Andrei Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 Liga Studen?ilor Români din Str?in?tate va organiza pe 6 iulie la Bucure?ti cea de-a doua edi?ie din seria colocviilor derulate în cadrul Centrului pentru Acces la Expertiza Studen?ilor ?i Absolven?ilor Români (CAESAR) dedicate dimensiunii de antreprenoriat ?i de inova?ie în avangarda ?tiin?ei ?i tehnicii în diverse domenii de activitate.Grup-?int? ?i obiectiveCAESAR HiTech î?i propune s? aduc? la aceea?i mas? de discu?ii actori din sfera IT ?i securitate cibernetic? – tineri antreprenori, cercet?tori, exper?i, reprezentan?i ai mediului privat ?i persoane cu rol decizional sau de conducere din industriile ?tiin?elor tehnice, pentru definirea unei strategii de dezvoltare a României în aceste dou? domenii de inova?ie si cu poten?ial ridicat.ContextSfera tehnologiei ?i informa?iei ?i cea a securit??ii cibernetice sunt foarte dinamice, în continu? dezvoltare, ?i aduc în prim plan schimb?ri fundamentale ale modelelor de produc?ie ?i distribu?ie, condi?iilor comerciale, ocup?rii for?ei de munc? ?i vie?ii cotidiene. Aceste domenii au dovedit un poten?ial disruptiv prin introducerea tehnologiilor informatice în aproape toate sectoarele societ??ii contemporane. Vizând aceste considerente, CAESAR HiTech î?i propune conturarea unor direc?ii de dezvoltare a României în aceste domenii de inova?ie ?i cu un grad de importan?? strategic? ridicat? prin identificarea ?i stabilirea unor politici coerente pe cercetare ?i inova?ie.Invita?iAntreprenori, cercet?tori în domeniile IT sau securitate cibernetic?, tineri cu abilit??i ?i competen?e deosebite în aceste dou? domenii, precum si actori din mediul privat—reprezentan?i ai companiilor de IT ?i securitate cibernetic? active pe pia?a româneasc?, reprezentan?i ai institu?iilor publice ?i de stat ?i factori de decizie în aceste domenii vor fi invita?i s? contribuie la alc?tuirea strategiei de dezvoltare a domeniilor IT ?i securitate cibernetic? din cadrul sesiunilor plenare CAESAR HiTech.Concluziile grupurilor de expertiz? Tehnologia Informa?iei (IT) ?i Securitate Cibernetic? (CYBER) din cadrul CAESAR HiTech reprezint? un prim pas important în aceast? direc?ie prin materializarea acestora în proiecte concrete de impact pe termen mediu ?i lung.Rezultate ?i continuitateLa finalul evenimentului, prin identificarea principalelor direc?ii de dezvoltare a României în cele dou? sectoare de c?tre grupul de exper?i în domeniul IT ?i securitate cibernetic?, va rezulta un raport ce va con?ine modalit??ile în care aceste direc?ii pot fi implementate, urmând s? fie distribuit c?tre factorii de decizie relevan?i. Pe termen lung, tinerii participan?i vor fi integra?i în programul Rampa de Lansare CAESAR (unde pot, fi invita?i periodic la evenimente deschise CAESAR, pot fi conecta?i cu un mentor mai în vârst?, sau pot fi invita?i, în func?ie de nivelul lor de expertiz?, s? participe ca ?i asisten?i în proiecte de cercetare).DefCamp, unul dintre cele mai importante evenimente de hacking & INFOSEC din Romania este partener media al acestei intruniri.Via CAESAR HiTech reune?te pe 6 iulie la aceea?i mas? actori din sfera IT ?i securitate cibernetic? | WorldIT Quote
aelius Posted June 23, 2012 Report Posted June 23, 2012 (edited) Vine cineva de pe aici?Cand am auzit ca vin si terminatii de la STS .... mai bine lipsa.// @bcman: Da, Serviciul de Telecomunicatii Speciale. La ei e praf tot absolut ce tine de securitate. Edited June 23, 2012 by aelius Quote
bcman Posted June 23, 2012 Report Posted June 23, 2012 Cand am auzit ca vin si terminatii de la STS .... mai bine lipsa.STS fiind Serviciul de Telecomunicatii Speciale? Dac? da, din câte mi-a explicat Dan Nechita, am în?eles c? astfel de institu?ii vor veni doar pentru a asculta de ce anumite idei de-ale lor sunt proaste (?i o vor auzi din gura speciali?tilor din domeniu). Quote
bcman Posted June 24, 2012 Report Posted June 24, 2012 Vin si eu.Atunci ne vedem acolo. Apropo, ai completat acel formular ca s? apari ca expert pe site-ul lor? Quote
Nytro Posted June 24, 2012 Report Posted June 24, 2012 De ce as vrea sa apar pe site-ul lor? Initial am vrut sa pun ceva la caterinca, dar nu ar fi acceptat. Quote