z4rk. Posted August 9, 2015 Report Posted August 9, 2015 Salut. De curand am probleme cu un virus foarte ciudat. Am un HDD extern pe care au aparut 4 fisiere din senin (Copy of Shortcut to (1) , 2 3 si 4). La properties la toate apare asa:Target type: Microsoft Windows. Microsoft CorporationTarget location: All control panel itemsTarget: Microsoft Windows. Microsoft CorporationTreaba e ca la orice PC pun HDD extern respectiv, dupa 1-2 saptamani HDD intern al PC-ului respctiv este full. E ceva ce virus sau ce o fi de umple HDD. Alea 4 shortcuturi le pot sterge pana ma doare mana, dupa reconectarea la PC a HDD-ului aluia extern apar iar.Cum pot rezolva problema? Sa nu mai umple HDD-uri.PS: Am 1TB de date importante pe HDD ala extern si nu am unde le stoca pt a-i da un format. Quote
malsploit Posted August 9, 2015 Report Posted August 9, 2015 L-am intalnit si eu acum ceva timp. De fapt, shortcutul este spre rundll32 care executa un fisier cu nume random de genu odnmlenasjfkf.dgsk.jkldla care este localizat pe HDD-ul respectiv. Antivirusul nu are ce sa detecteze. Le stergi manual. Te ajut cu tw, daca ai nevoie. Quote
malsploit Posted August 9, 2015 Report Posted August 9, 2015 Format atat.Nu e nevoie de format. Uitati poezia asta. Quote
luca123 Posted August 9, 2015 Report Posted August 9, 2015 Nu e nevoie de format. Uitati poezia asta.si ce alternativa propui? Quote
Byte-ul Posted August 9, 2015 Report Posted August 9, 2015 si ce alternativa propui?>> Le stergi manual. Quote
dark-angel Posted August 9, 2015 Report Posted August 9, 2015 Am avut si eu ceva similar. S-ar putea ca acum ai toate fisierele infectate, foloseste asta: Latest Versions | Virus Removal Tool | Kaspersky LabDaca nu ma insel, virusul se numeste rammnit sau ceva asemanator. Quote
p3tru Posted August 10, 2015 Report Posted August 10, 2015 attrib -r -a -s -h /s /d D:\*.*in cmd, iar in loc de "D" pui partitia ta. Quote