aelius Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Nu am sa insist asupra posibilitatilor vaste de a face captura de trafic ale tcpdump-ului, in schimb, o sa va prezint cateva notiuni de baza pe care le consider cele mai utile.Pentru cei care se intreaba ce pot face cu tcpdump:- Interceptare informatii (necriptate)- Debug aplicatii retea (care utilizeaza reteaua)- Monitorizare retea- Posibilitatea vizualizarii pachetelor invalide.- // - multe altele - // -Pentru afisarea tuturor pachetelor URGtcpdump 'tcp[13] & 32 != 0'Pentru afisarea tuturor pachetelor ACKtcpdump 'tcp[13] & 16 != 0'Pentru afisarea pachetelor PSHtcpdump 'tcp[13] & 8 != 0'Pentru afisarea pachetelor RSTtcpdump 'tcp[13] & 4 != 0'Pentru afisarea tuturor pachetelor SYNtcpdump 'tcp[13] & 2 != 0'Pentru afisarea tuturor pachetelor FINtcpdump 'tcp[13] & 1 != 0'Pentru afisarea tuturor pachetelor SYN-ACKtcpdump 'tcp[13] = 18'Pentru a afisa traficul numai “de la” sau “catre” o adresa IPtcpdump host 4.2.2.2Sau, cu specificarea interfetei de retea:tcpdump -pni fxp0 host 4.2.2.2Pentru a afisa traficul doar de la un anumit subnet sau o clasa de adrese ip:tcpdump -pni fxp0 net 4.2.2.0/24 Pentru a afisa traficul doar dupa un anumit port:Port sursa 80tcpdump -n src port 80Port destinatie 80tcpdump -n dst port 80Pentru a afisa doar traficul pe un anumit protocol (icmp, tcp, udp * exemplul este pentru icmp):tcpdump -n icmpPentru a exclude un anumit port atunci cand folositi tcpdump (exemplu: port 22) este necesar sa specificati in comanda tcpdump sintaxa “port not XX” (port not 22) ca in exemplele de mai jos. In acest caz, excludeti traficul facut de conexiunea ssh.Monitorizeaza tot traficul exceptand port 22tcpdump -n port not 22Monitorizeaza tot traficul de pe interfata fxp0 exceptand port 22tcpdump -ni fxp0 port not 22Note:- fxp0 este numele interfetei de retea (Intel PRO/100) pe FreeBSD. Pe linux, aveti eth0.- Sursa acestui tutorial nu este specificata pentru ca este facut de mine (si inspirat din sfantul manual)- Daca aveti intrebari, sunt binevenite. Quote
totti93 Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Imi place, nu am folosit inca tcpdump, am folosit direct libraria libpcap in C, si in Python (wrapper pypcap). Quote
aelius Posted January 9, 2012 Author Report Posted January 9, 2012 Mie imi place cam tot ce tine de CLI. Am avut o perioada de aproximativ 2 ani in care am folosit doar CLI. Pentru email foloseam pine, pentru navigare pe web foloseam links -g, pentru vazut filme aaxine ... etc. CLI-ul te face sa te adaptezi mai bine la multe chestii. Quote
totti93 Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Film cu aaxine? Nu te-au durut ochii? Oricum ai dreptate in ceea ce priveste CLI-ul. Daca ai o interfata grafica => dai 2-3 clickuri si gata. Iti face el tot... Quote
aelius Posted January 9, 2012 Author Report Posted January 9, 2012 aaxine+svgalib = se vad perfect divix-urile direct pe consola (fara gui) Quote
Silviu Posted January 9, 2012 Report Posted January 9, 2012 Q: Cum pot scana un anumit host? De ex Dj Jonnessey & Aner - I Like It (Moving Elements Extended) - YouTube (Am dat acest exemplu pentru ca nu vreau sa scanez numai domeniul principal) Quote
aelius Posted January 11, 2012 Author Report Posted January 11, 2012 Q: Cum pot scana un anumit host? De ex Dj Jonnessey & Aner - I Like It (Moving Elements Extended) - YouTube (Am dat acest exemplu pentru ca nu vreau sa scanez numai domeniul principal)Scana ? Cred ca vrei defapt sa vezi unde se conecteaza anume, de unde iti ia video, caz in care te poti inspira din alta parte.hp ~ # youtube-dl "http://www.youtube.com/watch?v=5N5GBSyH5eM"[youtube] Setting language[youtube] 5N5GBSyH5eM: Downloading video webpage[youtube] 5N5GBSyH5eM: Downloading video info webpage[youtube] 5N5GBSyH5eM: Extracting video information[download] Destination: 5N5GBSyH5eM.mp4[download] 100.0% of 37.86M at 3.10M/s ETA 00:00hp ~ # cat /usr/ports/www/youtube_dl/pkg-descryoutube-dl is a small command-line program for downloading videosfrom YouTube.com, metacafe.com, google video, photobucket videos,yahoo videos, dailymotion and othersWWW: http://rg3.github.com/youtube-dl/hp ~ #Este un script python, ai url-ul mai sus si tot ce e nevoie. Quote
Silviu Posted January 11, 2012 Report Posted January 11, 2012 Pe un site ca trilulilu ar merge? Quote