Jump to content
CristianRoflmao

Componente boxe home made.

Recommended Posts

Salut! As vrea sa-mi fac niste boxe home made. dar nu stiu exact de ce componente am nevoie :)),ma rog am rasfoit google-ul ca nebunu si am inteles in mare ce plm trebuie dar componentele pe forumuri difereau.

Si vreau sa va intreb pe voi de ce am nevoie pentru a realiza o boxa home made.. Spuneti-mi componentele ex amplificator,difuzor,mufa,etc. Si apoi eu am sa le caut pe okazi si am sa le cumpar sa-mi fac o boxa home made.

BTW: Boxa as dori sa o folosesc ca satelit cu conectare la sistemu audio prin dinasta : 77402ffd02d3be7aaf9204a2912d7542-4638282-1000_1000.jpg sau sa-si ia alimentrea direct de la priza.. boxa normala..

Ma scuzati sunt noob in domeniu asta si as vrea sa invat ca ma tenteaza maxim :))

O zi faina !

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Salut,

Daca vrei sa o conectezi prin mufa aceea la un sistem audio, inseamna ca cel mai probabil boxa va fi pasiva, nu e nevoie de amplificare la ea. In principiu trebuie sa stii ce putere vrei sa aiba si in ce impedanta (poate scrie pe celelalte boxe ale sistemului). Ca si componente: Difuzoare, in primul rand, bass/medii/inalte sau doar bass/inalte, (aici depinde cat esti dispus sa dai gasesti pe Senia.ro - Magazin de Instrumente Muzicale - Senia.ro , Be loud! Din pasiune pentru sunet: magazin online casetofoane auto, cd playere auto, MP3 playere masina cu USB, difuzoare, subwoofere, amplificatoare, boxe, detectoare radar, alarme auto, senzori parcare, car audio si multimedia, sonorizare masini , ADELAIDA - Componente electronice , Mikado Electronic - componente electronice si electrice), filtru Filtre boxe (pe 2 sau 3 cai, depinde ce ai ales), material pentru cutie (pe net gasesti si calculatoare sa iti calculezi dimensiunile cutiei in functie de putere, etc.), scule (bormasina, fierastrau pendular, etc.) si conectorul respectiv, care tot pe adelaida il gasesti. In rest maruntisuri suruburi, clei/aracet, vopsea, cabluri etc.

Proiecte aici este pagina unui tip care construieste boxe profesionale si e f buna pentru inspiratie.

Succes cu constructia.

Link to comment
Share on other sites

la ce-ti trebuie un pdf sa faci o boxa pasiva? ai nevoie de : Pal, difuzoare,o dioda pentru siguranta,si o priza !:))genial

Si iti mai trebuie o mana de cuie, o sarma, un patent si un ciocan, ca asa e romanul, "lasa ba, ca merge si asa!"

PDF-ul poate contine o eventuala schema electronica. Sunt niste calcule acolo in functie de impedanta (ohmi), putere (wati), frecventa (herti), grad de taiere (db) si multe alte considerente. Daca nu era nevoie de manuale, toti eram ingineri acum ...

Cate ceva pentru referinta


http://www.rane.com/note147.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_crossover
http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/
http://www.lalena.com/Audio/Calculator/APCXOver/
http://www.diyaudioandvideo.com/Tutorial/Crossover/
http://www.apicsllc.com/apics/Misc/filter2.html

Edited by aelius
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...