ovidelu47 Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Salut acum 30 minute am pierdut telefonul intr-o zona fara semnal si nu aveam instalat pe el vre-o alicatie gen antifurt.Exista vreo sansa sa il gasesc daca cineva il gaseste si nu il inapoiaza (cel mai probabil nu o va face) .Mentionez ca e un smartphone model sony Xperia L android 4.2.2 ,daca depun o plangere la politie as putea rezolva ceva?Astept ceva sfaturi cat mai urgent posibil ,o seara buna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tawdarky Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Daca ai acte la el care sa ateste ca e al tau te rezolva politia.Stiu pe cineva care a facut la fel dar abia dupa 3 luni a fost sunat ca i-au gasit telefonul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SticKyWoX Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Daca ai acte la el care sa ateste ca e al tau te rezolva politia.Stiu pe cineva care a facut la fel dar abia dupa 3 luni a fost sunat ca i-au gasit telefonul.Corect. Daca nu ai acte doveditoare politia nu va face mare lucru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mj20sv Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Cel mai bine te trezesti la 6 si dai o cautare buna poate ai noroc from Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonimporta Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 Daca aveai bluetooth activat dai un search cu un alt tel ( slabe sanse zic si eu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir-Galahad Posted September 18, 2014 Report Share Posted September 18, 2014 (edited) Politia are nevoie si de IMEI, pe langa actele doveditoare. Cu ajutorul lui si al operatorului de telefonie mobila cresc sansele ca telefonul sa fie gasit. Practic, operatorul poate bloca un telefon pe baza IMEI-ului, dar nu o va face niciodata.// Daca vei depune cerere, in maxim 48 de ore politia ar trebui sa inceapa urmarirea telefonului./// In caz ca telefonul e second, te poti reprofila spre altul. Sansele ca actualul sa fie gasit si inapoiat sunt infime. Edited September 18, 2014 by Sir-Galahad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadxenon Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Daca erai intr-o zona fara semnal , probabil nu trece multa lume pe acolo.Mergi si il cauti.Totusi suna ciudat.Zona fara semnal la telefon nu prea pot sa imi imaginez unde ar fi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daNNy.bv Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 https://maps.google.com/locationhistory/b/0Era si optiune sa il blochezi, dar acu sunt pe telefon si nu gasesc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ovidelu47 Posted September 19, 2014 Author Report Share Posted September 19, 2014 Multumesc frumos pentru raspunsuri.Telefonul este cumparat de nou.Sunt fericit sa anunt ca mai sunt si oameni cu buna vointa,cineva la gasit si la predat politiei care in aceasta dimineata la ora 7 ma sunat sa ma duc la sectie sa il ridic.Deci sunt si romani cu inima mare,culmea ca cel care la gasit a vrut sa ramana anonim,vroiam sa ii fac o cinste si sa ii multumesc.Se poate inchide topicul,si deacum o sa pun 5 aplicatii pentru al gasi in caz ca se va mai repeta necazul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio33 Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Felicitari, mergi si aprinde o lumanare pentru el si imparte o masa calda unui sarac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryOne Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 (edited) Daca ai acte la el care sa ateste ca e al tau te rezolva politia.Stiu pe cineva care a facut la fel dar abia dupa 3 luni a fost sunat ca i-au gasit telefonul.Politia are nevoie si de IMEI, pe langa actele doveditoare. Cu ajutorul lui si al operatorului de telefonie mobila cresc sansele ca telefonul sa fie gasit. Practic, operatorul poate bloca un telefon pe baza IMEI-ului, dar nu o va face niciodata.// Daca vei depune cerere, in maxim 48 de ore politia ar trebui sa inceapa urmarirea telefonului./// In caz ca telefonul e second, te poti reprofila spre altul. Sansele ca actualul sa fie gasit si inapoiat sunt infime. . Eu aveam aplicatia anti-furt, instalat pe el cand mi l-a furat. M-am dus la politie cu acte, IMEI, poze cu hotul (i-am facut prin intermediul acelei aplicatiei), imagini video, inregistrari audio, informatii despre noul sim introdus in telefon...Raspunsul stiti care a fost? "Si ce vrei sa facem noi acum? Tu crezi ca o sa dam poza asta in toate sectiile de politie din tara pentru telefonul asta de 700 RON? Tu crezi ca o sa ne ducem la Orange sa le cerem sa-l localizeze? Oricum, chiar si daca am sti hotul cu exactitate, trebuie mai intai sa dovedim ca el l-a furat, dar asta e cam imposibil." Edited September 19, 2014 by GarryOne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathkiss Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Anul trecut am patit si eu aceiasi chestie, aveam serviciile de localizare activate.. am mers la politie cu locatia unde se afla telefonul.. acte tot tot... si au zis.. doar in 10 zile putem sa mergem dupa el pentru ca asa e legea... cel care are telefonul are la dispozitie 10 zile sa il returneze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tawdarky Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Potoliti-va ca nu-i chiar asa. Eu aveam aplicatia anti-furt, instalat pe el cand mi l-a furat. M-am dus la politie cu acte, IMEI, poze cu hotul (i-am facut prin intermediul acelei aplicatiei), imagini video, inregistrari audio, informatii despre noul sim introdus in telefon...Raspunsul stiti care a fost? "Si ce vrei sa facem noi acum? Tu crezi ca o sa dam poza asta in toate sectiile de politie din tara pentru telefonul asta de 700 RON? Tu crezi ca o sa ne ducem la Orange sa le cerem sa-l localizeze? Oricum, chiar si daca am sti hotul cu exactitate, trebuie mai intai sa dovedim ca el l-a furat, dar asta e cam imposibil."Chestia asta a patit-o un prieten cu o tableta cand s-a dus la politie.I-au zis ca nu au ce face. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow86 Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 sincer.....mai are rost sa ne miram despre competenta politiei romane ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheOne Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Potoliti-va ca nu-i chiar asa. Eu aveam aplicatia anti-furt, instalat pe el cand mi l-a furat. M-am dus la politie cu acte, IMEI, poze cu hotul (i-am facut prin intermediul acelei aplicatiei), imagini video, inregistrari audio, informatii despre noul sim introdus in telefon...Raspunsul stiti care a fost? "Si ce vrei sa facem noi acum? Tu crezi ca o sa dam poza asta in toate sectiile de politie din tara pentru telefonul asta de 700 RON? Tu crezi ca o sa ne ducem la Orange sa le cerem sa-l localizeze? Oricum, chiar si daca am sti hotul cu exactitate, trebuie mai intai sa dovedim ca el l-a furat, dar asta e cam imposibil."Sa-ti explic, orice lucru ce are identiate ( in cazul nostru telefonul ) indiferent ca l-ai gasit, te baga la furt, iti zic din propria experienta, acum aproximativ o luna am gasit un S3 si mi-a facut dosar penal. Faza e ca daca il gasesti trebuie sa-l duci la politie... M-am certat cu ei 4 ore, le-am explicat "L-AM GASIT, nu am bagat mana in buzunarul nimanui..." Dar degeaba, tot furt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speed123 Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 "help mi-am pierdut telefonul" nu suna a titlu pentru un forum de securitate , nici la off-topic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gio33 Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 (edited) Sa-ti explic, orice lucru ce are identiate ( in cazul nostru telefonul ) indiferent ca l-ai gasit, te baga la furt, iti zic din propria experienta, acum aproximativ o luna am gasit un S3 si mi-a facut dosar penal. Faza e ca daca il gasesti trebuie sa-l duci la politie... M-am certat cu ei 4 ore, le-am explicat "L-AM GASIT, nu am bagat mana in buzunarul nimanui..." Dar degeaba, tot furt.Cum pula mea asa ceva ma? Nu a mers sa-i zici ca l-ai gasit si nu ai avut timp sa-l aduci la politie? Sau luai legatura cu cel ce l-a pierdut si ii spuneai ca i l-ai gasit si sa isi retraga plangerea de la politie. Edited September 19, 2014 by Gio33 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadxenon Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 (edited) Sa-ti explic, orice lucru ce are identiate ( in cazul nostru telefonul ) indiferent ca l-ai gasit, te baga la furt, iti zic din propria experienta, acum aproximativ o luna am gasit un S3 si mi-a facut dosar penal. Faza e ca daca il gasesti trebuie sa-l duci la politie... M-am certat cu ei 4 ore, le-am explicat "L-AM GASIT, nu am bagat mana in buzunarul nimanui..." Dar degeaba, tot furt.În practic? judiciar? s-a pus problema distinc?iei dintre furt ?i însu?irea bunului g?sit. Astfel, s-a considerat c? bunul uitat de posesor sau de?in?tor într-un loc unde acesta ?tie c? l-a l?sat ?i unde se poate întoarce oricând s?-l reia nu este bun pierdut, deoarece persoana v?t?mat? nu a pierdut posesia sau deten?ia lui. Însu?irea unui asemenea bun de c?tre acela care ?i-a dat seama c? bunul a fost uitat ?i nu pierdut constituie infrac?iunea de furt ?i nu aceea de însu?ire a bunului g?sit.Nu te poate acuza de furt pentru un telefon gasit pe strada , decat daca te vede mai palid la fata.Diferenta dintre pedeapsa pentru furt si cea pentru insusirea bunului gasit e destul de mare,si nici un procuror nu isi permite sa faca asemenea greseala. Edited September 19, 2014 by quadxenon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hirosima Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 salutare, si eu am pierdut astazi, acum cateva ore un nexus 5. Si nu stiu ce sa fac, telefonul a fost cumparat de mine, am facutra si cutia unde este IMEI-ul. Sa merg maine la politie sa fac o plangere? Am incercat sa sun pe nr meu, insa este inchis, presupun ca mi-a aruncat simul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir-Galahad Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Daca stai acasa iti garantez ca nu prinde telefonul picioare si se intoarce la tine. La tine nu mai e cazul unui om cu suflet bun odata ce ti-a fost aruncata cartela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hirosima Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Daca stai acasa iti garantez ca nu prinde telefonul picioare si se intoarce la tine. La tine nu mai e cazul unui om cu suflet bun odata ce ti-a fost aruncata cartela.eu asta banuiesc din moment ce am sunat pe nr meu si nu suna. Eu aveam telu deschis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aerosol Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 (edited) Daca erai intr-o zona fara semnal , probabil nu trece multa lume pe acolo.Mergi si il cauti.Totusi suna ciudat.Zona fara semnal la telefon nu prea pot sa imi imaginez unde ar fi.Daca esti la munte si ai Telekom sau Orange sa vezi ce semnal ai ) ( uneori se intampla sa nu ai semnal nici in padure)ON: Eu unul zic sa il cauti daca nu il gasesti ia altul...OFF: Nu am vazut ca ai rezolvat problema Edited September 19, 2014 by SickSpawn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAdrian Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Daca esti la munte si ai Telekom sau Orange sa vezi ce semnal ai ) ( uneori se intampla sa nu ai semnal nici in padure)ON: Eu unul zic sa il cauti daca nu il gasesti ia altul...Eu zic s? mai ?i cite?ti posturile atunci când scrii ceva.Multumesc frumos pentru raspunsuri.Telefonul este cumparat de nou.Sunt fericit sa anunt ca mai sunt si oameni cu buna vointa,cineva la gasit si la predat politiei care in aceasta dimineata la ora 7 ma sunat sa ma duc la sectie sa il ridic.Deci sunt si romani cu inima mare,culmea ca cel care la gasit a vrut sa ramana anonim,vroiam sa ii fac o cinste si sa ii multumesc.Se poate inchide topicul,si deacum o sa pun 5 aplicatii pentru al gasi in caz ca se va mai repeta necazul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aerosol Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Eu zic s? mai ?i cite?ti posturile atunci când scrii ceva.Nu am vazut ca problema s-a rezolvat nu am citit toate reply-urile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hirosima Posted September 20, 2014 Report Share Posted September 20, 2014 ce alte optiuni mai am? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...