Jump to content
Nytro

Cum vor sa castige bani retelele sociale precum Facebook

Recommended Posts

Posted

[h=1]Cum vor sa castige bani retelele sociale precum Facebook[/h]

Acoperirea a milioane de consumatori (potentiali clienti)

295282347360626.jpg

Exista numeroase moduri de a ajunge la un anumit public in marketing. Printre acestea, se numara formularea unui chestionar pentru o cunoastere consolidata a propriei clientele si a mediilor in care sa faceti publicitate produsului dumneavoastra pentru a-l vinde cel mai bine. De exemplu, daca vindeti un tractor nou pentru o ferma agricola, ii veti face publicitate intr-o revista cumparata cu predilectie de fermieri. Astfel, acoperiti un segment de piata care va asigura cel mai mare volum de vanzari.

Internetul et cookie-urile

Daca detin un software care analizeaza frecventa operatiunilor de cumparare de catre fermieri pentru un anumit teritoriu... de exemplu, pot lansa cookie-uri pe un site web de vanzari online de tractoare pentru a inregistra de unde provin persoanele care viziteaza site-ul, care vand sau cumpara aceste tractoare, etc.. Ti-as putea spune, daca ai recurs la serviciile mele, la ce targ agricol ar trebui sa mergi pentru a avea cele mai mari sanse sa iti vinzi tractoarele. Asta pentru ca cookie-urile mele au detectat numerosi clienti potentiali in zona respectica. Cat ai fi dispus sa platesti pentru un astfel de serviciu de marketing?

Investitiile pentru gasirea unor potentiali clienti s-ar reduce enorm, intrucat nu trebuie sa angajezi o armata de vanzatori care sa prospecteze piata in ani si ani de zile.

Astfel, Facebook si retelele de socializare in general utilizeaza astfel de cookie-uri, sau ar putea sa le utilizeze pentru a gasi cumparatorii (cumparatoarele) unor diverse produse, indiferent ca sunt de lux ori produse de uz zilnic. Iar intreprinderile nu ar trebui decat sa cumpere aceste liste.

Astfel de liste sunt disponibile in agentii de publicitate din intreaga lume. Acestea au un pret initial care variaza in functie de piata pe care doresti sa o abordezi. Cu cat lista este mai specializata, cu atat crearea acesteia costa mai mult, si pretul de vanzare este mai mare. O lista de baza, precum nume, prenume, adresa, nr. de telefon, etc., costa aproximativ 40 de dolari pentru 1000 de clienti potentiali, in SUA. O lista cu informatii precum activitatile exercitate, orasul de resedinta, numarul de proprietati dobandite de-a lungul vietii, stilul de viata al cumparatorilor, etc., are un pret mediu de aproximativ 120 de dolari pentru 1000 de clienti potentiali, tot in SUA.

In prezent, Facebook merge si mai departe, datorita cookie-urilor si a obiceiurilor de cumparare ale consumatorilor. Aceasta va permite stabilirea ca tinta precisa a milioane de persoane, cu o fiabilitate marita cu 500%, intrucat Facebook poate utiliza un program software de recunoastere a cuvintelor de pe site-ul propriu. De exemplu, programul software poate urmari toate persoanele care au folosit cuvantul Mercedes Benz in postarile lor. Facebook va putea stabili astfel o lista de marketing extrem de precisa. Si bineinteles, pretul unei astfel de liste creste.

Imaginati-va ca sunteti pe Facebook, discutati cu fratele ori cu un cumnat, si spuneti la un moment dat: „Da, ma gandesc sa cumpar o masina noua, un Mercedes Benz, in vreo doua zile”. Programul software recupereaza numele dumneavoastra, numele de utilizator, orasul in care locuiti, activitatea profesionala exercitata si orice alte informatii pertinente pentru a-si da seama de la ce firma de vanzare de automobile ati putea cumpara masina.

Un reprezentant Facebook va suna la respectiva firma si va conveni cu aceasta sa ii furnizeze aceste informatii contra unei sume de bani. Dumneavoastra veti primi un telefon de la firma de automobile in cauza, care va invita sa profitati de o oferta de nerefuzat… Si uite-asa avem un tip de marketing cu o tinta extrem de precisa. Iar aceasta practica va aduce un venit de miliarde de dolari retelei Facebook. O astfel de lista poate ajunge la 2500 pana chiar la mai mult de 5000 de dolari pentru 1000 de clienti potentiali, inmultit, evident, cu numarul de utilizatori de Facebook.

Evident, Facebook va stabili, de asemenea, asocieri, legaturi cu alte site-uri, va recomanda membrilor cumparaturi, prin intermediul altor site-uri, si altele de acest gen (marketing indirect). Iti poti face macar o cat de mica idee de bogatia pe care o detine aceasta companie. Iar acest proces urmeaza sa fie implementat de toate retelele sociale care exista in prezent pe web.

Sursa: Cum vor sa castige bani retelele sociale precum Facebook

Posted

Pentru mine nu e nicio problema. Mie chiar imi convine ca atunci cand vreau sa cumpar ceva, sa imi apara diverse promotii si reduceri la acel produs. Decat sa stau sa caut eu, prefer sa vad un link pe Facebook/Google unde, pe deasupra, acel produs are si un pret mai mic (or something acolo). Bine, poate nu voi cumpara de acolo, defapt chiar am patit sa vreau ceva si Google sa imi bag reclame pe gat, dar sa nici nu ma uit la ele. Fiecare face ce vrea. Te uiti la acele reclame si eventual si ei de acolo, sau nu. Nimeni nu te obliga. Dar, personal, nu vad niciun disconfort.

Posted
...

Si iti place ca toate informatiile tale sa fie vandute cuiva? Vrei sa te cunoasca un site mai bine decat prietenii?

-------

Prefer sa caut pe google decat sa stiu ca o un site de socializare ma manipuleaza!

Posted

Fiecare site are politica lui pe care trebuie sa o accepti cand te inregistrezi.Daca nu-ti convine, nu folosesti site-ul.Nu inteleg cum unii sunt dependenti de facebook, eu unul l-as bloca in Romania sa se duca lumea la munca.

Posted (edited)
Si iti place ca toate informatiile tale sa fie vandute cuiva? Vrei sa te cunoasca un site mai bine decat prietenii?

-------

Prefer sa caut pe google decat sa stiu ca o un site de socializare ma manipuleaza!

Google face la fel. Ai fi mirat s? î?i vezi profilul tau în baza lor de date special creat?.

Edited by wildchild
Posted

Your account has been deactivated from the site and will be permanently deleted within 14 days. If you log into your account within the next 14 days, you will have the option to cancel your request.

Facebook sucks :D

Nu am sters contul facebook din cauza postului asta, vream demult sa-l sterg si postul asta mia reamintit de facebook.

---------------

@wildchild - De google am nevoie, de facebook ba. Si e bun, am ofertele de la emag pe cam toate siteurile pe care le vizitez si au reclame de la google:))