Jump to content
Nytro

Incarcarea wireless a devenit realitate

Recommended Posts

Posted

Incarcarea wireless a devenit realitate

de Radu Eftimie | 21 octombrie 2011

Probabil ca multi sunt de acord cu afirmatia ca nimic nu poate fi mai rau intr-o in care agenda ta este plina decat sa ramai fara baterie la telefonul mobil. Aceasta problema pare sa-si fi gasit deja rezolvarea, gratie tehnologiei Powermat, care asigura incarcarea dispozitivelor mobile on-the-go, scrie Mashable.

Tehnologia wireless (fara fir) de incarcare a bateriilor exista din 2009, iar de atunci si pana in prezent compania incearca sa imbunatateasca sistemul. Powermat functioneaza pe principiul transferului de energie prin inductia magnetica.

Energia este tranferata de la un emitator integrat in suportul de baza al dispozitivului revolutionar catre un receptor care se ataseaza (prin mufa dedicata) telefonului sau altui gadget care trebuie incarcat. Transferul de energie care se face prin intermediul campului magnetic este intrerupt automat in momentul in care bateria device-ului este incarcata total, pentru a se evita pierderea de energie.

In viitor, compania, care acum conlucreaza cu Duracell, General Motors si alte nume mari din mai multe domenii, spune ca sistemul de incarcare wireless va deveni disponibil in aeroporturi, hoteluri, cafenele, birourile companiilor, dar si in fiecare casa.

Powermat mai afirma ca tehnologia va deveni dominanta peste 10 ani.

Sursa si video: Incarcarea wireless a devenit realitate | Hit.ro

Posted

e ca si cum ai avea o baterie de rezerva la tine, doar ca e mai pompos :D

Off: foarte bine venita vestea, ma gandeam sa imi iau un incarcator pentru 1100 dar daca tot se pun astia pe treaba mai astept putin si imi iau wireless.... o sa fiu primul cu 1100 wireless :))

Posted
Si despre radiatiile la care suntem supusi nu ne spune nimic? Eu unu nu as renunta la cablu prea usor...

Ai dreptate. Tehnologia ultra "noua" e inventata de Tesla prin anii 30 si utilizata de germani in razboi la incarcarea acumulatorilor de la statiile Lorenz (vezi U-boot).

In 1932 Tesla a instalat un generator experimental in Long Island si a injectat energie in sol. Pe o raza de cateva sute de km puteai aprinde un bec doar daca-l infigeai in pamant. E vorba de energie rece, curent elicoidal pe 65 khz frecventa ce nu afecteaza corpul uman. Dispozitivele noi au randament mic sub 20% (nu cred ca vor obtine mai mult) asa ca necesita puteri mari ale emitatoarelor inclusiv frecvente mari.

S-a incercat un sistem similar dar pentru comunicatii broadband prin reteaua electrica B.I. - broadband internet acum vreo 5 ani. In UE s-a nterzis si in SUA e scandal deoarece face varza orice banda radio pana in zona TV plus efecte negative la organismele vii. Venisera si la noi parca o firma asiatica dar Tariceanu i-a dat afara.

Si apropo, versiunea propusa la telefoane e microweave stealth, adica vor sa folosesca spectrul de microunde.

Cred ca ar putea fi valabila si la puteri mici daca ar aparea al tip de acumulatori.

Am o rugaminte daca aveti informatii sau link-uri in domeniu postati aici, e chiar interesant.

Posted

cam tot acolo se ajunge decat se mai prapadesc niste bani aiurea!

1. telefonul tot intr-un loc v-a ramane cand va fi bagat la incarcat, la fel ca pana acum decat ca atunci cand te grabesti numai scoti un fir, oricum cred ca majoritatea lasati incarcatorul in priza.

2. cred ca dureaza ceva mai mult incarcarea bateriei

3. bani prapaditi aiurea pe niste figuri le pot spune

daca era ceva gen oriunde ai lasa telefonul prin casa acesta sa se incarce (never), da se merita ca stiam ca atunci cand trec pragul usii incep electronicele sa se incarce :))

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...