yceman Posted December 10, 2015 Report Posted December 10, 2015 am achizitionat un macbook air.avand in vedere ca inca ma obisnuiesc cu sistemul lor de operarema intereseaza pareri si sfaturi pt securizarea datelor. ceva mai mult decat un bitdefender, etcam contracte si alte documente care as vrea sa le tin doar pt mine. nu hacking and stuff Quote
Silviu Posted December 10, 2015 Report Posted December 10, 2015 https://www.intego.com/mac-security-blog/15-mac-hardening-security-tips-to-protect-your-privacy/ Quote
yceman Posted December 10, 2015 Author Report Posted December 10, 2015 https://www.intego.com/mac-security-blog/15-mac-hardening-security-tips-to-protect-your-privacy/multumesc! merge!si mai mult de atat? alte pareri? Quote
QuoVadis Posted December 10, 2015 Report Posted December 10, 2015 Mai toata treaba depinde si de doza personala de paranoia Tot pe El Capitan sunt si eu - 10.11.1. Folosesc si recomand https://www.sophos.com/en-us/products/free-tools/sophos-antivirus-for-mac-home-edition.aspx ca AV. Am dat enable si la FileVault sa faca encrypt automat la toate fisierele. Mi-am lasat un backdoor pe el ascuns bine in caz ca cineva mi-l ciordeste (Air e si al meu si foarte usor de suflat ) sa am remote login si ai si optiune sa dai enable la location services sa il gasesti pe harta (la fel cum ai si cu find my iPhone). Cat despre pastrarea datelor in siguranta, pe langa back-up-ul in Google Drive unde e 2FA + this computer only (necesita pin prin sms), folosesc si un Lexar de 128GB ca hdd secundar portabil care il pot distruge/ascunde destul de usor. Ah, da - si majoritatea folderelor cu documente care nu le accesez in mod regulat dar sunt importante si vreau sa le pastrez, le tin in encrypted zips cu un sistem de parole diferit in functie de lunile anului insa usor de tinut minte pentru mine. Astfel, daca am 12 arhive din anul 2014, parolele sunt destul de lungi, complexe si diferite unele fata de celelalte insa usor de tinut minte pentru mine. Quote
yceman Posted December 10, 2015 Author Report Posted December 10, 2015 am devenit destul de paranoia acum 2 zile cand brusc pe birou a inceput sa miste remote. cu toate ca il tin criptat, parola lui este destul complexa, aveam si remote login. bitdefender proaspat cumparat. am cateva documente extrem de importante si mina de aur pt concurenta. mentionez ca la laptop doar eu am acces pana in seara cand am patit asta. am schimbat orice parola, am mutat totul pe un hard extern. nu pricep cum de a prins cineva remote control cand nici mail-urile nu le descarc in el. fireste reinstall la sistem. paranoia e high level acum. Quote
Silviu Posted December 10, 2015 Report Posted December 10, 2015 Atunci, ca o gluma sadica pentru tine - cred ca are un backdoor scris in bios, special pentru tine. Quote
sicilianul Posted December 11, 2015 Report Posted December 11, 2015 am devenit destul de paranoia acum 2 zile cand brusc pe birou a inceput sa miste remote. cu toate ca il tin criptat, parola lui este destul complexa, aveam si remote login. bitdefender proaspat cumparat. am cateva documente extrem de importante si mina de aur pt concurenta. mentionez ca la laptop doar eu am acces pana in seara cand am patit asta. am schimbat orice parola, am mutat totul pe un hard extern. nu pricep cum de a prins cineva remote control cand nici mail-urile nu le descarc in el. fireste reinstall la sistem. paranoia e high level acum.Cumva ai mouse? Quote