Jump to content
jacki

Invizibil pe retea wireless

Recommended Posts

salut...am o intrebare..

cum pot sa fiu invizibil in reteaua wireless...deci proprietarul sa nu ma vada.

Am cautat pe google si dupa cum am inteles nu pot fii invizibil 100%

am auzit de comanda: net config server /hidden:yes

daca aveti vreo sugestie va rog sa o postati..ms

ps. sper ca am postat in categoria adapta.

Link to comment
Share on other sites

... fail... daca citeai ce intreaba el defapt iti dadeai seama ca nu are treaba cu log-urile ... el vrea sa stie cu face ca sa nu mai apara in lista DHCP cu ip/mac/pcname in momentul in care este logat pe retea .. si asa ceva nu se poate sau cel putin nu am auzit eu de asa ceva pana acum !

Link to comment
Share on other sites

Intra.Se uita in loguri.Gaseste ip/mac care e folosit mai putin si apoi cloneaza pe pc-ul lui.E un fel de invizibil si asta.:D

He,he,he...adica umbla cu cioara vopsita :P

Odata conectat la router...nu mai poti zice ca e invizibil.Dar, shmecherii de astea e posibil sa le faci si cateodata au sorti de izbanda.

Edited by sorelian
Link to comment
Share on other sites

daca ai dea face cu o persoana care chiar stie sa se uite in setarile router-ului nu ai nici cea mai mica sansa... de exemplu eu nu am DHCP .. eu setez fiecare conexiune manual ... pe langa loguri (care la cel mai mic ddos imi trimit mail) am mai invatat-o si pe nevastamea sa intre si sa verifice daca vede ca se taraie netu (pt ca eu stiu ce fac pe retelele vecinilor si nu vreau sa patesc la fel :D) !! asa ca sansele sunt de la 0 in jos sa nu imi dau seama daca cineva e pe retea ...

Link to comment
Share on other sites

... fail... daca citeai ce intreaba el defapt iti dadeai seama ca nu are treaba cu log-urile ... el vrea sa stie cu face ca sa nu mai apara in lista DHCP cu ip/mac/pcname in momentul in care este logat pe retea .. si asa ceva nu se poate sau cel putin nu am auzit eu de asa ceva pana acum !

Dupa ce se "prinde" de clasa de IP-uri folosite poate sa isi puna ip manual si nu mai apare in lista de DHCP, din pacate va aparea la wireless statistics

Edited by jojo123
Link to comment
Share on other sites

nu stiu ce router ai tu dar daca e setat pe dhcp nu iti poti pune ip-ul manual (la al meu nu merge si de asta le setez personal) iar daca setezi pe manual apare in lista cu mac/ip care le-ai setat ... ori nu mai stiu eu retelistica ori am ramas in urma cu modelele/setarile routerelor :|

Daca cineva sta sa verifice (in pagina de admin a routerului) cine e conectat la retea este absolut imposibil sa te ascunzi !

Link to comment
Share on other sites

deci... poti vedea cine e conectat oricum ... la router-ul meu nu merge sa setez ip din pc cand routerul e pe dhcp ...trebuie intai sa fie setat mac/ip in address reservation si atunci merge ...

Si oricum ... cu ce ai postat tu tot la ce am zis eu ajungi ... nu exista nici o sansa sa nu te gaseasca ...

Link to comment
Share on other sites

Toti aveti dreptate.Problema cea mai importanta este pentru ce vrea sa se ascunda,sa nu fie vizibil.Majoritatea care scrieti pe forumuri tehnice aveti/m habar de treburile astea dar nu toata lumea are idee de asa ceva.Daca ma intrebati pe mine,inainte sa deschid vreo pagina pe care sint logat ca admin ,moderator,ori email,server,etc,primul lucru care il fac verific daca am pe cineva in retea,daca merge vreun snifer,etc,dupa care imi fac treaba,dar cunosc si o multime de internauti care nu stiu ce inseamna retea(ma refer la LAN)

Razpunzind concret la intrebarea celui care a deschis topicul,NU te poti ascunde in retea.

Poti de exemplu sa disimulezi,sa pari altul,chiar proprietarul retelei daca vrei,dar sa fii invizibil nu se poate.

Link to comment
Share on other sites

Salut,

bruttus139 are dreptate, nu poti deveni "invizibil", tot ce poti face este sa incerci sa te ascunzi, scanezi reteaua pentru o adresa MAC "Trusted", a doua in combinatie cu prima poti sa iti setezi numele device-ului cu care te conectezi similar cu cel caruia i-ai clonat adresa MAC, ex:Marius-PC in Marrius-PC.

In alta ordine de idei, cineva care stie si vrea sa vada cine si ce se conecteaza la reteaua lui isi va da seama orice ai face, ceea ce nu e cazul in majoritatea situatiilor.

Numai bine,

Marius

Link to comment
Share on other sites

Poate am ratat ceva, insa solutia ar fi cam urmatoarea:

1) O mare parte din routere (nu toate) daca nu esti connectat prin DHCP insa iti permit folosirea unui IP static , raman in ceata referitor la tine (gen UPC) , deci in primul rand evita DHCP si foloseste Static IP.

2) Daca serverul logheaza 'tot traficul' in care v-a aparea IP LOCAL & MAC folosit de tine atunci poti incerca sa iei un MAC din DHCP Clients si sa'ti modifici MAC-ul original cu ceva asemanator cu ,clientii legitimi sau chiar unul original care nu este folosit atat de des, a unui telefon sau ceva. ( Daca stai cu japca pe routerul omului oricum este recomandabil sa folosesti MAC spoff )

3) Daca proprietarul routerului nu este baba de la 1 si pricepe putin, ar trebui sa ai si OS-ul safe ( firewall(inclusiv pingul oprit) + evita sa folosesti Windows in cazul asta deoarece Wingaozul trimite destul de multe pachete aiurea, la un simplu network sniff iesi in evidenta)

4) Daca *1* nu se aplica si esti obligat sa folosesti DHCP, in cazul asta inspira-te si foloseste acelas/asemanator mac-address & computer name cu userul legitim.

5) Toate astea se pot schimba daca routerul are un OS accesibil in care poti face schimbari majore, insa daca ai pus aceasta intrebare in felul asta, nu cred sa se potriveasca raspunsul 5).

Daca aveti vreo sugestie.. va rog!

Link to comment
Share on other sites

Povesti pentru aia mici ..

Intai schimbati mac-ul real cu altul, dupa .... vezi mai jos

Daca ai access la router pe wifi clar o sa ai locat ip dinamic de catre DHCP. Ok pana aici, nu iti trebuie parola de la router. Dupa ce ai ip dinamic ai practic clasa de ip-uri si in teorie ai putea gasi si plaja de ip-uri alocate de DHCP...(nu e obligatoriu sa o stii).

O varianta... simpla iti setezi manual ip-ul unul ne folosit si cat mai spre capete gen. 192.168.0.9 sau 192.168.0.249. Nu te duce spre cifre rotunde gen 10,20,50,200. Apoi seteazati din firewall sa comunice doar cu gateway-ul si sa nu raspunda la ping de la nici un ip din clasa ta. De fapt poti bloca orice port pe respectiva ta clasa de ip, mai putin gateway-ul si DNS-ul (de obicei e identic). in felul asta o sa fi cat se poate de invizibil :)

Daca folosesti win, taie orice serviciu de retea de discovery si sharing...la fel si pe mac.

Daca ai acces la meniul din router e alta mancare de peste

Mai sunt si alte variante ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...