Ganav Posted October 17, 2014 Report Posted October 17, 2014 (edited) Recent am fost nevoit sa lucrez cu un fisiere de tip text de mari dimensiuni situate pe statii la distanta. Un utilitar care permite copierea facila a fisierelor este pastebinit. Se instaleaza folosind:sudo apt-get install pastebinitPentru a-l folosi rulam:cat /cale/catre/fisier | pastebinitDe exemplu:sudo cat /var/log/auth.log | pastebinitIn urma executiei va aparea un URL catre continutul fisierului.Un alt utilitar este youtube downloader(youtube-dl). Acesta se instaleaza ruland:sudo apt-get install youtube-dlPentru a descarca un filmulet rulam:youtube-dl <URL_youtube>Putem seta si calitatea la care dorim sa salvam video-ul:youtube-dl -f <numar_format> <URL_youtube>Pentru a vedea tipurile de format disponibile rulam:youtube-dl --help Edited October 17, 2014 by Ganav 2 Quote
aelius Posted October 17, 2014 Report Posted October 17, 2014 Nu stiam de pastebinit. Eu folosesc sprunge.O idee pentru 'pastebinit' este sa faceti o functie bash pe care sa o puneti in .bashrc sau .bash_profilefunction share() { cat $1 | pastebinit}Utilizare:~ # share /var/log/auth.logPentru sprunge:function share() { cat $1 | curl -F 'sprunge=<-' http://sprunge.us}Exemplu:pluto:~# share iptab http://sprunge.us/BSOa 1 Quote
awnly3jhc2g Posted October 18, 2014 Report Posted October 18, 2014 Este vre-o metoda de a folosi pastebinit sau sprunge dar cu parola? 1 Quote
Ganav Posted October 18, 2014 Author Report Posted October 18, 2014 Este vre-o metoda de a folosi pastebinit sau sprunge dar cu parola?Nu, insa poti sa incluzi utilitarul(executabilul) intr-un grup separat de utilizatori. Daca nu esti utilizator din acel grup sau root nu poti sa il rulezi. Quote
awnly3jhc2g Posted October 18, 2014 Report Posted October 18, 2014 Imi cer scuze, m-am exprimat gresit. Cand utilizezi pastebinit sau sprunge, ti se copie documentul pe un site (paste.ubuntu.com / sprunge.com) si vreau ca acel link sa fie protejat de o parola. Stiu ca cei de la pastebin au o astfel de optiune, dar trebuie sa o faci manual. Ma gandeam ca se poate si prind acest utilitar. Quote
Ganav Posted October 18, 2014 Author Report Posted October 18, 2014 Imi cer scuze, m-am exprimat gresit. Cand utilizezi pastebinit sau sprunge, ti se copie documentul pe un site (paste.ubuntu.com / sprunge.com) si vreau ca acel link sa fie protejat de o parola. Stiu ca cei de la pastebin au o astfel de optiune, dar trebuie sa o faci manual. Ma gandeam ca se poate si prind acest utilitar.Nu, nu este protejat. Quote