Jump to content
oXyGeN

România,locul 1 în Europa ºi 3 în lume la fraude pe internet

Recommended Posts

Infractorii românii folosesc servere din þara noastrã, falsificã pagini de internet ale unor bãnci strãine de renume sau firme din domeniul financiar ºi încercã sã obþinã date personale ale clienþilor sau coduri PIN.

Fenomenul se numeºte "phishing", iar în România, douã mari bãnci s-au confruntat cu aceastã problemã.

România ocupã locul 3 în lume, dupã Statele Unite ale Americii ºi China, cu un procent de 5% din toate siturile de tip fishing. Un studiu aratã cã din þara noastrã s-au trimis mii de mesaje cãtre firme din sectorul financiar din SUA ºi Italia, prin care atacatorii români încercau sã fure informaþii despre carduri bancare. Mulþi dintre ei au ºi reuºit, iar pãgubiþi sunt ºi în România.

Infractorii preferã sã foloseascã servere din România, dar sã atace în strãinãtate. ªansele sã pãcãleascã sunt mai mari, iar probabilitatea sã fie prinºi mai micã.

Chiar în aceste zile, o bancã importantã din România se confruntã cu fenomenul de phishing. Pe e-mailurile clienþilor au sosit mesaje în care se cer date confidenþiale despre carduri.

În România, anul trecut, s-au înregistrat 570 de cazuri de infracþiuni cu cãrþi de credit, în urma cãrora zeci de clienþi ai unor bãnci au pierdut peste 100.000 de lei. La nivel mondial, phishingul a provocat pagube de zeci de miliarde de dolari.

Sursa: ProTV

Link to comment
Share on other sites

dai ma pastia cu bancile. sa nu pagubeasca clienti da banca da :)) .. ia zi pe locu cat e romania la saracie? daca am avea toti salariu 1000 de euro nu s-ar mai chinui astia sa se cace atat pe ei... noi suntem nici bogati si hoti nici corecti si saraci..suntem saraci si hoti..

Link to comment
Share on other sites

~Xenoger ai grija la limbaj fututzi mortzii matii de ratat ... cine pizda matii s-a laudat mha ? era doar o stire despre securitate manca-mi-ai curu` de impotent !

doar atat de putin stii sa injuri ?

eu de obicei nu injur ... doar cand sunt provocat ... ce tupeu pe tine mha sa ma faci "idiot" ... da de unde mata ai atata creier ca sa ajungi la concluzia ca eu sunt idiot ?

Link to comment
Share on other sites

Esti idiot ? Merita sa scrii un topic despre asta ? Mai concret merita sa lauzi poporul roman ca esti plin de hoti ? Dupa ce ca toti zic de noi ca suntem hoti te mai apuci si tu ..

In plm .. daca si asta e motiv de lauda.

of doamne.. sa stii ca mai mult ma madresc cu un roman care fura de la un prost american care sa fie in pas cu moda isi face un plastic.. sa nu mai care dupa el.. :| arfele astea de rahat..

Link to comment
Share on other sites

Voi sunteti mai rau ca fetele, va rog nu va mai certati pentu nimic..

doresc sa mentionez ca aceste informati nu sunt tocmai corecte..primul loc este rusia.china si romania..iar in statele unite americani nu ar risca asa ceva pentru ca doar pentru 1 singur card furat prin domeniul internetului 'tip hacking' risca pedeapsa intre 5 ani si 46 de ani de inchisoare.

si chiar si asa sunt foarte multe cazuri care majoritatea sunt facute de europeni..

Link to comment
Share on other sites

Guest Kenpachi

si daca tot suntem la subiecta pentru a evita deschiderea unor noi threaduri :

A fost prins superstarul "Vladuz"

ieri ... paguba ce i'a fost aruncata in carca - 2.000.000

Link to comment
Share on other sites

O mare paguba si pt. altii aceasta arestare a lui Vladuz. eBay is va securiza site-ul si mai bine.

Mi se pare aberant ca un om de teapa lui Vladuz sa fie prins asa, din moment ce arunca laptopurile pe geam inseamna ca nu avea hdd'urile criptate sau cine stie... NICI NU VREAU SA STIU. Sa'i speram ca primeste o pedeapsa usoara. Ebay a castigat oricum mai mult de 2$ MIL acum ca l-au prins. Sigur e party in sediul ebay.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...