xplosive Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 Am posibilitatea maine de a incepe primul modul de ccna exploration. Merita?Diploma mi-a zis cineva ca este valabila doar 2 ani? Pareri!? Quote
martin08215 Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 Da, merita, desi e intro pentru networking, te ia de la 0 si 1 pana la protocoale de routare. Iar certificarea de CCNA e valabila 3 ani din cate stiu. Quote
Deathkiss Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 eu fac acum ccna sunt la modulul 2 e foarte fain...scump dar fain Quote
ScrinLord Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 Asa deci CCNA 1-2-3 sunt basic dar sunt foarte misto te invata o groaza de lucruri daca ai profesor care sa te ajute si sa iti explice cum trebuie ... faza cu 2-3 ani nu am auzit-o ... eu le-am dat in Spania, am fost plecat cu proiectul Leonardo-Da-Vinci si zic ca se merita Quote
TheTime Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 Eu cred ca nu se merita. Sunt prea multi cei care le fac si deja nu-ti mai ofera un statut privilegiat pe piata muncii. La suma asta de bani gasesti ceva mai bun de facut. Dar e doar o parere... Quote
wildchild Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 Eu cred ca nu se merita. Sunt prea multi cei care le fac si deja nu-ti mai ofera un statut privilegiat pe piata muncii. La suma asta de bani gasesti ceva mai bun de facut. Dar e doar o parere...Nu ma supar sa mai fie inca 1 miliard de oameni care o dau pe Cisco, ca ramane concurenta mai putina la Juniper si Checkpoint. Si alea-s facute si gandite cu cap. Cine a lucrat cu ele stie despre ce vorbesc. Quote
xplosive Posted May 25, 2012 Author Report Posted May 25, 2012 Este in cadrul facultatii..imi este usor sa ajung, 100euro nu e mult, si nu cred ca e greu cel putin nu ccna1 Quote
aelius Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 Eu cred ca nu se merita. Sunt prea multi cei care le fac si deja nu-ti mai ofera un statut privilegiat pe piata muncii. La suma asta de bani gasesti ceva mai bun de facut. Dar e doar o parere...Este in cadrul facultatii..imi este usor sa ajung, 100euro nu e mult, si nu cred ca e greu cel putin nu ccna1Eu zic sa-l faci. Nu este chestia ca obtii sau nu un statut mai privilegiat. Doar nu invatam si nu ne educam doar pentru a castiga mai mult. Daca inveti ceva, o faci pentru tine, pentru a te autodepasi. Inveti multe despre networking si te pot ajuta in alte ramuri.Asa a evoluat omul de la maimutzoi la pentium 4. Quote
Cril Posted May 25, 2012 Report Posted May 25, 2012 Chiar astazi am luat examenul de la CCNA1 cu 76.9% fara ca macar sa citesc ceva sau sa fiu atent la vreun curs(mergeam pt prezenta), m-am bazat doar pe cunostintele acumulate de-alungul ultimilor 4-5 ani. Mentionez ca mi le ofera facultatea gratis(de la 1 pana la 4), doar ca nu sunt interesat de ele.Merita sa faci cursurile daca ajungi macar pana la CCNP-uri, si bineinteles sa te certifici. Dar pana acolo mai e mult. Daca stai sa faci calculul doar pt 1-4 ai de dat 400 de euro... pt restu banuiesc ca e ceva mai scump(nu sunt sigur, nu am verificat). Quote
TheTime Posted May 26, 2012 Report Posted May 26, 2012 Eu zic sa-l faci. Nu este chestia ca obtii sau nu un statut mai privilegiat. Doar nu invatam si nu ne educam doar pentru a castiga mai mult. Daca inveti ceva, o faci pentru tine, pentru a te autodepasi. Inveti multe despre networking si te pot ajuta in alte ramuri.Asa a evoluat omul de la maimutzoi la pentium 4. Ai dreptate, dar nu prea. Nu am zis sa nu invete, i-am spus doar ca nu isi merita banii. CCNA-urile (cursuri, examene, lectura suplimentara) le gasesti toate free, trebuie doar sa vrei sa le mai si parcurgi. Quote
dany_love Posted June 9, 2012 Report Posted June 9, 2012 deci nu exista asa ceva.diploma CCNA si toate cursurile CISCO sunt certificari pe viata.le iei esti certificat pe viata.eu mam apucat de primul modul CCNA 1,si aveti dreptate.daca profesorul nu sta sa iti explice ce si cum e egal cu 0.curicula este foarte mare...cam 1000 de pagini..si trebuie sa o inveti pe toata.trebuie sa iei punctaj mai mare de 80% ca sa treci examenul....eu lam picat de 3 ori...big fail.sa nu crezi ca e usor.fara un prof care sa te invete calumea/.....o sa dai rateu.respect Quote
Cril Posted June 9, 2012 Report Posted June 9, 2012 deci nu exista asa ceva.diploma CCNA si toate cursurile CISCO sunt certificari pe viata.le iei esti certificat pe viata.eu mam apucat de primul modul CCNA 1,si aveti dreptate.daca profesorul nu sta sa iti explice ce si cum e egal cu 0.curicula este foarte mare...cam 1000 de pagini..si trebuie sa o inveti pe toata.trebuie sa iei punctaj mai mare de 80% ca sa treci examenul....eu lam picat de 3 ori...big fail.sa nu crezi ca e usor.fara un prof care sa te invete calumea/.....o sa dai rateu.respectDaca tot nu te descurci invata intrebarile astea (nu e siteu meu) :http://blog.ddos-protection.eu/cisco/ccna-1-final-exam-answers-update-2012-eg-1/http://blog.ddos-protection.eu/cisco/ccna-1-final-exam-answers-update-2012-e-g-2/http://blog.ddos-protection.eu/cisco/ccna-1-final-exam-2012-e-g-3/Si nu, nu esti certificat pe viata, cel putin nu in domeniul asta. Tehnologia avanseaza continuu si certificarea ta peste 3 ani (daca nu ma insel), trebuie data din nou pentru a arata ca n-ai ramas in urma cu informatia. Peste 10-20 de ani, te poti sterge la cur cu aceasta certificare daca nu o dai la timp din nou. Quote