I_love_M2G Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 (edited) AMD este axat pe claritatea imaginii , Nvidia pe forta bruta Mancati cacat majoritatea. AMD se justifica DOAR pentru gaming, iei INTEL daca vrei si altceva pe langa gaming (transcodare, etc). La capitolul multitasking merg pe AMD, ganditiva ca acel FX8350 are 8 NUCLEE, nu gasim 8 NUCLEE la INTEL. Ganditi-va ca ati putea rula 2 sisteme de operare simultan cu acel FX.Rog necunoscatorii sa isi tina gura cand nu stiu. Edited August 12, 2013 by I_love_M2G Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shin Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Bine cunoscatorule, te rog explica-mi si mie cat de bine/mult folosesc OS-urile din octocoru' ala? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristianRoflmao Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Bine cunoscatorule, te rog explica-mi si mie cat de bine/mult folosesc OS-urile din octocoru' ala? Daca folosesti vmware o sa mearga bine octacore-ul Dar oricum si cu quad core poti face gaming plm nu tre chiar octa core cu toate ca nu e foarte scump.Dar tipul OP vrea placa video nu procesor din cate inteleg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
I_love_M2G Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Ca placa video recomand NVidia, din experienta mea cu aceste placi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thatsmyname Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Nvidia si AMD, amandoua sunt bune, acum depinde si la ce jocuri vrei sa le folosesti, pentru un buget mai limitat -> Radeon HD7790 iar pentru un buget mai mare Sapphire Radeon HD7950 384 bit(are un pret foarte bun, o poti gasi pe pcgarage ), dar acum depinde si de ce procesor ai, daca ai un dual core nu poti sa pui o placa video de mai sus pentru ca va fi limitata de procesor si nu va functiona la putere maxima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
I_love_M2G Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Nvidia si AMD, amandoua sunt bune, acum depinde si la ce jocuri vrei sa le folosesti, pentru un buget mai limitat -> Radeon HD7790 iar pentru un buget mai mare Sapphire Radeon HD7950 384 bit(are un pret foarte bun, o poti gasi pe pcgarage ), dar acum depinde si de ce procesor ai, daca ai un dual core nu poti sa pui o placa video de mai sus pentru ca va fi limitata de procesor si nu va functiona la putere maxima.Aceasta limitare se numeste in termeni specifici ''bottleneck''. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
passfig Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 E un website foarte bun pe care ma uit mereu cand vreau sa incadrez o componenta de pc: PassMark Software - Video Card Benchmark Charts. Pe site gasesti si charturi cu scoruri pentru rapoartele pret/performanta. Eu am avut in trecut doua placi ATI inainte de a fi cumparati de AMD si de cea de-a doua care era un high end am fost foarte dezamagit. S-a ars fix dupa doi ani, adica la 2 luni dupa ce a expirat garantia, daca te hotarasti sa mergi pe AMD, nu alege ca producator Sapphire, sistemul lor de racire e lamentabil, degaba se sparg in figuri cu VaporX. Daca iti place un model sa cauti pe forumuri si temperaturile pe care le atinge, desi daca placa este facuta pe 28 nm nu ar trebui sa se incalzeasca tare. Ca idee GTX 650 are 30 de grade, practic imi raceste computerul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aripipevant Posted August 13, 2013 Report Share Posted August 13, 2013 E un website foarte bun pe care ma uit mereu cand vreau sa incadrez o componenta de pc: PassMark Software - Video Card Benchmark Charts. Pe site gasesti si charturi cu scoruri pentru rapoartele pret/performanta. Eu am avut in trecut doua placi ATI inainte de a fi cumparati de AMD si de cea de-a doua care era un high end am fost foarte dezamagit. S-a ars fix dupa doi ani, adica la 2 luni dupa ce a expirat garantia, daca te hotarasti sa mergi pe AMD, nu alege ca producator Sapphire, sistemul lor de racire e lamentabil, degaba se sparg in figuri cu VaporX. Daca iti place un model sa cauti pe forumuri si temperaturile pe care le atinge, desi daca placa este facuta pe 28 nm nu ar trebui sa se incalzeasca tare. Ca idee GTX 650 are 30 de grade, practic imi raceste computerul.Minunat! GTX650 am ?i eu ?i m? mul?ume?te, de astfel, îi recomand nVidia GTX650. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeeman Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 Nu te supara, dar acel AMD FX 8350 este putin in urma unui I7-3770k. Cand vine vorba de jocuri, este foarte posibil ca acel AMD sa iasa in fata, dar daca folosesti alte aplicatii,care fac video rendering sau 3d rendering, cred ca acel 3770K iese foarte mult in fata.Numai bine!PS: Nvidia all the way, forta bruta isi spune cuvantul oricand:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheOne Posted August 14, 2013 Author Report Share Posted August 14, 2013 Nvidia si AMD, amandoua sunt bune, acum depinde si la ce jocuri vrei sa le folosesti, pentru un buget mai limitat -> Radeon HD7790 iar pentru un buget mai mare Sapphire Radeon HD7950 384 bit(are un pret foarte bun, o poti gasi pe pcgarage ), dar acum depinde si de ce procesor ai, daca ai un dual core nu poti sa pui o placa video de mai sus pentru ca va fi limitata de procesor si nu va functiona la putere maxima.Am intel i5 quadcore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thatsmyname Posted August 14, 2013 Report Share Posted August 14, 2013 (edited) Am intel i5 quadcoreDaca ai bani cumpara placa asta Placa video Sapphire Radeon HD7950 Boost Dual-X 3GB DDR5 384-bit DisplayPort - PC Garage , dar atentie ai nevoie de o sursa buna.http://www.hwcompare.com/13469/geforce-gtx-650-vs-radeon-hd-7950-3gb/ Edited August 14, 2013 by thatsmyname Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...