Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/14/19 in all areas

  1. Pe networking pot sa-ti spun eu pentru ca in domeniul asta lucrez. Este la fel ca orice alta ramura din tech. Ai joburi de inceput, unde faci sa zicem Level 1 Support, deschizi tickete, faci niste verificari minimale pe echipamente, iei legatura cu oamenii din teren, field engineers, si cam asta in mare parte. Urmaresti ticketul de la inceput pana la sfarsit insa te apropii foarte putin de tehnic. Practic este o secretara care are un limbaj dezvoltat pe networking. Asta ar fi incepator. Ca posturi poti gasi diferite denumiri, care fac acelasi lucru: NOC Engineer, 1st Level Support, IT Help Desk, NMC Engineer (Network Monitoring Center). La medium, sunt inginerii care pot trata singuri cap coada un ticket. Care au acces deplin pe echipamente si pot sa aduca diferite modificari / imbunatatiri retelei. Ai nevoie de un minim CCNA, ideal CCNP, dar depinde de firma bineinteles. La avansat treaba este mai complicata si este foarte vast. Aici deja se imparte in echipe de Switching si echipe de Routing. Dupa care poti sa te bagi ori pe Routing & Switching, ori pe Security, strict de networking. Aici fara CCNP si probabil putin descurcaret nu prea poti face fata. Vorbim totusi de arhitecti de retea si alte lucruri. Am prieteni care au CCIE-ul si fac WAN-uri in Germania si Olanda. Sa faci chestia asta, nu prea poti fara ani de experienta si sa fii dedicat. Ce zice Nytro are dreptate. Posturi de networking pur nu-s foarte multe in Romania dar si cele care sunt concureaza cu centre din afara. Cum ar fi Cisco Systems, Datanet, GTS Telecom si lista mai poate cuprinde multe alte firme. La partea de certificari eu ce am invatat dupa atatia ani este ca: nu conteaza certificarea, ci ceea ce stii. Dar nu prea ai cum sa stii multe daca nu ai certificare. E gen o mana spala pe cealalta. Daca iei cap coada un CCNP R&S ai sa vezi sa gasesti scenarii cu care te intalnesti poate odata pe an in real world, dar atunci cand te intalnesti, esti stapan pe tine. De inceput cred ca poti incepe cu un Comptia Network+ dar repet, de inceput. Daca vrei ceva mai nisat, poti merge cu certificarile de la Cisco. Strict vorbind pentru certificarile Cisco, dupa ce am facut ccna si ccnp si cochetez asa... sfios si timid cu CCIE-ul, este asa: La CCNA e ceva gen: wow, nice, uite ce este internetul. La CCNP e ceva gen: uite, asta poate face un router si asta poate face un switch. Iar la CCIE iti dai seama ca nu stii nimic de networking.
    2 points
  2. "Nu cititi curs, invatati scenarii. Nu invatati comenzi ci luati un scenariu si rezolvati-l de la cap la coada. Nu va axati pe cursuri/certificari care sunt vendor propietary, cum este Cisco. ...Invatati cum functioneaza lucrurile si mai ales de ce." CORECT! Invatati scenarii. 100-1000 de acord cu asta. Practica si iar practica gandita. Asa ca si militarii. Aia nu invata din carte teoretic cum sa traga cu arma, sau teoretic cum se infiltreaza/ataca o tara, ci practic, pe campul de lupta si prin exercitii!
    1 point
  3. Salut, sunt multe firme la care poti apela pentru cursuri de programare. Nu stiu cum sunt, dar nu necesita mare lucru: 2-3 programatori cu cativa ani de experienta e de ajuns ca sa invete incepatorii bazele programarii. Problema, ca si la ce ai zis tu mai sus e simpla: dureaza un cacat de an! Sa fim seriosi, daca esti dedicat si stai minim cateva ore pe zi sa inveti si sa exersezi poti invata orice limbaj de programare la un nivel OK (totusi de incepator) dar sa te descruci sa faci un program cap-coada. La urma urmei, intr-o luna poti invata sa faci bombe nucleare. Sugestia mea e sa iei 1-2 carti pe domeniul pe care ti-l doresti si sa citesti tutoriale sau sa vezi video despre limbaj. Fie ca e Java, JavaScript, PHP, C++ sau orice altceva, nu e atat de greu cum pare, doar nu inveti araba, inveti un limbaj cu ceva cuvinte cheie si o anumita sintaxa. Daca nu stii ce vrei exact, cere aici pareri sa cauta singur. Daca vrei ceva ce se "cauta" sunt o gramada de statistici cu cele mai cautate limbaje de programare, dar sugestia mea e sa vezi foarte rapid cum sunt fiecare si sa alegi ce ti-ar placea mai mult.
    1 point
  4. Nu stiu daca exista ceva doar pe networking. Cel mai probabil aceasta e o ramura din altele, gen Windows sau Linux (sysadmin). Probabil exista si job-uri mai dedicate, poate legate de switch-uri si root-ere Cisco de exemplu unde sunt carti intregi de documentatie, dar nu stiu cat se cauta.
    1 point
  5. tot p9lite am decodat si eu, dar online, a durat vreo 2 zile
    1 point
  6. New release by TuhanTS Virualizor is a powerful web based VPS Control Panel. It supports OpenVZ, Xen PV, Xen HVM and Linux KVM virtualization. Admins can create a VPS on the fly by the click of a button VPS users can start, stop, restart and manage their VPS using a very advanced web based GUI. Users and Admins can see various sorts of Graphs in order to better manage their resources. You will find instructions in the INSTRUCTIONS.txt file! //removed
    1 point
  7. Salut, poate obține cineva fonduri Eurooene? Mentionez: S.R.L. 18 ani activitate, doar ca m-a cam futut contabilul, m-a pus pe 0 , online, off-line pot dovedi cu Z 2: ii de 5 ani 3: minim 200k, e discutabila treaba Ofer procent 20%
    -2 points
×
×
  • Create New...