SkinCH Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 Salutare RST!As vrea sa aflu si eu cum poti transforma un smartphone in sms gateway.Cam asa ar sta lucrurile mai explicit: As vrea sa trimit la un numar mai mare de persoane sms-uri dar de pe calculator(bulk sms).Sunt site-uri care ofera astfel de servicii dar la un pret destul de inconvenabil, adica pentru 10000 de sms-uri trebuie sa platesti vreo 300 de euro ceea ce mi se pare destul de mult.Sunt site-uri care te lasa sa trimiti sms-uri gratuit dar nu poti trimite in genul bulk sms ci doar numar cu numar ceea ce ar dura o vesnicie.Un sms gateway este undeva la 1500 lei, unul profi(hardware-ul).Deci nicio varianta de pana acum nu ma incanta.Daca as reusi sa imi transform smartphone-ul in sms gateway as scapa doar cu oferta pe care o platesc lunar la cartela undeva la 6 euro telefonul care deja il am si calculator/laptop care deja le am. Deci undeva mult mai avantajos.Daca stie cineva o metoda sau un link catre un tutorial de asa ceva il rog sa il lase intr-un comentariu mai jos.Sper ca am fost destul de explicit. O zi buna! Quote
yo20063 Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 Mai bine faci cu un modem usb cum dadeau la orange/vodafone, sunt sigur ca tre' sa ai un prieten care a avut net asa si inca mai are modem-ul. Avantajele sunt mult mai numeroase. Telefonul trebuie sa-l tii mereu la incarcat, se mai poate bloca etc.Pe ce OS vrei sa instalezi? O sa fie tot timpul on? Numerele le ai intr-o baza de date? Quote
SkinCH Posted October 5, 2015 Author Report Posted October 5, 2015 Mai bine faci cu un modem usb cum dadeau la orange/vodafone, sunt sigur ca tre' sa ai un prieten care a avut net asa si inca mai are modem-ul. Avantajele sunt mult mai numeroase. Telefonul trebuie sa-l tii mereu la incarcat, se mai poate bloca etc.Pe ce OS vrei sa instalezi? O sa fie tot timpul on? Numerele le ai intr-o baza de date?nu ma intereseaza sa fie 24/7 on. numerele da le am intr-o baza de date. si la ce os te referi? laptop sau smartphone?laptop dual boot windows/linux si smartphone android.si cum se face cu acel modem? ce setari si etc am de facut? Quote
QUADMACHINE Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 vezi daca te ajuta astea: EnvayaSMSTelerivet: Professional mobile messaging made easyhttps://github.com/ushahidi/SMSSynchttps://github.com/anjlab/android-sms-gateway Quote
yo20063 Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 Pe linux e mai usor de facut, modem-ul ar trebui sa ti-l recunoasca automat. Uite aici pas cu pas. Quote
LLegoLLaS Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 avand in vedere ca ai limita la smsuri trimise la toti operatorii, s-ar putea sa vrei sa iei in calcul asta: LG A395 - Full phone specificationsaici intrebare: operatorul citeste IMEI/ blocheaza si in functie de IMEI?sau android: Samsung Galaxy Star Trios S5283 - Full phone specifications Quote
RoEx Posted October 5, 2015 Report Posted October 5, 2015 Salut , operatorul de telefonie o sa-ti blocheze fiecare cartela, si daca o sa incerci sa vorbesti cu ei o sa-ti dea un paragraf din TOS-ul lor care interzice spam-ul prin sms-uri. Quote
SkinCH Posted October 8, 2015 Author Report Posted October 8, 2015 avand in vedere ca ai limita la smsuri trimise la toti operatorii, s-ar putea sa vrei sa iei in calcul asta: LG A395 - Full phone specificationsaici intrebare: operatorul citeste IMEI/ blocheaza si in functie de IMEI?sau android: Samsung Galaxy Star Trios S5283 - Full phone specificationscare-i treaba cu telefoanele astea? Quote
EdeRVisS Posted October 8, 2015 Report Posted October 8, 2015 Ai dat un search pe forum? Sunt cel putin 2 topic-uri in care am recomandat asta .Atentie, operatorul o sa-ti blocheze cartela folosita. Daca ai noroc poti trimite si 2-3K de sms-uri inainte ca operatorul sa-ti blocheze cartela. Quote
LLegoLLaS Posted October 9, 2015 Report Posted October 9, 2015 care-i treaba cu telefoanele astea?quad sim respectiv trimple sim.Chiar daca nu cred ca e multiple standby Quote