Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/09/21 in all areas

  1. Nu se poate. Datele trebuie pastrate undeva. Server, laptop, hartie, memoria omului, note muzicale sau orice alta metoda, dar un mediu de stocare e necesar. Cred ca te gandesti la acea descentralizare care presupune ca datele nu sunt pe un server, sunt insa pe mai multe "servere". Si nu cred ca vrea cineva ca datele lui sa ajunga la Gigel pe laptop (e.g. Tor exit nodes). Apoi, desi in teorie asta se poate face, sa zici ca fiecare user detine o bucata de informatie inutila de una singura, ce se intampla daca isi inchide laptop-ul? Datele trebuie duplicate si trebuie sa existe un mecanism care sa asigure ca doar un user "logat" le poate accesa. Solutia exista: crypto(grafie pentru saracii care se gandesc la monedele vietii). Dar nu ai nimic de castigat daca datele cryptate se afla la un Gigel si cred ca preferi sa fie pe un server cu o infrastructura de retea puternica si stabila, nu pe un HDD plin de porn.
    2 points
  2. Dap, dar nu ai date private, personale, in fisierul pe care il descarci de pe torrents, trebuie sa te asiguri ca mesajele private (daca nu exista login propriu-zis) de exemplu nu "ajung publice". In teorie se poate, dar in loc sa ai incredere intr-un server trebuie sa ai incredere in "persoane random" de pe net. Asa cum unele torrente nu mai merg ca nu face nimeni seed, ca asa se poate ca acel forum/site sa nu mearga ca nu sunt "peers" activi.
    1 point
  3. https://en.wikipedia.org/wiki/Intranet Mai mult de atat nu ai ce face.
    1 point
  4. Pai daca nu se poate atunci cum functioneaza torentul? Nu pentru a-ti tine fisierele criptate, dar pentru a publica fisiere anonime/rezistente la cenzura. Freenet project are un inceput de idee. Peer-to-peer file sharing cu pagini http (site). In teorie se pot face si modificari cu metode de conflict solving/scheduling. (adica ai putea avea un forum intreg care ruleaza distribuit peer-to-peer, descentralizat)
    1 point
  5. @Che stai prea mult pe blockchain. In teorie s-ar putea . Am intrat si eu odata in acest rabbit hole. Ar fi IPFS , dar va trebui ca siteul in sine sa fie HTML
    1 point
  6. Am vrut sa spun: https://freenetproject.org/pages/help.html Freenet. Freenet is a distributed datastore, so once content is uploaded to Freenet, it will remain on Freenet forever, as long as it remains popular, without fear of censorship or denial of service attacks, and without needing to run your own web server and keep it online constantly.
    1 point
×
×
  • Create New...