l3tmeb3 Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Salut ,Am zis sa va intreb si pe voi, poate poate rezolv ceva.Laptopul are cam 1 an, super scula la data cumpararii .CPU Intel Core i7-2630QM 2.00 GHz 8 gb ram ddr3Video Radeon HD 6850M win 7 professional SSD 120 GB .Imi sacadeaza MAXIM adica cpu sta in blana 100% cand vad ceva mai lung de 5 minute pe youtube, cand stau pe skype (video), cand rulez in BSplayer ORICE fisier 1080p mai lung de 30 minute .Am zis ca se incinge si i-am luat un cooler mega bun care l tine rece .Dar cand fac orice am spus mai sus incepe sa devina "posedat" si daca il las 5 minute isi revine de la sine apoi iar incepe dupa o perioada .Si pe windows si pe linux face la fel.Aveti idee cum as putea detecta problema .Sa-i dau disable la placa video din bios si sa raman pe onboard cred ca ar rezolva problema insa ...nu am testat Daca aveti alte idei va rog sa mi le spuneti .Garantia iese din discutie pt ca nu sunt in tara de unde l am luat si nu ofera suport in alte tari .Multumesc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristianRoflmao Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 nu ai vreun miner pe CPU ?fa un printscreen la taskmanager cand e 100% si sa se vada toate procesele Antivirus ai macar..? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3tmeb3 Posted March 6, 2014 Author Report Share Posted March 6, 2014 Nu am nici un miner indiferent daca e pus windowsul acum 1 zi sau acum 6 luni, linux sau windows .Am antivirus, face la fel si cu av deschis si inchis (KIS 2014) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtf Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Salut, iti place sa faci schimb ?Am un Dual Core, care merge glontz.On: Sigur n-ai instalat vreun driver, sau ai instalat ce nu trebuie.La o instalare corecta a sistemului, nu exista ce spui tu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3tmeb3 Posted March 6, 2014 Author Report Share Posted March 6, 2014 (edited) Driverele sunt ok Nu fac nici un schimb . @Gecko : realizez ce spun !avand o problema cu video atunci cand nu mai suporta se fute tot, se duce la cpu,ram,etc (iar coolerul isi da duhu, incalzesc si cooler pad-ul cu el )Uneori mai vad si cate un BLUESCREEN.Avand placa onboard ok, nu-mi va fute cpu .Acum daca tu esti smardoi, da-mi o solutie, nu face doar pe cunoscatorul . Edited March 6, 2014 by l3tmeb3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CristianRoflmao Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Driverele sunt ok Nu fac nici un schimb . @Gecko : realizez ce spun !avand o problema cu video atunci cand nu mai suporta se fute tot, se duce la cpu,ram,etc .Uneori mai vad si cate un BLUESCREEN.Avand placa onboard ok, nu-mi va fute cpu .Acum daca tu esti smardoi, da-mi o solutie, nu face doar pe cunoscatorul .Posteaza ba un printscreen la task manager la procese sortate dupa cat CPU iau ..Ai instalat driveru de la placa de baza? esti cu driverele la zi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3tmeb3 Posted March 6, 2014 Author Report Share Posted March 6, 2014 Posteaza ba un printscreen la task manager la procese sortate dupa cat CPU iau ..Ai instalat driveru de la placa de baza? esti cu driverele la zi?Am sa postez ba imediat un screen .Da, am driverele la zi, luate de pe site oficial . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oust Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Daca zici ca iti face la fel pe toate sistemele de operare, deja e posibil sa fie o problema de hardware, poate ti-a pocnit vreun tranzistor sau ceva pe acolo pe la GPU, plm, sau poate ramii au probleme sau hdd-ul bad-uri, sunt multe posibilitati dar in general temperatura este cauza, verifica temperaturile.Ruleaza niste programe pentru temperaturi (Aida 64), pentru ram verificare (memtest), GPU (Furmark) si zi la cat urca maxim (( Daca urca la multe grade e clar temperatura si trebuie schimbata pasta termoconductoare si curatat ventilatorul)), HDDTune (baduri hdd), si daca mai stii tu altele ruleaza-le si pune rezultatele aici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosminkent Posted March 6, 2014 Report Share Posted March 6, 2014 Ai pus windows-ul de cand iti face probleme fara sa instalezi Skype pe el? Am citit si daca nu ma insel si aici pe forum ,ca ultima versiune de skype ar avea probleme, si "tine" procesorul "ridicat". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3tmeb3 Posted March 7, 2014 Author Report Share Posted March 7, 2014 SCREENS : @cosminkent : imi face probleme cand sunt in conferinta video pe skype .Am lust si pasta pt cpu , coolerul este curatat ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oust Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 E clar, drivere la mana a doua sau posibile setari de-an-pulea-n BIOS, cu toate ca nu prea ai ce modifica in BIOS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3tmeb3 Posted March 7, 2014 Author Report Share Posted March 7, 2014 Oameni buni, nu a facut asa de la inceput ci dupa o perioada, adica am mai pus win pe el si a mers f f ok ,acum de o vreme imi face figuri Drivere la mana a2a luat de pe pagina oficiala a produsului ? ABSTRACT . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madax12345 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 vezi la ce temperatura ajungi cand esti 100%!Uitate la parametrii procesorului tau si vezi daca te incadrezi in temperatura normala de functionare! Daca se incalzeste solutia e simpla! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
warrior98 Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 La un i7, nici nu cred ca se pune problema ca Skype sa utilizeze asa mult procesorul.Nu ai cumva un "covor de praf" in sistemul de racire a componentelor? Din cauza asta temperaturile cresc foarte mult si procesorul intra in thermal-throttling (same for GPU). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirsorin Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 daca inca mai ai problema cu el incearca sa reinstalezi windowsul in primul rand sa nu ai un program care ruleaza pt a face bitcoins, fa reinstalarea la windows fara conexiune la internet e foarte important asta, dupa care cauta pe site de la producatorul laptopului driverele si instaleaza-le daca esti 100% ferm convins ca ai driverele instalate cele care sunt ale lui nu gasite si dupa ce dai manage si vezi ca merge zici ca merge, NU sa fii foarte atent la drivere.Daca tot se incalzeste incearca sa schimbi totusi pasta termoconductoare de pe CPU.Eu mai tot repar diferite pc-uri / laptopuri insa ceea ce ai tu nu este de la placa video. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio33 Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Baga msi afterburner, da-i cooleru la 100 si apply, ia un soft de temperaturi si monitorizeaza temp pe GPU, vezi cum se comporta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
verde_888 Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Desfaci tot, sufli praf, pui pasta noua pe contactele cu radiatoarele. Verifica tensiunile de alimentare (supravoltajul duce la incalzire). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
l3tmeb3 Posted March 10, 2014 Author Report Share Posted March 10, 2014 Multumesc de raspunsuri !O sa pun niste screen cu temperaturile si de la cpu si de la hdd cand o ia din loc .Coolerul este curata, pasta pusa acum 2 luni, cand l-am si curatat, oricum e dubioasa treaba !Driverele sunt sigur cele oficiale nu doar cautate aiurea pe net dupa brand-ul producatorului . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...