UnUser Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 am 2 telefoane voip in 2 locatii diferite. cum le pot conecta/seta ca sa pot suna de pe unul pe celalalt. atat ma intereseaza. doar sa sun de pe unul pe celalalt, fara extern. Quote
hoffen Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 ar trebui sa fie acelasi provider.Providerele de voip iti ofera convorbiri gratuite intre numerele lorpoti incerca si cu vpn( sa legi routerele intre ele printr-un vpn) si atunci poti renunta la voip.Suni de pe tel1 pe 2 Quote
aelius Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Instalezi asterisk, 4psa, FreePBX sau altceva pentru VOIP pe o "cutie mica". (server) Quote
UnUser Posted April 1, 2014 Author Report Posted April 1, 2014 @aelius , si daca nu dispun de nici un fel de device pe post de server ? Nu se poate conecta direct prin router ? Sa-si aloce un IP si sa suni de pe unul pe altul ? ( Scuze daca am zis o cretinitate, dar habar nu am ) Quote
aelius Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 @aelius , si daca nu dispun de nici un fel de device pe post de server ? Nu se poate conecta direct prin router ? Sa-si aloce un IP si sa suni de pe unul pe altul ? ( Scuze daca am zis o cretinitate, dar habar nu am )Nu cred. Ele folosesc "protocol VOIP" ** si trebuiesc conectate la un VOIP Gateway. Poti folosi o platforma open source instalata pe un server facut dintr-un mini-pc sau poti cumpara un voip gateway.Cea mai buna si mai ieftina varianta ar fi sa faci un abonament voip si ai convorbiri nelimitate in retea.** Voip nu este un protocol defapt, m-am exprimat asa sa intelegi. Quote
UnUser Posted April 1, 2014 Author Report Posted April 1, 2014 @aelius, mersi mult de tot pentru lamuriri. Quote
WarLord Posted April 1, 2014 Report Posted April 1, 2014 Cum a zis Aelius, iti trebuie un VOIP Gateway sau cum au zis altii, un server. Quote
UnUser Posted April 1, 2014 Author Report Posted April 1, 2014 Am rezolvat intre timp. Sunt in italia si cei de aici mi-au oferit un name + pass pentru SIP si a mers fara probleme. Quote