robertutzu Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Cum zice si titlul:Ce distro de linux recomandati pt. uzul zilnic si ce distro folositi voi daca aveti linux acum.Mentionez ca-s newbie in linux totusi as vrea sa-i dau un give it a try. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nytro Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Windows 7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertutzu Posted June 7, 2012 Author Report Share Posted June 7, 2012 @Nytro doar linux, de win is satul vreau ceva nou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaggi. Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 kubuntu( ubuntu base + kde + cateva aplicatii utile) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Arhitect Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Main Page - Linux Mint Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malsploit Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Sabayon sau Linux Mint Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hirosima Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 ubuntu,l-am folosit si merge brici. Sau poti instala back track 5 R2, il am instalat si sunt multumit de el mai ales pentru utilitatile care le ofera pentru pentesting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellimist Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 openSUSE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkyz Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Debian cu siguranta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo9gjx Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 prostii, Backtrack, Ubuntu, Mint etc. toate sunt la baza Debian.Eu am un homemade cu baza Debian (Woody) din 2006 si am adaugat in Synaptic depozite de la alte distributii tot .deb si multe alte independente.De atunci am facut doar update la pachete. Pune orice cu baza .deb ca sa ai acces la soft variat fara sa cauti mult sau sa te chinui cu conversii si dependinte. Acum depinde ce vrei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razuro Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Salut.Depinde ce still iti place, ma refer la Desktop Enviroment, <--- UnityThe Linux Mint Blog ? Blog Archive ? Linux Mint 13 “Maya” released! <-- Mint cu Mate si Cinnamonhttp://distrowatch.com/images/cgfjoewdlbc/suse.png <-- OpenSuse KDESunt si Enviromenturi mai light ca LXDEEu am incercat foarte multe, KDE e window$ like, arata fain dar mie imi mere cam greu, am folosit LXDE pentru ca e mai Light.Am testat multe distributii in ultima vreme, dar nu stiu ce sa iti zic cand vine vorba de recomandari... parerea mea e sa le testezi tu dupa gustul tau. Cel mai simplu mod (parerea mea) e sa descarci Unetbootin. Descarci un linux si cu unetbootin il pui pe stick... e ca si un live CD.Iti mai recomand distrowatch un site unde gasesti o groaza de distributii... si chesti.Cele mai user friendly ditributii pt mine nu inseamna ca e si pentru tine, gusturi si gusturi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu2005 Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Ia aici il faci cum iti placeWelcome – SUSE Studio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrunjel Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Arch (+o saptamana de citit manuale, documentatii, wiki-uri, posturi pe forumul oficial)Mie mi se pare cea mai buna distributie pentru invatacei, si partea si mai buna e ca dupa ce te-ai terminat de invatat pe el, ai un OS cu care faci fix ce vrei, cum vrei.In plus, tinand cont ca e atat de cutting-edge, o sa se strice des (nu zilnic, dar mai frecvent decat alte distributii), deci ai sa ai ocazia sa-l repari (si sa te dai cu capu de tastatura/monitor/birou/mouse/unitate/perete/lampa/orice alt obiect contondent, cu orele) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bcman Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Arch (+o saptamana de citit manuale, documentatii, wiki-uri, posturi pe forumul oficial)Mie mi se pare cea mai buna distributie pentru invatacei, si partea si mai buna e ca dupa ce te-ai terminat de invatat pe el, ai un OS cu care faci fix ce vrei, cum vrei.In plus, tinand cont ca e atat de cutting-edge, o sa se strice des (nu zilnic, dar mai frecvent decat alte distributii), deci ai sa ai ocazia sa-l repari (si sa te dai cu capu de tastatura/monitor/birou/mouse/unitate/perete/lampa/orice alt obiect contondent, cu orele)Ciudat, auzisem despre Arch c? ar fi o distribu?ie stabil?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrunjel Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Nu trebuie sa crezi ca te lasa zilnic, dar se intampla (mie cel putin mi s-a intamplat), in principal datorita faptului ca se strecoara buguri si balarii. Oricum, depinde si de ce repozitoare folosesti pentru soft nou/update-uri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...