Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/10/20 in all areas

  1. Eu am fost angajat cu contract de muncă la 17 ani pe 2800 lei net. Lucram remote din Timişoara pentru o companie din Bucureşti pe React / React Native. Apoi după 8-9 luni am început să merg iar la interviuri şi am fost încadrat ca mid-level la o companie de outsourcing din Timişoara, acolo primeam 8k lei net. Făcusem şi 18 ani între timp şi puteam să lucrez 8h/zi, înainte puteam doar 6 deci e posibil să fii afectat şi asta. Acum, 1 an şi ceva mai târziu am reuşit să-mi înfiintez PFA fără să am studii şi am trecut total spre freelancing. Viaţa-i bună, dar eu sunt foarte specializat pe Javascript (MERN Stack) şi mai nou am început să experimentez şi cu partea de devops + cloud stuff în AWS, e cam dificilă treaba dacă nu rămâi up to date cu tehnologiile moderne. Eu am totuşi noroc că am realizat devreme faptul că trebuie să investesc bani în mine ca să pot să fac şi mai mulţi bani. Ca şi resurse, plătesc lunar undeva la $200-250 pe subscripţia de la Frontendmasters + diferite cursuri pe care mi le mai cumpăr de pe Udemy.
    1 point
  2. @Nytro depinde acum si cum lucrezi, daca lucrezi 1 an php, 2 ani html si css in WP inca un an java si inca doi ani python ori dai peste un patron care te vrea bun la toate si lucrezi cate putin din fiecare nu mai ajungi senior atat de repede. Din ce vad din ofertele angajatorilor cam asta se cauta bun si acolo, bun si dincolo si sa lucreze si sa invete si alteceva intre timp E greu asa si mai ales la noi dar nu neaparat numai aici. Stiu ca tu ai inceput de mic autodidact cu html si batch pe urma ti-ai facut un portofoliu fain pe PSC iar dupa ai inceput specializarea, ce sa zic bravo si spor in continuare.
    1 point
  3. sunt firmware-uri pentru ceasurile de la apple, da sunt pe siteul celor de la MFC, dar sunt protejate de parola ceea ce inseamna ca nu le poti folosi cu itunes. Da-mi si mie un link te rog daca zici ca se gasesc ... L.E. Sper ca nu vorbesti despre cele OTA, nu sunt acelasi lucru si nu se pot folosi...
    1 point
  4. Tendinta la companii este sa isi mute toate serviciile si platformele in cloud. In 4-6 ani nu cred ca o sa fie o schimbare majora, deoarece companiile au in continuare sisteme legacy, on premise, de care o sa tina cu dintii, in special daca au aplicatii facute acum x ani care depind de aceste sisteme. Uita-te in ofertele de job-uri sa vezi ce e popular acum, invata, experimenteaza, angajeaza-te in domeniu pentru ca, dupa 5 ani de zile nu o sa trebuiasca sa inveti de la zero altceva, ci doar sa inveti cateva functionalitati noi care vor aparea. Spre exemplu, daca ai lucrat timp de 5 ani de zile cu Windows Server 2012, cand treci la Windows Server 2019 trebuie doar sa inveti interfata noua si unde sa cauti functionalitatile pe care le aveai in vechiul sistem de operare.
    1 point
  5. Vad o gramada de oameni care se axeaza pe shopify. Sincer vb am si eu un tip care ma tot suna din cand in cand sa tot ii mai tweak site-ul de shopify. PS: nu lucrez in domeniu dar being a jack of all trades never killed anyone.
    1 point
  6. Incep cursul de OSCP pe Feb 7 si sunt curios daca mai sunt aici si alti membrii care au inceput cursul sau l-au terminat si obtinut certificatul. Am ales optiunea pentru 60 de zile ca nu m-am "jucat" cu pentesting de ceva vreme si am mai ruginit. Am avut abtineri mari de la cursuri de pentesting pentru ca ii o alta ramura in IT, si am ales sa lucrez cu retele, servere, sisteme virtuale si desktopuri in schimb. Astept raspuns!
    1 point
×
×
  • Create New...