileaza intre 104 C si 106 C. Am incercat si resetarea valorilor CMOS-ului, tot degeaba. Are careva o solutie?

Ce pot face?

Link to comment
Share on other sites

@Jimmy87:Se refera la temperatura sistemului nu a procesorului.. ca aia e 46 de grade!

Incearca sa ii faci un update la bios ca poate indica valorile gresite, si iti activeaza senzoru de shutdown. Si uitete la bobinele alea negre si urate care ies din placa de baza( de obicei pe langa procesor)daca-s umflate trebuie sa te duci cu pc-u la cineva de specialitate, si probabil sa schimbi placa de baza, daca nu-s umflate iti trebuie un update la bios!

Link to comment
Share on other sites

Am updatat biosul la ultima versiune si tot temperatura aia o arata, dar nu e asa de mare ca pot sa bag mana si sa ating piesele si nu iau foc.

Ceva nu e bine.. prea mare temperatura.. si eu am ajuns la 75.. hai maxim 80.. dar 104 e prea mult.. nu stiu ce sa zic..

Edit: Ai incercat cu Speccy? Tot atat iti spune?

Incerc acum si vad ce zice.

specw.jpg

Ai placa de baza asrock??

Gigabyte

Edited by SilviuSDS
Link to comment
Share on other sites

Am intalnit si eu problema asta....nu la aceiasi valoare, dar la fel.

Iarna, pe blacon, bios-ul citea 204 in carcasa si 180 pe CPU.

Initial am dat vina pe bios.....dar ulterior am constat ca erau termostatele duse.

Inceraca inlocuirea de ventiloatoare. Daca nu merge, inseamna cai ai termostatele duse pe placa de baza. Din cauza lor ai probleme la windows...etc. Mai corect ar fi o exprimara de genul:

" Date trimise eronat la bios=> bios acctioneaza conform datelr primite=>tu pauza pc."

Posibile Cauze si REZOLVARI

CAUZA 1= termostat dus pe ventilatorul de carcasa (contact eronat pe mufa din placa, in caz ca ventilaturl nu are si termostat)

Rezolvarea 1= Decuplare ventilator......vezi ce rezultate obtii. Nu vei mai avea un indicator de temperatura, dar vei obserca cum se misca PC-ul.

Cauza 2 = Termostat dus pe placa de baza....

Rezolvare 2= nu prea ai......doar service, sau garantie...dupa caz.

De verificat.

La temperatura aia tu tosi ai valori normale pe procesor.....socate si cealalta laterala de la unitate, si pune mana pe tabla. Vezi sa nu te curentezi. Frige? Nu frige? daca frige....atunci e CLAR placa. Daca nu frige e termostatul.

Scuze ca nu te pot ajuta cu mai mult...eventual da un pm cu rezultatele. poate te mai pot ajuta.

Sper sa fie doar un contact eronat pe ventilator, sau pe mufa lui

Link to comment
Share on other sites

senzori sunt dusi asta e cea mai convenabila explicatie!

Si ce-a mai convenabila solutie este sa te duci cu el la cineva specializat pentru ca aici pe forum, unele idei se bat cap in cap si s-ar putea sa-ti futi si mai rau pc-u...acum ca stii problema te poti duce la service stiind ce sa ii zici lu ala acolo! Acolo au aparate si piese de test, iti zic exact ce ai, nu pe baniuite + ca au pc-u in fata!

Link to comment
Share on other sites

Da, ala e Northbridge-ul si e responsabil printre altele si cu procesarea video daca ai video onboard. Poti incerca sa pui un ventilator de carcasa, e 10 RON la emag.ro e destul de "tacut" ventilatorul si raceste toate componentele de pe placa. Daca continua sa se supraincalzeasca, du-l la service, e bulit ceva de pe placa de baza.

Link to comment
Share on other sites

Wolf...tu faci posturi sau ce?

Vad ca stii ce e ala un Northbridge, dar el nu are probleme cu placa video integrata. El are temperatura MARE in placa de baza. Daca radiatorul e fierbinte, fie are unndeva un circuit incorect, care se spuraincalzeste (nu au fost respectate calculele de fabricare), fie exista o problema pe cipset. Poate reduce temperatura prin punerea unei paste termice pe cipset. Eventual un ventilator pe acel radiator. In ultima instanta....service. Dar ce treaba are carcasa?

El are PESTE 100 de grade, PE (IN) placa, in coditiile in care tine CARCASA DESCHISA, caz in care ventilatorul este inutil.

Omul asta are o buba GRAVA la PC. chiar nu stiu dc va bagati voi in seama, cu propuneri idioate. Ce mai urmeaza? sa ii recomantati o reteta de cartofi prajiti, preparati in stil IT?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...