G3ner1c Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Sunt icepator (daca vreti sa sariti cu comentarii fara sens naveti decat) si am nevoie de ajutor la o problema la tema de la info care tre sa o pun in pseudocod.Deci zice cam asa: Se citesc 3 valori (a b c de exemplu) reale.Calculati si afisati cea mai mare valoare. Ar veni: real a, b, cCITESTE a, b, cAsta oricine o stie da mai departe habar nam cum sar putea rezolva. Multumesc celui care ma ajuta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkyAngel Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 1. c++ != pseudocod2. aici nu se fac teme3. fii mai atent în clas?, un indiciu: presupui c? a e cea mai mare valoare, verifici dac? nu cumva cea mai mare valoare e mai mica decât b sau c, dac? da , schimbi cea mai mare valoare cu alea, ?i o afi?ezi ( presupunând c? ai fost destul de atent, ?i ar trebuii s? fii, e materie nou? pentru tine, clasa a IX-a , ar trebui s-o po?i rezolva acum ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daNNy.bv Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 citeste a,b,cmax=0;daca a>b executa max=a;altfelmax=b;daca c>maxmax=c;scrie maxPS data viitoare nu te mai juca la ore si urmareste-o pe profa pt ca totul e logic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SticKyWoX Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) #include<iostream.h>void main(){float a,b,c,max;cout<<"a=";cin>>a;cout<<"b=";cin>>b;cout<<"c=";cin>>c;if(a> max=a;else max=b;if(c>max) max=c;cout<<"Cel mai mare numar este "<<max;}Daca nu dai like iti rup capu'! Edited November 7, 2012 by SticKyWoX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daNNy.bv Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) sticky, el vrea pseudocod si deja i-am zis eu if(a>max=b;U mad bro?acum ai corectat repede vezi ca max-ul tau tre egalat cu 0 Edited November 7, 2012 by daNNy.bv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SticKyWoX Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) sticky, el vrea pseudocod si deja i-am zis eu U mad bro?no, am dat edit. lasasem mai multe greseli intetionate sa vad daca-si da seama, da' le-am corectat ca dupa-aia ziceti ca sunt eu prost Pe interpreter mi-l ruleaza fara max=0; http://codepad.org/ylvgMwqZPana la urma, vrea C++ sau pseudocod?Dar de cand asta cu tipul de date "real" in c++ ? Real in C = float / double .Pe asta am omis-o. Edited November 7, 2012 by SticKyWoX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekeeu Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 #include<iostream.h>void main(){[B]real[/B] a,b,c,max;cout<<"a=";cin>>a;cout<<"b=";cin>>b;cout<<"c=";cin>>c;if(a> max=a;if(c>a) max=c;if(b>c) max=b;cout<<"Cel mai mare numar este "<<max;}Daca nu dai like iti rup capu'!Dar de cand asta cu tipul de date "real" in c++ ? Real in C = float / double . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G3ner1c Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 ok, ms pt ajutor tuturor, nu-s eu de vina ca aia se grabeste la ora si dicteaza ca nebuna parca pierde trenu azi ne-a predat astea si eu zic ca am fost atent la ce a vorbit ea acolo si am inteles cat de cat...Pana la urma, vrea C++ sau pseudocod?Pseudocod vroiam, ms oricum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loki Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) #include<iostream.h>void main(){float a,b,c,max;cout<<"a=";cin>>a;cout<<"b=";cin>>b;cout<<"c=";cin>>c;if(a> max=a;if(c>a) max=c;[COLOR=#ff0000][B]if(b>c) max=b;[/B][/COLOR]cout<<"Cel mai mare numar este "<<max;}Daca nu dai like iti rup capu'!a=3 b=2 c=1 max=2???? iti dau like pentru asta daca vrei Cmax=a>b?a: b;max=max>c?max:c;C++: probabil asa se cheama materia de informatica, dar stadiul actual e studiul pseudocodului. Edited November 7, 2012 by loki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SticKyWoX Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 a=3 b=2 c=1 max=2???? iti dau like pentru asta Am omis cam multe, nu stiu la ce-mi statea capul. Corectat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Cand mai ai intrebari la teme viitoare da-mi un pm cu problema si iti explic. Asta asa ca ma simt bine azi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daNNy.bv Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Si eu sunt dispus sa te ajut so cand nu ai idee posteaza si te ajutam greetings from Azerbaijan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
totti93 Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 C++#include <iostream>using namespace std;int main() { float a, b, c, max; cin >> a; cin >> b; cin >> c; max = a > b ? a > c ? a : c : b > c ? b : c; cout << max;}Pseudocod (comparare `max` cu fiecare):+start| real a, b, c, max| citeste a, b, c|| max <- a|| + daca b > max| | b <- max| +|| + daca c > max| | c <- max| +|| afiseaza max+stop Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M2G Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 max = a > b ? a > c ? a : c : b > c ? b : c;Il cam bagi in ceata cu forma asta, e doar clasa a 9-a. Codul trebuie sa fie cat mai usor de citit si self explanatory. Ce-i de la google ziceau ca un cod bine scris nu are nevoie de comentarii ci se explica singur prin numele variabilelor si modul in care este organizat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefancosmin Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Cum au zis si ceilalti, incearca sa fi mai atent la ore si sa pui intrebari unde nu intelegi. Mai mult, ti s-au dat aici niste solutii, incearca s ale intelegi, luand exemple si "executand" codul ala pe foaie. Asa eram si eu in liceu, asteptam ca profa sa ma faca sa inteleg din prima, dar nu era capabila si asa am avut de pierdut. Incearca sa studiezi si singur, banuiesc ca ai un manual de info, plus ca poti gasi tot felul de forumuri care sa te ajute, gen Stack Overflow sau Programming and Web Development Help | DreamInCode.net. Bafta! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionut.hulub Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 #include<iostream.h>void main(){float a,b,c,max;cout<<"a=";cin>>a;cout<<"b=";cin>>b;cout<<"c=";cin>>c;if(a> max=a;else max=b;if(c>max) max=c;cout<<"Cel mai mare numar este "<<max;}Daca nu dai like iti rup capu'!la ce sa dea like ca u stiam ca e posibil sa aduni asa multe greseli intr'un cod atat de scurt.practici demodate: #include <iostream.h> mai nou se inlocuieste cu #include <iostream> using namespace std;prin conventie functia main trebuie sa returneze un int care indica sistemului de operare si eventual altor programe ca s'a executat cu succes.indentarea ma sperie. daca folosesti visual studio apasa ctrl+a+l+f (parca) sa iti indenteze automat.numele pus la variabile e semi-acceptabil avand in vedere ca e un cod atat de scurt, dar e de preferat nr1, nr2 si nr3 in loc de a, b si c sau chiar primulNumar, alDoileaNumar si alTreileaNumar ar fi mai bine decat a, b, c. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...