JILAVA Posted April 30, 2013 Report Posted April 30, 2013 Salut, baietii apelez la ajutorul vostru stiind ca voi gasi un sfat sau o rezolvare,am achizitionat de curand un laptop cu windows 8 si am vrut sa utilizez virtual box in dual cu kali linux-ul de la back track il cunoasteti mult mai bine.Toate bune si frumoase pana cand a trebuit sa utilizez cardul wifi pe care il are laptop-ul incorporat nu ma pot connecta de pe linux la un router wirelles.Am citit la ei ceva despre bradcom am instalat dar tot nu a mers precizez ca am incercat si cu wmare si tot acelas rezultat.Acum cred ca trebuie sa sterg windows-ul 8 si sa pun Linux-ul nu?Multumesc anticipat! Quote
Cheater Posted May 1, 2013 Report Posted May 1, 2013 (edited) Trebuie sa folosesti pci passthrough uite cateva detalii despre functie in virtualbox: http://howtoware.blogspot.ro/2012/01/oracle-vm-virtualbox-how-to-use-pci.htmlEste o tehnologie relativ noua si necesita sa fie suportata de placa de baza si bios, de obicei o gasesti in componentele dedicate serverelor.Recomand sa pui kali in dual-boot cu windows. Edited May 1, 2013 by Cheater Quote
JILAVA Posted May 1, 2013 Author Report Posted May 1, 2013 Am sa ma documentez si sa pun in practica.Multumesc frumos pentru ajutor. Quote
andilau Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 Placile integrate nu merg in virtual machine. M-am chinuit si eu o saptamina pina cind un binevoitor mi-a deschis ochii. Poti doar cu un adaptor usb. Quote
JILAVA Posted May 2, 2013 Author Report Posted May 2, 2013 (edited) M-am documentat si din nefericire nu merge decat cu un adaptor va multumesc pentru efort,puteti inchide topicul.EDIT scuze ca il redeschid oare daca il instalez adica sa sterg windowsul si sa pun linux oare imi va merge wireless-ul? Edited May 2, 2013 by JILAVA Quote
co4ie Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 da ..va merge ! nu trebuie sa stergi windows-ul ci poti instala kali in dual boot sau poti folosi liveusb si sa bootezi direct de pe stick sa iti faci treaba ! Quote
DarkyAngel Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 lspci | grep Broadcom ?dac? ai receptorul Broadcom ( ca mine ), ia de aici driverul ?i compileaz?-l / instaleaz?-l: 802.11 Linux STA driver | Broadcom Quote
JILAVA Posted May 4, 2013 Author Report Posted May 4, 2013 pai si cum imi dau seama daca este acest broadcom? Pentru ca eu pe laptop am gasit Ratlink instalat pentru placa de wireless.Va multumesc frumos! Quote
co4ie Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 1:... ok .. daca vrei sa primesti ajutor posteaza si tu specificatiile complete ale adaptorului sau ale laptop-ului ! 2: nu o sa reusesti sa folosesti placa wireless a laptopului in masini virtuale .... nici un soft pt virtualizare nu suporta asa ceva !3: ce incerci sa faci ? "am vrut sa utilizez virtual box in dual cu kali linux-ul de la back track" ... eu nu inteleg nimic in ce ai zis aici ... virtualbox in dual ? wtf? 4: foloseste-te de documentatia de la kali (link) fa un stick si booteaza de pe el daca vrei sa folosesti linux fara dualboot sau fara sa stergi windows-ul (vezi ce downloadezi in functie de arhitectura procesorului)5: cand ai nevoie de ajutor explica concret ce vrei sa faci, aparatura de care dispui, sistemele de operare si descrie clar si la obiect problemele cu care te comfrunti !! Quote
DarkyAngel Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 pai si cum imi dau seama daca este acest broadcom? Pentru ca eu pe laptop am gasit Ratlink instalat pentru placa de wireless.Va multumesc frumos!de ce crezi c? ?i-am zis:lspci | grep Broadcom Quote
h4sh Posted May 4, 2013 Report Posted May 4, 2013 (edited) Asa cum spunea si @Cheater poti folosi PCI devices passthrough atata timp cat rulezi VM Virtual Box pe o arhitectura Linux cu un Kernel al carei versiuni sa fie superioare 2.6.31,deci nu ar fi o problema in cazul Kali Linux.Insa exista si inconveniente datorita faptului ca PCI devices passthrough nu este aplicabila decat in cazul in care placa de baza ar dispune de o unitate IOMMU.Pentru a afisa caracteristicile placii de baza in Kali deschide un terminal(consola) si executa <dmidecode>O sa-ti apara ceva de genul:[root@kali ~]# dmidecode# dmidecode 2.2SMBIOS 2.31 present.45 structures occupying 1612 bytes.Table at 0x000E4010.Handle 0x0000 DMI type 0, 20 bytes. BIOS Information Vendor: Phoenix Technologies LTD Version: 6.00 Release Date: 04/21/2004 Address: 0xE8480 Runtime Size: 97152 bytes ROM Size: 64 kB Characteristics: ISA is supported PCI is supported PC Card (PCMCIA) is supported PNP is supported APM is supported BIOS is upgradeable BIOS shadowing is allowed ESCD support is available USB legacy is supported Smart battery is supported BIOS boot specification is supportedHandle 0x0001 DMI type 1, 25 bytes. System Information Manufacturer: VMware, Inc. Product Name: VMware Virtual Platform Version: None Serial Number: VMware-50 34 93 30 ec 61 81 c0-57 c8 9c 7f bd 8d 0d 1f UUID: 50349330-EC61-81C0-57C8-9C7FBD8D0D1F Wake-up Type: Power SwitchHandle 0x0002 DMI type 2, 8 bytes. Base Board Information Manufacturer: Intel Corporation Product Name: 440BX Desktop Reference Platform Version: None Serial Number: NoneHandle 0x0003 DMI type 3, 17 bytes. Chassis Information Manufacturer: No Enclosure Type: Other Lock: Not Present Version: N/A Serial Number: None Asset Tag: No Asset Tag Boot-up State: Safe Power Supply State: Safe Thermal State: Safe Security Status: None OEM Information: 0x00001234...Poti consulta lista generata sau si mai simplu,in functie de procesorul de care dispui si placa ta de baza,poti consulta daca intr-adevar poti folosi metoda PCI devices passthrough aici List of IOMMU-supporting hardware Insa pentru a nu-ti complica viata,ar fi recomandabil sa folosesti Kali in dual-boot. Edited May 4, 2013 by h4sh Quote
JILAVA Posted May 23, 2013 Author Report Posted May 23, 2013 Am gasit rezolvarea direct de la ei o postez in caz ca mai sunt si altii in cazul meu:Downloaded this driver:802.11 Linux STA driver | BroadcomFollowed the README,if you get any error after MAKE,search it on google,you will find how to patch it.Okay,after installing the driver,i typed iwconfig and got thisCode:root@bt:~# iwconfiglo no wireless extensions.eth1 IEEE 802.11bgn ESSID:"" Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated Bit Rate:144 Mb/s Tx-Power:24 dBm Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Managementmode:All packets received Link Quality=5/5 Signal level=0 dBm Noise level=-11 dBm Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0eth0 no wireless extensions.Now,go to WICD NETWORK MANAGER,and then to PREFERENCES,GENERAL SETTINGS TAB,and then in Wireless interface,i typed eth1,because when i type iwconfig you can see that eth1 is my wireless int,and then,WiFi should work.Sursa kali forum Quote
krokuss Posted May 23, 2013 Report Posted May 23, 2013 Era mult mai simplu sa obti acelasi rezultat , daca setai un bridge cu placa laptopului sau un NAT.Acum nu beneficiezi de o placa wireless ci de una wired. Quote
xxAnonDWebxx Posted July 17, 2013 Report Posted July 17, 2013 Poti sa bootezi linux si cu unetbootin:UNetbootin - Homepage and Downloads Quote
florin59 Posted July 20, 2013 Report Posted July 20, 2013 Poti folosi numai un adaptor usb sau faci dual boot.Alte solutii nu sunt.. Quote
BkDService Posted August 2, 2013 Report Posted August 2, 2013 sfat: instaleaza dualboot direct pe hdd...cu wm nu faci nimic Quote