ThaiFight Posted February 9, 2019 Report Posted February 9, 2019 Autoritățile Elvețiene contestă pe oricine să-și spargă votul electoral. Un mod ciudat de a asigura securitatea sistemului lor. Și pentru a motiva hackerii, Elveția promite o recompensă de 150.000 de franci, sau 132.000 €, celor care vor ajunge acolo. Evenimentul va fi organizat în condițiile realității, între 25 februarie și 24 martie, cu un vot fals. Participanții trebuie să se înregistreze în prealabil pe acest site https://onlinevote-pit.ch/ . Cancelaria Federală afirmă în comunicatul său că hackerii vor " încerca să manipuleze voturile, să citească voturile exprimate, să încalce secretul votării și dezafectării sau să ocolească dispozitivele de securitate care protejează voturile. acele date inerente securității". Hackerii care intră în sistemul de vot vor împărți prada în funcție de nivelul lor de hacking. Oricine reușește să manipuleze voturile nedetectabil va câștiga jackpot-ul, și anume 50.000 de franci elvețieni. Cei care reușesc să încalce secretul votului vor câștiga 10.000 de franci pentru a împărți, în timp ce cei care distrug sistemul de vot electronic vor fi recompensați cu 5.000 de franci elvețieni. Din 2004, votul electronic a fost testat în Elveția și pare să atragă tot mai mulți alegători. Secțiile de votare tradiționale sunt din ce în ce mai puține, în avantajul e-mailurilor sau corespondenței, prin intermediul oficiului poștal. În 2018, guvernul a încheiat faza de testare și a inițiat un proces pentru ca votarea electronică să fie al treilea canal de votare. Acest lucru ar trebui să dureze doi ani. Rețineți că competiția este deschisă tuturor și va fi disponibilă în franceză, germană, italiană, romană, precum și documentație în limba engleză. Source : https://geeko.lesoir.be/ 1 5 Quote
archerise Posted February 9, 2019 Report Posted February 9, 2019 https://www.thelocal.ch/20190208/swiss-government-to-reward-hackers-who-can-get-in-to-its-electronic-vote-system?fbclid=IwAR21y39YpX9H40ENI1RSXxXK7axZrnoNkTwCZKy1ap18FMlgo2HQyDh38No Quote
aelius Posted February 9, 2019 Report Posted February 9, 2019 1 hour ago, livebox said: "Oricine reușește să manipuleze voturile nedetectabil va câștiga jackpot-ul," Cred si eu.. Asta e ceva gen , "Haide bosule incoace sa ii ardem pe astia de vor sa candideze " Tu crezi ca Elvetia e Teleorman =))) Acum doi ani au vrut sa faca transportul public gratuit si s-au opus cetatenii. 6 Quote
ARUBA Posted February 9, 2019 Report Posted February 9, 2019 33 minutes ago, livebox said: De fapt Teleorman este mica Elvetie =)))) spun mica elvetie deoarece i-a cam luat pe vitejii de acolo si i-a trimis la kentucky :))) , eu ma refeream strict la putere , tind sa cred ca este o miscare politica foarte interesanta , avand in vedere ca prima data organizeaza un vot fals , daca erau asa de tari in pzd organizau votul pe bune fara sa ofere bani , ca vb aia , daca tot e legal devine ilegal daca cineva incearca sa manipuleze voturile :))) Le zici bine de tot! Te-a invatat cineva sau esti tu autodidact? 1 Quote
jreister Posted February 9, 2019 Report Posted February 9, 2019 57 minutes ago, livebox said: De fapt Teleorman este mica Elvetie =)))) spun mica elvetie deoarece i-a cam luat pe vitejii de acolo si i-a trimis la kentucky :))) , eu ma refeream strict la putere , tind sa cred ca este o miscare politica foarte interesanta , avand in vedere ca prima data organizeaza un vot fals , daca erau asa de tari in pzd organizau votul pe bune fara sa ofere bani , ca vb aia , daca tot e legal devine ilegal daca cineva incearca sa manipuleze voturile :))) Știre bombă! Ești prost de bubui. 1 Quote
QuoVadis Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 8 hours ago, aelius said: Tu crezi ca Elvetia e Teleorman =))) Acum doi ani au vrut sa faca transportul public gratuit si s-au opus cetatenii. Legenda spune ca cei din Teleorman i-au invatat pe elvetieni cum sa isi faca WC in casa si ce e canalizarea. 1 Quote
aelius Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 Just now, QuoVadis said: Legenda spune ca cei din Teleorman i-au invatat pe elvetieni cum sa isi faca WC in casa si ce e canalizarea. Da, si eminescu? Hahahaha 1 Quote