lunguleasa Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Saluare, am deschis si eu acest topic in speranta ca ma puteti ajuta si imi puteti impartasi din experienta voastra in programare.M-am apucat sa invat programare si am inceput sa invat ceva java din tutoriale de pe internet, carti online dar am vazut ca nu merge sa invat in acest mod asa ca va cer ajutorul, daca puteti sa imi ziceti si mie ceva carti, tutriale care sunt cele mai bune pentru a invata programare, cu ce limbaj sa incep(c, java, pascal etc.). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryOne Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 incepe cu phyton, pascal, php (daca stii html), numai nu cu java Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosztynel Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Pai, site-ul asta e un start : fii info... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silviu Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 C++ apoi PHP dupaia vei vedea ce te atrage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truda Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 (edited) php ar fi ideal pentru ca e mai permisiv si mai interesant pentru incepatori...dupa ar merge c++, java...daca vrei sa inveti serios si structurat si nu doar sa te afli in treaba ia-ti o carte...crede-ma ca isi merita banii Edited August 21, 2011 by Truda nu vad tastatura :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunguleasa Posted August 21, 2011 Author Report Share Posted August 21, 2011 Am hotarat sa ma apuc de C,C++ puteti sa imi recomandati vreo carte buna pentru documentatie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sado Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Totul despre C Si C++.Manual fundamental de programare in c si c++.E probabil cea mai buna carte pentru inceput. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flubber Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Am hotarat sa ma apuc de C,C++ puteti sa imi recomandati vreo carte buna pentru documentatie ?Ce am achizitionat deja: Amazon.com: C Programming Language (2nd Edition) (0076092003106): Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie: BooksSau PDF: K & R - The C Programming Language.pdf - 4shared.com - document sharing - download (netestat) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigaevil Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Facultatile au un program open courses si puteti sa cautati cursuri care prezinta destul de bine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-ipX- Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 daca vrei sa incepi cu php poti citi http://www.oriceon.com/tutorial_v2.1.rar 150 de pagini dar iti face o introducere in php, html si mysql... e un pic mai mult dar oricum ai devoe si de aceasta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosztynel Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Cauta si cartile : "Informatica pentru grupele de performanta", incepand de la gimnaziu.Ele au algoritmii fundamentali de care ai nevoie ca sa incepi sa inveti programarea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigaevil Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 (edited) Programatorul nu este o persoana care doar stie sa scrie cod, sau un algoritm,un programator este ceva complex care site diferite concepte de programare, tehnici de programare, matematica, modele matematice sa le aplice, reuseste sa aplice in practic concepte diferite, exemple , reuseste sa colaboreze cu un matematician si scrie MatLab(doar symbolic calculus), comunica cu un biolog si il ajuta sa scrie un soft pentru ADN,iara dau exemplu Natural Language Processing care prezinta cunostinte de romana(chiar acuma invat si eu timpi verbelor) ca scriu cod in ProLog care e total diferit fata de programarea procedurala(C,PHP,Python, etc...) e programare logica. De exemplu "un programator" s-a gandit sa copieze un model din natura si sa il simuleze pe calculator algoritmi genetici, deasemenea si perceptronul, etc.... De exemplu teoretic cei de la cibernetica, ar trebuie sa se uite in mediul incujurator sa copieze modele biologice pe calculator, ma refer se uita de ce scorpionul vede noapte si omu nu, sau broasca de ce e congelata si nu moare dar omul da. Matematica este limba comuna a tutoror, bilogul nu stie informatica si incearca sa-ti spuna sa calculezi o chestie pe care pe el in ajuta si nu iti spune tie cum sa il scrii. Edited August 21, 2011 by gigaevil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...